Merken Klantenservice
checkmark

Op werkdagen voor 18:00 besteld, morgen in huis!

checkmark

Persoonlijk advies

checkmark

Gratis samples

webshop keurmerk
Home / Stinkende oksels: zo kom je er voorgoed vanaf

Stinkende oksels: zo kom je er voorgoed vanaf

Je kent het wel; je bent je bed nog niet uit of het begint al: overmatig transpieren. En alsof dat nog niet erg genoeg is, krijg je al snel last van stinkende oksels. Een penetrante lucht die opdoemt uit je kleding en zorgt voor schaamte en angst. Wat helemaal niet nodig is, want je kunt eenvoudig vaarwel zeggen tegen stinkende oksels: met een puur natuurlijke deodorant. Maar eerst beginnen we bij het begin: wat veroorzaakt nou toch die zweetgeur?

Zwetende oksels: zo begint het

Je huid is een prachtig orgaan, maar ook een orgaan dat z'n eigen grillen kent. Van extreem droge huid tot aan een vette huid en van smetteloos schone oksels tot stinkende oksels: het lijkt er af en toe op dat onze huid doet waar die zelf zin in heeft. Zo ook met zwetende oksels: soms hoef je alleen maar de trap af te lopen en het zweet gutst onder je oksels vandaan. De een zweet amper, de ander zweet continu: zweet oksels komen bij iedereen voor. En het is ook helemaal niet erg; een beetje zweet. Want zweet hebben we nodig. Elke dag produceren we zo'n liter zweet onder de oksels, gelukkig verdampt het meeste al als het zweet aan de oppervlakte komt. Zweetklieren onder onze oksels produceren zweet, en niet zomaar zweetklieren: onder je oksels heb je apocriene zweetklieren. Klieren die niet zozeer vocht aanmaken, maar een combinatie van vetten en proteïnen. Anders dan het zweet op je rug of op je benen, bijvoorbeeld. Die zweetklieren produceren vooral water. Ook nog niet erg. Maar als die apocriene zweetklieren zweet oksels produceren, komen er ook bacteriën bij kijken. Die bacteriën hebben we allemaal op ons lichaam en zijn helemaal niet schadelijk. Ze behoren tot onze natuurlijke flora. Echter; als je last hebt van zweet oksels, maar met name stinkende oksels, produceren de bacteriën een goedje als ze de proteïnen uit je zweet willen afbreken. Op het moment dat die proteïnen afgebroken worden door de bacteriën op je lichaam, krijg je last van stinkende oksels. En dat is geen pretje. Wat gaan we daar aan doen?

Stinkende oksels verhelp je niet door de zweetklieren te blokkeren

Eén van de meest onhandige dingen die je kan doen is door je zweet oksels te blokkeren. Veel chemische deodoranten gebruiken aluminium chloorhydraat, een controversieel ingrediënt in veel deo's. Aluminium chloorhydraat blokkeren de zweetklieren door een chemische verbinding aan te gaan met het zweet, zodat er een dikke gel ontstaat die de poriën verstopt, waardoor je daarna niet meer zweet. Zo verschuif je alleen maar het probleem, want uiteindelijk moeten we allemaal zweten. Dus in plaats van zweet oksels en stinkende oksels aan te pakken met aluminium chloorhydraat, kun je beter een natuurlijke deodorant gebruiken met aluinsteen. Dit prachtige kristal ontstaat als mineralen in contact komen met zuurstof en zo een prachtig kristal vormen. Dit kristal ziet er niet alleen prachtig uit, in een natuurlijke deodorant bestrijdt het tijdelijk de slechte bacteriën die stinkende oksels veroorzaken. Zo kan je gewoon zweet blijven produceren, echter ruikt het lentefris. Een natuurlijke deodorant blokkeert niets, waardoor je ook op een gezonde manier kunt blijven zweten, zonder dat je (of je omgeving) daar last van heeft. Een geheel natuurlijke oplossing voor een vervelend probleem. 

Overtuig jezelf en geniet van de zachtste én meest frisse oksels ooit: zeg vaarwel tegen stinkende oksels en gebruik de beste deodorant die zweetgeur bestrijdt én de huid duurzaam verzacht en hydrateert: bekijk hier alle natuurlijke deodorant.

De beste deodorant voor stinkende oksels

De beste deodorant voor stinkende oksels vind je hier op MetOlijf.nl. We hebben jarenlang gezocht naar de beste deodorant die je gewoon kunt gebruiken zónder dat je oksels verstopt raken, je flora wordt aangetast of irritatie krijgt. Deze zoektocht leverde een collectie aan verfijnde natuurlijke deodorant op die niet alleen stinkende oksels aanpakt, maar ook de huid verfrist, hydrateert, kalmeert en verzorgt. Zo geniet je niet alleen van lentefrisse oksels, maar ook voor ultieme huidverzorging. Ideaal als je bijvoorbeeld je oksels scheert of op een andere manier onthaart. De huid wordt zo tot diep in de porie gevoed en voelen je oksels zijdezacht aan. Ook vind je in de beste deodorant tegen stinkende oksels géén aluminium chloorhydraat, parabenen, synthetische parfums en alcohol. Zo natuurlijk mogelijk, om je eigen flora te beschermen en stinkende oksels vaarwel te zeggen. 

Stinkend zweet? Vanaf nu niet meer!

Zeg vaarwel tegen stinkend zweet en stinkende oksels; vanaf nu ruikt alles heerlijk fris. Dat kan met een van onze natuurlijke deodoranten met aluin. Het natuurlijke kristal dat zweetgeur laat verdwijnen, stinkende oksels effectief aanpakt en de huid zijdezacht maakt. Daarom vind je ook nergens anders een natuurlijke deodorant die naast het bestrijden van stinkend zweet, ook nog eens de huid duurzaam verzorgt, verzacht, hydrateert en kalmeert. Had je vroeger vaak last van irritatie bij het gebruik van een deodorant? Nu niet meer. De kalmerende natuurlijke beste deodorant van MetOlijf.nl maakt je huid in topconditie. Zónder stinkende oksels en nare luchtjes. 

  Mark van MetOlijf.nl     15-04-2019 19:39     Reacties ( 5 )
Reacties (5)
 wiccir -  27-12-2020

ik heb dat ook, ben ik net uit de douche en ruik mezelf weer. Ik heb er nooit last van gehad, maar sinds een paar maande heb ik dat. Ik heb geen idee hoe dat komt. Ik ben bijna 72 en kan niet zo veel meer. dus daar ligt het niet aan.

 Lay -  22-12-2020

Ik blijf maar last hebben van stinkende oksels. Ik ben net de douche uit gekomen en ruik mezelf nu al. Ben er helemaal klaar mee. Deo lijkt ook niet te helpen.

 M.S -  10-11-2020

Krijg uitslag/eczeem van aluin.

 G. J. K -  13-10-2020

Krijg uitslag van aluun

 Thijs -  11-10-2020

Voor meer informatie en oplossingen voor hyperhidrosis kijk dan op https://www.overmatigzweten.nl het forum voor en door mensen met hyperhidrosis en de Nederlandse Hyperhidrosis Patientenvereniging.