• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 18u besteld, morgen in huis!
  • Gratis samples bij je bestelling
Terug naar home

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid bij MetOlijf.nl is eigenlijk ontzettend vanzelfsprekend. Waarbij het tegenwoordig vooral in de mode is om je bedrijf groener te maken dan het daadwerkelijk is, heeft MetOlijf.nl vanaf de allereerste dag dat we open waren; op 14 maart 2014, gekozen voor een standaard duurzame visie. Daarom hebben we verschillende maatstaven waar we onze productie, verzending en assortimentskeuze continu aan toetsen. Zo worden we elke dag, stapje voor stapje, duurzamer, groener en bewuster. Maar wat bedoelen wij met duurzaam? Hieronder proberen we het zo concreet mogelijk te verwoorden. Maar in de basis bekijkt MetOlijf.nl in elke stap van haar onderneming wat de beste keuzes zijn op het gebied om de plastic voetafdruk te verminderen, het verzendproces plasticvrij te houden en vervuiling tegen te gaan

Producten en ingrediënten van lokale herkomst

Alles handgemaakt in Nederland. Geen voetafdruk kleiner dan bij ons. Het zijn maar een paar termen bij onze concurrenten. Maar is dat ook echt zo? Natuurlijk niet. Want waar in Nederland vind je aloë-veraplantages, of kokosbomen en olijfgaarden? Wij kennen ze niet. Daarom laten we alles produceren waar de ingrediënten zélf vandaan komen: Griekenland. Alle ingrediënten en producten voldoen aan de allerhoogste eisen, er komt geen gekkigheid uit discutabele landen én we zorgen voor een enorme voorraad van de producten in ons eigen magazijn.

Alle producten worden, met duizenden tegelijk, van al onze leveranciers, op één centrale plek in Athene verzameld en wordt het over land naar Nederland verstuurd. Dat duurt wat langer dan per vliegtuig, maar laten we wel zeggen; je kan beter een duurzaam beleid, dan een duurzaam streven hebben. Dit scheelt kilometers, uitstoot en het groter inkopen zorgt er zowel bij de bedrijven waar we mee samenwerken, MetOlijf.nl zelf én de klant voor dat de voorraden beter beheerd worden, we minder snel uitverkopen en er dus minder vaak opnieuw ingekocht moet worden.

Geen plastic in het verzendproces

Daarom hebben we nooit gestreefd naar plasticvrije verzending, dat hebben we namelijk altijd al gedaan. Er is, en we hebben meer dan 140.000 tevreden klanten, nog nooit één plastic snippertje gebruikt in onze verzenddozen, die gemaakt zijn van FSC-gecertificeerd karton. We hebben altijd gekozen voor biologisch afbreekbaar materiaal: maïzena. Houd het maar eens onder de kraan; het verdwijnt zienderogen. 100% biologisch afbreekbaar, maar ook 100% leuk knutselmateriaal voor kinderen. Bewaar gerust de vulchips, want die zijn ontzettend inspirerend voor de kids.

Wil je er gratis bijpassende samples bij?

We sturen wel altijd gratis samples mee. Vinden we leuk. Samples die bij je bestelling horen en waarvan we vinden dat ze echt een toevoeging kunnen zijn op je routine. We begrijpen het ook, als je tot 100% zero-waste wil leven, dat je daar liever niet op zit te wachten. We kunnen ze daarom altijd weglaten, maar we hebben ook zero-waste samples! Heerlijke zero-waste producten in een papieren zakje - speciaal voor jou om uit te proberen - maar als je dat niet wilt, kunnen we zelfs dat weglaten. We doen alles, zoals je van een specialist mag verwachten, met de hand. Je bent geen nummer, je bent een mens. En we helpen je meer dan graag.

Verzending door Nederland en België

We hebben bewust gekozen voor een bedrijf dat de verzending bij PostNL regelt voor 15.000 webshops, om zo minder aparte routes te rijden en dus minder uitstoot genereert. De verzending naar klanten gebeurt door MyParcel, onderdeel van PostNL. PostNL is een bedrijf dat altijd streeft naar duurzame oplossingen; of het nu om fietskoeriers gaat in de binnensteden, of elektrische busjes; PostNL werkt elke dag aan een groenere wereld. Daarom zijn we er trots op dat PostNL jouw bestellingen afhandelt. Daar is helemaal geen grote voetafdruk voor nodig. Het distributiecentrum bevindt zich namelijk op luttele kilometers afstand van ons pand; hierdoor komt je bestelling nooit met een omweg bij jou thuis. Wil je zelf verduurzamen? Laat je pakket bezorgen als je thuis bent of kies voor een pakketpunt bij jou in de buurt Als je zelf een actieve(re) bijdrage wil leveren aan een duurzaam verzendproces bij webshops, heb je verschillende mogelijkheden. Niet elk pakket past door de brievenbus, dus bekijk eerst wat voor pakket je hebt. Zepen en shampoo bars gaan bijna altijd door de brievenbus, maar bestellingen met butters, oliën en crèmes niet. Als je thuis bent, hoeft de postbode maar één keer langs te komen.

Ben je er niet? Laat je pakketje dan bezorgen bij de buren. Dat is natuurlijk niet altijd gewenst: kies dan voor een pakketpunt bij jou in de buurt. Je hebt uit meer dan 2500 pakketpunten de keuze, dus er zit er vast eentje in de buurt. Door alleen al uit deze opties te kiezen verduurzaam jij je bestelling en verklein je de voetafdruk. Helemaal lokaal is je bestelling ophalen in onze showroom in Haarlem. Ook leuk als je eens in de buurt bent; we nemen alle tijd voor je, dus kom gezellig langs!

Wil je weten wat voor jou de meest duurzame optie is qua verzenden? Laten we er samen naar kijken: neem gerust contact met ons op via de chat, rechts onderaan de pagina.

Meer bewuste keuzes in ons assortiment

Voor elke portemonnee en elke levensstijl hebben we passende producten. Ben je vegan? Leef je zero-waste? Houd je van een rijkere, vollere crème of juist toch vederlicht? We hebben van elk producttype verschillende producten. Met of zonder geur, met of zonder verpakking, vegan of met een dierlijk ingrediënt zoals honing. Maar wat je ook zoekt; bij ons zijn alle producten dierproefvrij, zonder parabenen, uitvoerig dermatologisch en microbiologisch getest en vrij van GMO’s.

We zijn er nog lang niet en een bedrijf dat producten verkoopt kán nooit 100% duurzaam zijn (want we consumeren ten slotte), maar we doen er alles aan jou de beste keuzes te geven. Wil je producten zonder microplastics? Kies dan bijvoorbeeld voor de producten van Kálliston, Aromaesti of BIOselect. Wil je biologische producten? Kies dan voor BIOselect Organic

Trots lid van de Duurzaamheidscommissie van Thuiswinkel Waarborg

We willen onze voetafdruk nog verder verlagen, maar beseffen ons ook goed dat je met een webshop producten verkoopt die mensen gebruiken. In een consumptiemaatschappij is het daarom ook belangrijker om duurzaam te ondernemen, dan te doen alsof het allemaal niet bestaat. Wat is duurzaam ondernemen, in hoeverre kan je je bedrijf verduurzamen en wat zijn de beste mogelijkheden? We komen niet met claims dat we de meest duurzame, groene of schone webshop zijn: het is ons streven om elke dag dat te doen wat voor mens en milieu op de lange termijn de beste optie is. Daarom zijn we gestopt met het inkopen van nieuwe producten met microplastics, investeren we in nieuwe merken zónder microplastics en zijn we met alle bedrijven om tafel gegaan om kritisch naar alle productformules te kijken.  Ook zijn we er trots op dat het prestigieuze Thuiswinkel Waarborg Mark gevraagd heeft om zitting te nemen als kleinste speler tussen allemaal webwinkelreuzen om te kijken hoe heel de online retail in Nederland mettertijd betere, groenere en bewustere keuzes kan maken.

Nóg meer zero-waste, maar ook grootverpakkingen

We nemen daar zelf graag het voortouw in. Daarom vind je de aankomende tijd betere ingrediënten, groenere formules, nog meer zero-waste producten én grootverpakkingen van producten die niet verpakkingsvrij leverbaar zijn. Door onze vooruitstrevende visie en daadkrachtige doelstellingen hebben we sinds de start van MetOlijf.nl al miljoenen plastic flessen plastic, miljoenen liters water en duizenden kilo’s en liter afval bespaard. En dat hebben wij niet gedaan; dat heb jíj gedaan - want jij bent het succes van MetOlijf.nl. Wij zijn blij dat je onze klant bent.