• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Body & Bad Zon Zonbescherming lichaam

Natuurlijke zonbescherming lichaam

Op zoek naar een stralend egale huid? Wil je excessieve huidverslapping door UV-straling aanpakken? Wil je een stralende, perfect zachte en rijk gehydrateerde huid - die ook nog eens goed en effectief beschermd is? Gebruik dan een natuurlijke zonnebrand voor het lichaam met toegevoegde antioxidanten. De beste natuurlijke zonnebrandproducten voor het lichaam koop je op MetOlijf.nl. Al onze natuurlijke zonnebrandcrèmes voor het lichaam bevatten géén parabenen en oxybenzone. Zon veilig, zon verstandig en gebruik een natuurlijke zonnebrand voor het lichaam.

Bezig met laden...

Wat is natuurlijke zonnebrandcrème voor het lichaam?

Natuurlijke zonnebrand is een huidverbeterende, maar vooral beschermende crème, gemaakt op basis van veilige filters (organisch of niet-organisch), aangevuld met belangrijke antioxidanten, vetzuren en moisturizers. Een SPF30 en SPF50 beschermen tot wel 97% en 98% van al het UV-licht (mits goed aangebracht) en de aanvullende antioxidanten hebben op de huid een extra beschermende werking.

Hierdoor is het een complete benadering van natuurlijke zonbescherming. Alle filters die je in de EU koopt zijn goedgekeurd door toonaangevende gezondheidsinstanties en zijn veilig voor gebruik. Het voordeel van een natuurlijke zonnebrandcrème is dat het niet alleen beschermt, maar ook hydrateert, de huid verfijnt, verzorgt en kalmeert. Kijk bij het kopen van een natuurlijke zonnebrandcrème voor het lichaam of het daarom naast veilige en effectieve UV-filters ook genoeg plantextracten heeft die je huid verzorgen. Want het is zonde om alleen een zonnebrandcrème te gebruiken, als je ook alle voordelen van toegevoegde antioxidanten, botanicals, moisturizers en extra vitaminen hebt. Een complete natuurlijke zonnebrandcrème voor lichaam en gezicht, betekent een stralende, perfect egale en goed beschermde huid.

Zonnebrand voor het lichaam met natuurlijke ingrediënten, maar bestaat 100% natuurlijk?

Het klinkt een beetje vreemd: een zonnebrand voor je lichaam met natuurlijke ingrediënten. Want kan dat wel? Kan een zonnebrandcrème 100% natuurlijk zijn? Er zijn genoeg aanbieders die het pretenderen, maar wij zijn ze in al die jaren nog nooit tegengekomen. Het lijkt er dan ook sterk op dat aanbieders van 100% natuurlijke zonnebrandcrème vaak niet zulke natuurlijke ingrediënten bombarderen tot hét nieuwste groene ingrediënt. Maar eerlijk is eerlijk; een zonnebrandcrème groeit niet aan een boom en het heeft heel veel voeten in de aarde om ervoor te zorgen dat een zonnebrandcrème een jaar lang goed beschermt (want dat is verplicht in de EU), een goede emulsie wordt (zodat de ingrediënten goed gemengd kunnen worden) en dat er geen bacteriegroei ontstaat, want dat is schadelijk voor het lichaam.

Daarom vind je bij ons het werkelijke percentage natuurlijke, biologische en organische extracten; ook bij onze natuurlijke zonbescherming voor het lichaam. Zo typeren we onze zonnebrandfilters niet als natuurlijk, omdat alle zonnebrandfilters (natuurlijk en niet-natuurlijk) op de een of andere manier bewerkt worden, zodat ze de ultieme bescherming kunnen garanderen. Bij ons zie je natuurlijke zonnebrand die zeer effectief is, veilig is getest uit zowel microbiologisch als dermatologisch onderzoek, de juiste concentraties heeft die bij wet zijn vastgelegd en daarna een schat aan huidverbeterende antioxidanten, vitaminen, mineralen, plantextracten en moisturizers bevat. Hierdoor wordt het veel meer dan een zonnebrandcrème: onze natuurlijke zonnebrand is een compleet anti-aging treatment voor lichaam en gezicht. De zonnebrand gaat de strijd aan tegen UV-schade, pigmentvlekjes, roodheid, vroegtijdige - UV-gerelateerde - huidveroudering en kalmeert, beschermt en voedt de huid. 

Hoe werkt een natuurlijke zonnecrème voor het lichaam?

Een zonnebrandcrème met SPF (Sun Protection Factor) beschermt de huid teven ultraviolette straling. Ultraviolet licht is niet met het blote oog te zien, aangezien het een kortere golflengte is dan het licht dat we kunnen zien. Daarnaast bestaat het ultraviolette licht uit twee soorten stralingen: UV-A en UV-B.

Om te kijken hoe een natuurlijke zonnecrème werkt, is het belangrijk om te kijken wat SPF nu precies is en wat de zon met de huid doet.

Het belang van SPF in een goede zonnebrand voor het lichaam: van factor 50 tot factor 15: wat is het verschil?

  • UV-A kan je het beste onthouden als UV-Aging: UV-A zorgt voor vroegtijdige huidveroudering. Denk hierbij aan rimpels, huidverslapping, pigmentvlekken, een huid die eruit ziet als leer;

  • UV-B kan je het beste onthouden als UV-Burn: UV-B maakt de huid bruin, wat een eerste teken is van zonneschade. Men denkt bij een verbrande huid (een rode huid) aan zonneschade, maar een zongebruinde huid is daar eigenlijk het equivalent van. Te vaak blootstelling aan UVB kan uiteindelijk leiden tot (een verhoogd risico op) huidkanker. Ben je vroeger vaak onbeschermd de zon in geweest? Ga dan alsnog smeren, maar houd je huid altijd goed in de gaten en ga bijvoorbeeld elk jaar even naar de huisarts of huidtherapeut voor een check. 

De SPF op je natuurlijke zonnebrand voor het lichaam is een sommetje: het SPF-getal geeft aan hoe lang het duurt voordat je huid rood wordt, versus de tijd dat je zónder SPF de zon in gaat. Verbrand je binnen vijf minuten? Dan moet je dat keer dertig rekenen. Dus zo'n 180 minuten. Let op: dit is theoretisch: het is nooit aan te raden om zo lang in de zon te gaan zonder opnieuw een natuurlijke zonnebrand aan te brengen. We raden je aan om altijd om het uur royaal een natuurlijke zonnecrème aan te brengen, jezelf met extra kleding te beschermen en uit de zon te blijven. Wil je toch een kleurtje, bijvoorbeeld in je gezicht? Gebruik dan een zonnebrandcrème met een tintje.

Natuurlijke zonnebrand voor het lichaam, maar dan zonder witte waas

Misschien heb je nog een licht trauma aan die vette, veel te dikke zonnebrandcrèmes voor het lichaam die je huid hulden in een witte waas en plakkerige sensatie. Grote kans dat je dan een product met zinkoxide of titanium dioxide hebt gebruikt. Deze filters beschermen de huid goed tegen UV-licht, omdat het licht weerkaatst als een spiegel. Het nadeel is dat ze heel vaak een witte waas achterlaten. Je hebt ze tegenwoordig ook zonder dat ze een witte waas achterlaten, maar vaak heb je dan te maken met een nano-zonnebrandfilter. MetOlijf.nl gebruikt veilig geteste filters die het lichaam zowel beschermen tegen UV-A, UV-B, maar ook tegen blauw licht en infrarood. Deze laten nooit een witte waas achter en zorgen voor een vederlichte textuur. Hierdoor heb je niet eens het gevoel dat je een zonnebrand voor het lichaam 'draagt'. Het is gewoon een heerlijke, rijke anti-aging crème voor het hele lichaam, boordevol mooimakers en huidverbeteraars zoals vitaminen, plantextracten, antioxidanten en moisturizers. Hiermee heb je niet alleen de allerbeste bescherming, maar ook natuurlijke aanvullende verzorging, waardoor je geniet van een stralende en perfect egale huid.

Waarom zonnebrandcrème voor het lichaam van MetOlijf.nl?

Wij verkopen uitsluitend de allerbeste en dermatologisch én microbiologisch geteste natuurlijke zonnebrand voor het lichaam. Hierdoor ben je beschermd tegen de zon en krijg je een stralende, zijdezachte en perfect gehydrateerde huid. De zonnebrandfilters in de zonnebrand voor het lichaam trekken goed in de huid en laten een beschermende laag achter die beschermen tegen UV-straling. Maar daarnaast bevatten de natuurlijke zonnebrandproducten ook een scala aan voedende, verzorgende en hydraterende ingrediënten die de huid weer laten stralen. Zo heb je een dubbele anti-agingwerking met de zonnebrandproducten en een perfect beschermde huid tegen de zon.

De beste natuurlijke zonnebrand voor het lichaam koop je bij MetOlijf.nl

Natuurlijke zonnebrand voor het lichaam kopen doe je natuurlijk op MetOlijf.nl. Heb je vragen over de natuurlijke zonnebrand voor het lichaam of wil je een persoonlijk productadvies ontvangen? Chat dan met Mark; hij is de productexpert van MetOlijf.nl. Hij heeft antwoord op al je vragen. Je vindt de chat rechts onderaan de website. Is hij even niet aanwezig? Laat dan gerust een bericht achter, hij komt er direct bij je op terug. Ook voor natuurlijke zonnebrand voor het lichaam ben je bij MetOlijf.nl aan het juiste adres!