• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Geuren Huisparfum Biologische etherische oliën

Biologische etherische oliën

Ga heerlijk liggen op de bank of in bad, laat een keramische brander verwarmen met enkele druppels biologische etherische olie en geniet van de onverbloemde, 100% organische etherische oliën uit de tuinen van BIOselect. Verfris de atmosfeer van de ruimte en je geest op de meest natuurlijke manier. De biologische etherische oliën hebben hun eigen, vanuit de aromatherapie geïnspireerde, beleving en geurcompositie. Voor een opgewekte of juist ontspannen geest; met de natuurlijke, heilzame essentiële oliën geef je glans aan je dag en creëer je een uniek rustmoment in perfecte harmonie met je stemming. Koop je biologische etherische oliën op MetOlijf.nl en wees verzekerd van topkwaliteit.

Bezig met laden...

Wat is etherische olie?

Pure etherische oliën zijn vluchtige essentiële oliën (vandaar ook de term etherisch, uit het Grieks, wat hemelse lucht betekent), gewonnen uit planten, bladeren, schors, wortels en bloemen. Denk aan de essentiële oliën uit de buitenste laag van de schil van een citroen of limoen en de wereldberoemde rozenblaadjes uit Damascus. Ze zorgen voor een geweldige geursensatie die je even wegvoert van de waan van alledag.

Wat is de werking van biologische etherische oliën?

Anno nu worden biologische etherische oliën gebruikt voor het heilzame effect dankzij de fijne geur. Aromatherapie kan worden toegepast in bad, in een keramische brander of verdund in een massageolie. Hoe je ook onze biologische etherische oliën wil gebruiken; doe dat nooit onverdund, maar volg altijd de uitgebreide instructies voor de juiste manier.

Oliën om je huis heerlijk te laten ruiken

Geuren roepen herinneringen op. Ze omarmen je met een behaaglijk gevoel, zorgen voor extra rust bij spanning en helpen je soms om beter in te slapen. Niet voor niets worden etherische oliën al duizenden jaren gebruikt - vroeger werden het zelfs medicinale krachten toegekend. Ben je op zoek naar verfijnde biologische, essentiële oliën om je huis of bad heerlijk te laten geuren?

Etherische olie: biologisch alternatief op synthetische huisparfums

Elke biologische etherische olie heeft een andere geurbeleving, dus of je nu op zoek bent naar een rustgevende lavendelolie om te slapen of een verkwikkende eucalyptusolie als je last hebt van verkoudheid; we hebben een zeer ruime collectie biologische etherische oliën die aan al je wensen zullen voldoen. Dan ben je bij MetOlijf.nl aan het juiste adres.

Biologische etherische oliën; geuren vol herinneringen - uit de tuinen van BIOselect

Niets is zo tot de verbeelding sprekend als een frisse geur die je meteen weg laat dromen naar een fijne herinnering. Van een lavendelgeur als je vroeger op vakantie in Zuid-Frankrijk langs de lavendelvelden reed. Of sinaasappel als je op zondagochtend je eerste ontbijtje op bed kreeg van een prille liefde. De geur van versgemaaid gras op de eerste lentedag in maart. Geuren behagen, verzorgen de geest en zorgen ervoor dat je in de juiste stemming komt. De pure etherische oliën van Apivita zijn biologisch gecertificeerd en bevatten uitsluitend pure destillaten. Hierdoor worden er nooit concessies gedaan aan kwaliteit en geniet je elke keer opnieuw van een fantastische beleving.

Waar worden biologische etherische oliën voor toegepast?

Etherische oliën prikkelen de geurzintuigen voor een positieve gemoedsrust. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende lavendelolie, die voor veel mensen een kalmerende, rustgevende werking hebben. Maar ook activerende oliën, zoals cipres of verfrissende oliën met citrustonen, kunnen je helpen als je je wil focussen of wil zorgen voor een schoon, opgeruimd gevoel in huis. Maar de werking van biologische essentiële oliën is heel persoonlijk en het is maar net welke geuren je het fijnste vindt.

Al vanaf oudsher zijn essentiële oliën beroemd om hun veelzijdige werking

Essentiële oliën worden al sinds de Oudheid gebruikt. Vroeger was het vooral de toegekende medicinale werking. Zelfs in graftomben van de oude farao’s vond men reukoliën. En ook Aristoteles, de grote Griekse filosoof, zag veel potentie in plantextracten. Hij was van mening dat planten een mystieke functie hadden en dat ze niet alleen voor de sier op de wereld waren. Naast dat men vroeger een fytotherapeutische werking toeschreef aan etherische oliën, werd het ook als geurwater gebruikt.

Etherische olie: van high society tot alledaags huisparfum

De high society baadde in geparfumeerd water, droeg het als parfum en bewaarde het in schitterende flessen, gemaakt van de meest kostbare materialen. Etherische oliën kregen een haast goddelijke status en nu worden de meest luxe parfums ter wereld gemaakt van pure, biologische etherische oliën.

Hoe gebruik je biologische etherische olie?

Er zijn verschillende manieren om de heerlijke geuren van de oliën te genieten. Door verschillende methoden van verdamping komen de geurmoleculen vrij die de oliën laten spreken. Van verkwikkende badolie tot een heerlijk verfrissend stoombad als je last hebt van een neusverkoudheid: met biologische etherische oliën kan je alle kanten op.

De meest voorkomende manieren om een biologische essentiële olie te gebruiken zijn;

  • stoominhalatie (bijvoorbeeld als je last hebt van de gewone verkoudheid). Dit kan in een stoomcabine, maar enkele druppels in een emmer warm water zorgen voor de verspreiding van een heerlijke geur, terwijl de warmte ervoor zorgt dat opgehoopt slijm makkelijker vrij kan komen. De beste olie die voor stoominhalatie geschikt is, is eucalyptusolie;

  • met een keramische brander tover je je ruimte om tot een waar wellness-paradijs. Geniet van de heerlijkste geuren met slechts enkele druppels per keer;

  • biologische, pure etherische oliën passen ook perfect in je badroutine. Voeg enkele druppels toe in je bad en geniet van een kalmerende of juist stimulerende badbeleving. Heb je geen bad? Druppel dan enkele druppels in de hoeken van de douchecabine en geniet van de vrijkomende geuren.

Let altijd wel op of de essentiële oliën op je tegels gebruikt kunnen worden. Twijfel je daaraan? Druppel het dan in een klein bakje. Scheelt een hoop opruimwerk en je geniet ook van de heerlijke aroma’s. Hoewel sommige shops aanraden om essentiële of etherische oliën op de huid aan te brengen, zijn wij daar geen voorstander van. Onze etherische oliën zijn biologisch en puur en ook onverdund. Onverdunde etherische oliën kunnen huidirritatie en in het ergste geval brandplekken veroorzaken.

Verwen je daarom op indirecte wijze met oliën, zoals een druppeltje in bad of in een brander. Zoek je etherische oliën die je rechtstreeks aan kan brengen op de huid? Gebruik dan de huidoliën van Macrovita, met toegevoegde etherische oliën. Deze zijn verdund in een draagolie en vitamine E zorgt voor een diepere werking in de huid.

De meest gestelde vragen over biologische etherische oliën:

Wat is het verschil tussen etherische olie en essentiële olie?

De etherische olie bevat de essentie van de plant of bloem, verpakt in een heerlijke, onverdunde olie. Etherische olie en essentiële olie is daarom precies hetzelfde.

Hoeveel druppels etherische olie in bad?

Je hebt niet meer dan vijf druppels nodig in in je bad. Dit zorgt voor een heerlijke geurverspreiding, maar is het zo verdund dat je lichaam niet uitdroogt door de olie. Voeg als je snel last van een droge huid hebt een klein scheutje arganolie van Macrovita toe voor een verkwikkende en hydraterende werking op de huid.

Hoe herken je echte etherische olie?

Pure, onbewerkte etherische olie zie je altijd terug op de ingrediëntenlijst. Het gaat dan om 100% onverdunde, pure etherische olie. De beste kwaliteit is biologische essentiële olie, omdat dan ook de omstandigheden van oogsten, productie en werk optimaal zijn.

Waarom koop je biologische etherische olie bij MetOlijf.nl?

De beste, pure, onbewerkte, biologische etherische oliën vind je bij MetOlijf.nl, jouw persoonlijke, online specialist op het gebied van natuurlijke verzorging. Ons zeer uitgebreide aanbod van pure essentiële oliën, inclusief handige gebruiksaanwijzing en keramische brander, maakt het een zeer populair aanbod binnen onze collectie. Heb je vragen? Stuur ze op de chat of bel op werkdagen naar 023 583 1985.