• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Stinkende oksels: zo kom je er voorgoed vanaf

Stinkende oksels: zo kom je er voorgoed vanaf

Stinkende oksels: zo kom je er voorgoed vanaf

Update ´Stinkende oksels: zo kom je er voorgoed vanaf´ 2-10-2023, Mark van MetOlijf.nl

Je kent het wel; je bent je bed nog niet uit of het begint al: overmatig transpireren. En alsof dat nog niet erg genoeg is, krijg je al snel last van stinkende oksels. Een penetrante lucht die opdoemt uit je kleding en zorgt voor schaamte en angst. Wat helemaal niet nodig is, want je kunt eenvoudig vaarwel zeggen tegen stinkende oksels: met een puur natuurlijke deodorant. Maar eerst beginnen we bij het begin: wat veroorzaakt nou toch die zweetgeur?

Zwetende oksels: zo begint het

Je huid is een prachtig orgaan, maar ook een orgaan dat z'n eigen grillen kent. Van extreem droge huid tot aan een vette huid en van smetteloos schone oksels tot stinkende oksels: het lijkt er af en toe op dat onze huid doet waar die zelf zin in heeft. Zo ook met zwetende oksels: soms hoef je alleen maar de trap af te lopen en het zweet gutst onder je oksels vandaan.

Laten we vooropstellen: het is niet erg als je zweet ruikt.

De een zweet amper, de ander zweet continu: zweet oksels komen bij iedereen voor. En het is ook helemaal niet erg; een beetje zweet. Want zweet hebben we nodig. Elke dag produceren we zo'n liter zweet onder de oksels, gelukkig verdampt het meeste al als het zweet aan de oppervlakte komt.

Zwetende oksels: het biologische mechanisme

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat de lichaamsgeuren die we produceren afkomstig kunnen zijn van verschillende delen van ons lichaam en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoe oud we zijn, of we man of vrouw zijn, wat we eten, het weer, ziekten en hoe goed we onszelf schoonhouden. Interessant is dat onze oksels (ook wel axilla genoemd) een heel sterk geurgebied zijn en dat ze helpen bij het communiceren via geuren.

In een recente studie in Physiol Behav door F. Di Cicco et. al. (2023) wordt uitgelegd hoe verschillende interne en externe dingen onze okselgeur kunnen beïnvloeden. Dit gaat over dingen zoals leeftijd, geslacht, afkomst, emoties, persoonlijkheid, wat we kiezen om te eten, ziekten, het weer, en onze gewoonten op het gebied van hygiëne.

Waar komt de geur van stinkende oksels vandaan - en hoe kom je ervan af?

Zweetklieren onder onze oksels produceren zweet, en niet zomaar zweetklieren: onder je oksels heb je apocriene zweetklieren. Klieren die niet zozeer vocht aanmaken, maar een combinatie van vetten en proteïnen. Anders dan het zweet op je rug of op je benen, bijvoorbeeld. Die zweetklieren produceren vooral water. Ook nog niet erg. Maar als die apocriene zweetklieren stinkende zweet oksels produceren, komen er ook bacteriën bij kijken.

Waarom hebben oksels soms een uiengeur?

De geur die we associëren met stinkende oksels (of zweet oksels) ontstaat wanneer bacteriën op onze huid de proteïnen en vetten in ons zweet afbreken. Deze bacteriën zijn normaal en natuurlijk aanwezig op onze huid en zijn meestal onschadelijk, maar wanneer ze zweet afbreken, produceren ze bijproducten die een onaangename geur kunnen hebben, soms vergelijkbaar met de geur van uien.

Wat is de oorzaak van stinkende oksels?

Op het moment dat die proteïnen afgebroken worden door de bacteriën op je lichaam, krijg je last van stinkende oksels. En dat is geen pretje. Wat gaan we daar aan doen? Een natuurlijke deodorant helpt, want het pakt jouw probleem bij de bron aan.

Bekijk onze natuurlijke deodorant

Is er een manier om de geur van stinkende oksels te verminderen zonder de zweetklieren te blokkeren?

Ja, in plaats van deodorants die aluminium chloorhydraat bevatten, wat de poriën kan verstoppen, kun je kiezen voor natuurlijke deodorants. Deze producten kunnen de groei van bacteriën remmen zonder de zweetproductie te stoppen. Natuurlijke deodorants met ingrediënten zoals aluinsteen kunnen effectief zijn bij het bestrijden van lichaamsgeur door de bacteriën die de geur veroorzaken, tijdelijk te bestrijden.

Stinkende oksels verhelp je niét door de zweetklieren te blokkeren

Eén van de meest onhandige dingen die je kan doen is door je zweet oksels te blokkeren. Veel chemische deodoranten gebruiken aluminium chloorhydraat, een controversieel ingrediënt in veel deo's. Aluminium chloorhydraat blokkeren de zweetklieren door een chemische verbinding aan te gaan met het zweet, zodat er een dikke gel ontstaat die de poriën verstopt, waardoor je daarna niet meer zweet.

Gebruik nóóit chemische deodorant bij stinkende oksels

Zo verschuif je alleen maar het probleem, want uiteindelijk moeten we allemaal zweten. Dus in plaats van zweet oksels en stinkende oksels aan te pakken met aluminium chloorhydraat, kun je beter een natuurlijke deodorant gebruiken met aluinsteen.

Wat zijn de risico's van het gebruik van chemische deodorants die de zweetklieren blokkeren?

Chemische deodorants die zweetklieren blokkeren, vaak met ingrediënten zoals aluminium chloorhydraat, kunnen poriën verstoppen en de natuurlijke functie van zweetklieren verhinderen. Dit kan leiden tot irritatie, huidreacties, en verstoring van de natuurlijke flora van de huid. Daarnaast is zweten een natuurlijk proces dat helpt het lichaam af te koelen en afvalstoffen te verwijderen, dus het blokkeren van deze functie is geen natuurlijk mechanisme van de huid dat je daarom maar beter kan vermijden. 

Stinkende oksels aanpakken met 100% natuurlijk kristal

Dit prachtige kristal ontstaat als mineralen in contact komen met zuurstof en zo een prachtig kristal vormen. Dit kristal ziet er niet alleen prachtig uit, in een natuurlijke deodorant bestrijdt het tijdelijk de slechte bacteriën die stinkende oksels veroorzaken. Zo kan je gewoon zweet blijven produceren, echter ruikt het lentefris.

Een natuurlijke deodorant blokkeert niets, waardoor je ook op een gezonde manier kunt blijven zweten, zonder dat je (of je omgeving) daar last van heeft. Een geheel natuurlijke oplossing voor een vervelend probleem. 

Overtuig jezelf en geniet van de zachtste én meest frisse oksels ooit: zeg vaarwel tegen stinkende oksels en gebruik de beste deodorant die zweetgeur bestrijdt én de huid duurzaam verzacht en hydrateert: bekijk hier alle natuurlijke deodorant.

Natuurlijke deodorant

De beste deodorant voor stinkende oksels

De beste deodorant voor stinkende oksels vind je hier op MetOlijf.nl. We hebben jarenlang gezocht naar de beste deodorant die je gewoon kunt gebruiken zónder dat je oksels verstopt raken, je flora wordt aangetast of irritatie krijgt. Deze zoektocht leverde een collectie aan verfijnde natuurlijke deodorant op die niet alleen stinkende oksels aanpakt, maar ook de huid verfrist, hydrateert, kalmeert en verzorgt. Zo geniet je niet alleen van lentefrisse oksels, maar ook voor ultieme huidverzorging.

Stinken je oksels na het wassen? Nu niet meer.

Ideaal als je bijvoorbeeld je oksels scheert of op een andere manier onthaart. De huid wordt zo tot diep in de porie gevoed en voelen je oksels zijdezacht aan. Ook vind je in de beste deodorant tegen stinkende oksels géén aluminium chloorhydraat, parabenen, synthetische parfums en alcohol. Zo natuurlijk mogelijk, om je eigen flora te beschermen en stinkende oksels vaarwel te zeggen. 

Stinkende zweetoksels? Vanaf nu niet meer!

Zeg vaarwel tegen stinkend zweet en stinkende oksels; vanaf nu ruikt alles heerlijk fris. Dat kan met een van onze natuurlijke deodoranten met aluin. Het natuurlijke kristal dat zweetgeur laat verdwijnen, stinkende oksels effectief aanpakt en de huid zijdezacht maakt. Daarom vind je ook nergens anders een natuurlijke deodorant die naast het bestrijden van stinkend zweet, ook nog eens de huid duurzaam verzorgt, verzacht, hydrateert en kalmeert.

Hoe ga je stinkende oksels tegen?

Nieuwe wetenschappelijke inzichten, zoals in de zojuist genoemde studie van Di Cicco et. al., hebben ons geholpen te begrijpen dat lichaamsgeur, en vooral okselgeur, komt door heel veel verschillende factoren. Sommige zijn dingen die we zelf kunnen opmerken, zoals wat we eten en hoe goed we ons schoonhouden. Maar er zijn ook onbewuste signalen en factoren die een rol spelen. Helaas, veel van de studies naar lichaamsgeur zijn heel strikt geweest over wat deelnemers mochten eten en doen, om "vervuiling" van de geur te voorkomen. Dit betekent dat we misschien nog niet het hele plaatje zien over hoe verschillende dingen onze lichaamsgeur beïnvloeden.

Maar geen zorgen, bij MetOlijf.nl hebben we natuurlijke deodoranten die rekening houden met deze complexiteit. Ze bestrijden niet alleen de slechte bacteriën die stinkende oksels veroorzaken, maar ze helpen je ook om op een gezonde manier te blijven zweten. Ze verstoren de natuurlijke balans van je huid niet en zijn vrij van schadelijke stoffen zoals aluminium chloorhydraat en parabenen. Ontdek de zachtste en meest frisse oksels ooit met onze natuurlijke deodorant en zeg vaarwel tegen stinkende oksels!

Had je vroeger vaak last van irritatie bij het gebruik van een deodorant? Nu niet meer. De kalmerende natuurlijke beste deodorant van MetOlijf.nl maakt je huid in topconditie. Zónder stinkende oksels en nare luchtjes

Geraadpleegde bronnen voor de blog 'Stinkende oksels: zo kom je er voorgoed vanaf':
Di Cicco, F., Evans, R. L., James, A. G., Weddell, I., Chopra, A., & Smeets, M. A. M. (2023). Intrinsic and extrinsic factors affecting axillary odor variation. A comprehensive review. Physiol Behav, 270(114307). https://doi.org/10.1016/j.physbeh.2023.114307

Let op: de informatie in deze blog is bedoeld om je te informeren en is niet geschreven door een arts of medische professional. Hoewel we streven naar nauwkeurigheid en betrouwbaarheid met betrekking tot de informatie die we delen, is deze blog niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd je arts of een andere gekwalificeerde zorgverlener met eventuele vragen over een medische aandoening of voordat je een nieuw gezondheidsregime begint. De gebruikte producten in deze blog zijn geen medicijnen en zijn niet bedoeld om ziekten te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.

  Mark van MetOlijf.nl     15-04-2019 19:39     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.