• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Zonnebrandcrème smeren bij je kind: wanneer en hoe vaak?

Zonnebrandcrème smeren bij je kind: wanneer en hoe vaak?

Zonnebrandcrème smeren bij je kind: wanneer en hoe vaak?

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk natuurlijke zonbescherming is voor je huid. Niet alleen voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen en baby’s is het noodzakelijk om goed op te letten met de werking en impact van UV-straling. Op de fiets naar school, nog even een uurtje spelen in de speeltuin of een dagje strand: de huid van je kind wordt dagelijks blootgesteld aan de UV-straling van de zon. Ook op momenten dat je dus niet direct er aan denkt om de huid van je kindje in te smeren met een effectieve, beschermende zonnebrandcrème. Wij vertellen je daarom alles over zonnebrandcrème smeren bij je kind en baby.

De risico’s van zon op de kinderhuid

Al bij de eerste zonnestralen neemt de huid vitamine D op, wat onder andere goed is voor sterke botten. Maar bij teveel zonlicht kan de huid verbranden. Elke verbrandingsreactie van de huid is er één te veel. Het is daarom van essentieel belang om de huid van je kind (maar ook van jezelf!) altijd te beschermen en te voeden.

De huid van kinderen is helemaal nog niet ontwikkeld om zich hiertegen goed te beschermen. Daarnaast gaat de celdeling van kinderen sneller dan bij volwassenen. Wanneer de huidcellen van kinderen verbrand zijn, is er weinig tijd om te herstellen voordat deze zich gaan delen. Hierdoor is het risico op huidkanker op latere leeftijd groter. Volgens KWF Kankerbestrijding is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker en worden er jaarlijks 77.000 mensen gediagnosticeerd met een vorm van huidkanker. De makkelijkste en meest effectieve manier om je kind en jezelf te beschermen voor narigheid in de toekomst is dus een goede, veilige zonnebrandcrème. Een goede zonnebrandcrème vanaf jongs af aan is dus heel belangrijk!

Zo bescherm je je kind het beste tegen de zon

Je wilt je kindje op de best mogelijke manier beschermen tegen de zon. Allereerst is het belangrijk dat je het hele jaar door, en dus niet alleen in de zomer, bewust bent van de werking van de UV-straling. Ook in de andere seizoenen kun je dus het beste smeren met een natuurlijke zonnebrandcrème, zoals de Aphrodite Zonnebrandlotion. Daarnaast is het raadzaam om:

  • de zon te vermijden wanneer de UV-straling op het sterkst is (tussen 11u en 15u);
  • een zonnebril, petje/hoedje en bedekkende kleding te gebruiken;
  • elk stukje huid goed in te smeren, ook aan de rand van een zwembroekje of badpakje, in het nekje, de neus, etc.
Heeft jouw kindje een extra gevoelige huid? Dan raden wij je aan om de Macrovita zonnebrandmelk te proberen. Deze zonbescherming beschermt, voedt en verzacht de huid.

Wanneer moet je zonnebrand smeren bij je baby of kindje?

Maak altijd gebruik van een natuurlijke zonnebrand met SPF50. Start 15 minuten voordat je de zon ingaat met smeren, zo werken de SPF-filters het beste. Let goed op dat je alle stukjes huid insmeert. Vergeet niet de oren, de haargrens en de voeten. Herhaal dit minstens om het uur, en indien noodzakelijk ook eerder bijvoorbeeld direct na het zwemmen.

Vind je het insmeren van je kinderen soms lastig? Kies dan voor de Apivita Sun Kids Lotion Spray. Deze is makkelijker in gebruik. Wil jij persoonlijk advies welke natuurlijke zonnebrand het beste de huid van jouw kindje kan beschermen? Stel je vraag gerust in de chat hier rechtsonder. De huidspecialisten van MetOlijf.nl helpen je graag.

Geraadpleegde bronnen:
Huidkanker | KWF Kankerbestrijding. (z.d.). kwf.nl. Geraadpleegd op 1 juni 2021
  Judith van MetOlijf.nl     01-06-2021 15:27     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 xpmxvMAf -  09-07-2024

1

 xpmxvMAf -  09-07-2024

1