• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Op werkdagen voor 18u besteld, morgen in huis!
  • Gratis samples bij je bestelling
Home De beste zonnebrandcrème routine

De beste zonnebrandcrème routine

De beste zonnebrandcrème routine

Wil jij jouw huid op de best mogelijke manier verzorgen en beschermen? Voeg dan natuurlijke zonnebrandcrème toe aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Zonnebrandcrème smeren is namelijk de beste anti-aging tip! Naast dat de UV-filter zijn beschermende werk doet, zitten al onze zonnebrandcrèmes vol verzorgende ingrediënten. De beauty experts van MetOlijf.nl vertellen je in deze beauty blog wat de beste zonnebrandcrème routine is voor zowel je gezicht als je lichaam.

Waarom moet je zonnebrandcrème smeren?

We hoeven je vast niet uit te leggen dat slechts 1x zonnebrand smeren niet voldoende is. Voor de meest ideale verzorgingsroutine smeer je dagelijks, het hele jaar door, een natuurlijke dagcrème met SPF-filter. Ga je toch de zon in? Smeer je gezicht dan nogmaals in met een natuurlijke zonnebrand gezichtscreme met factor 30 of factor 50.

Hoeveel zonnebrand moet je smeren?

De richtlijn voor zonnebrand smeren is 2 milligram zonnebrand per vierkante centimeter huid (1). Ter verduidelijking: voor je gezicht heb je dus ongeveer een volle theelepel nodig. Vaak wordt er echter niet genoeg gesmeerd: slechts de helft. Dat betekent dat je minder goed beschermd bent tegen schadelijke UV-straling. Ben je bang dat je te weinig smeert? Smeer dan elk uur (rijkelijk).
 

Bruin worden met zonnebrand?

Een gebronsde teint was altijd het schoonheidsideaal. Echter betekent een zongebruinde huid al eerste tekenen van huidschade. Hoewel zonlicht zorgt voor een verbeterd humeur en een aanmaak van vitamine D, wordt excessieve blootstelling aan UV-licht in verband gebracht met verschillende gezondheidsrisico’s zoals (vroegtijdige) huidveroudering en verhoogd risico op huidkanker (2). Wil je toch een zongebruinde teint? Neem dan een zonnebrand met een tintje: niemand die ziet dat het uit een potje komt en jij hebt de voordelen van zonbescherming. Dag rimpels, hallo zongebruinde kleur!

Extra beauty tip: gebruik voor je lippen een speciale zonnebrand lippenbalsem.

Hoe vaak zonnebrandcrème smeren?

Smeer je lichaam en gezicht altijd een kwartier voordat je de zon ingaat met een natuurlijke zonbescherming. Herhaal deze routine om het uur. Of vaker wanneer je bijvoorbeeld hebt gezwommen.

De beste zonnebrandcrème routine

Let bij je zonnebrandcrème routine voor je gezicht goed op je neus, oren en haargrens. En vergeet bij je lichaam niet bij de randen van je kleding, je voeten en nek zonnebrand te smeren. Je kent het wel: de hele dag genieten van het lekkere weer buiten en ‘s avonds in de badkamer voel je toch een verbrande haargrens, of is je huid verbrand bij de rand van je badkleding. Over het algemeen worden deze plekjes namelijk vergeten met insmeren. Let er dus bij deze stap van je routine goed op dat je geen stukjes huid mist met zonnebrand smeren.

Ons advies: smeer echt royaal je gezicht en lichaam in met een natuurlijke, antioxidantenrijke zonnebrand.

Voor de beste zonnebrandcrème routine start je dus het hele jaar door je dag met een dagcrème met SPF-filter. Gebruik op zonnige dagen in plaats van je dagcrème een natuurlijke zonbescherming voor je gezicht. En kies ook voor je lichaam voor de beste natuurlijke zonbescherming. Maar mogen we eerlijk zijn? Gebruik gewoon elke dag onze crèmes met SPF en geniet van een zichtbaar stralende, jeugdige en rimpelloze huid. Elke dag opnieuw, jaar in, jaar uit.

Zonneschade aanpakken met vitamine A

Heb je toch door het vroegere zonnen last van zonneschade, zoals een ruwe huidtextuur en rimpeltjes? Kijk dan naar een nachtcrème met vitamine A (3). De ezelinnenmelk nachtcrème van Aromaesti bevat een goede concentratie retinyl palmitate; de mildste vorm van vitamine A. Vervolgens wordt retinyl palmitate omgezet in retinol en dat wordt weer omgezet naar retinezuur: de heilige graal in huidverjonging en -verbetering.

Extra beauty tip: gebruik na een dag zonnen een natuurlijke aftersun.

Zo geniet je langer van een goed gehydrateerde huid en herstelt je vochtbalans beter. Heb je nog vragen over de beste zonbescherming? Of heb je behoefte aan persoonlijk productadvies? Je kunt ons altijd bellen op (023) 583 1985, mailen via info@metolijf.nl of chat met onze beauty experts, rechts onderaan de pagina.

(1) Petersen, B. (2014). Application of sunscreen--theory and reality. PubMed.
(2) Sivamani, R. K. (z.d.). The benefits and risks of ultraviolet tanning and its alternatives: the role of prudent sun exposure. PubMed.
(3) Kligman, L. H. (1989, 5 februari). Photoaging. Manifestations, prevention, and treatment. PubMed.
  Judith van MetOlijf.nl     08-06-2021 15:52     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.