• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Lipscrub maken

Lipscrub maken

Lipscrub maken

Lipscrub kopen? Nee; maak je eigen lipscrub!

Met een zelfgemaakte lipscrub laat je je lippen stralen. Geniet van zachte, volle rode lippen, zonder droogtelijntjes en droge, schilferige plekken. Een eigen lipscrub maken is leuk, gemakkelijk en werkt perfect!

Lipscrub maken

Maak je eigen lipscrub met dit eenvoudige recept. Een lipscrub maken kan met vele ingrediënten, maar aangezien de tere huid van en rondom de lippen extra gevoelig en dun is, is het raadzaam om een olie te gebruiken die daadwerkelijk de vochtbalans kan herstellen en daarmee de lippen voller maakt. Castorolie is hét geheime ingrediënt van een zelfgemaakte lipscrub. Castorolie staat erom bekend dat het huid- en wondherstel bevordert, extra hydrateert en de huid weer soepel en elastisch maakt. Gebruik daarom twee tot drie keer per week deze zelfgemaakte lipscrub en geniet van stralende, zachte en volle lippen. Wat heb je nodig voor je eigen lipscrub?

  • Een theelepel fijne kristalsuiker;

  • Een theelepel castorolie;

  • Eventueel een theelepel biologische honing om de lippen een extra hydratatie-boost te geven.

Geniet van stralende lippen met je eigen lippenscrub

Meng de fijne suiker met de castorolie (en honing) en breng de lipscrub aan op de lippen. Maak zachte, roterende bewegingen over de lippen en de huid rondom. Laat vervolgens tien minuten indrogen, als een masker. Verwijder vervolgens met een wattenschijfje dat je hebt bevochtigd met castorolie en verwijder het residu. Het laagje castorolie wordt nu snel opgenomen door de huid en het resultaat van de zelfgemaakte lipscrub is meteen te zien: volle, ronde, rode lippen en een zachte huid, waarbij de rimpelplooitjes verzacht en verminderd zijn.

Extra verzorging voor extreem droge lippen

Extreem droge lippen (door temperatuurwisselingen, medicijnen en ) komen vaak voor. Een lipscrub is dan een goede start voor optimale lipverzorging, maar het is noodzakelijk om naast het mechanisch exfoliëren (door middel van de korrel), ook de dode huidcellen sneller te laten afschilferen door middel van een kleine concentratie melkzuur en ureum. Deze combinatie werkt fantastisch en is bij uitstek geschikt om droge, gebarsten lippen intensief aan te pakken. Voor gebarsten lippen is dit de ultieme remedie:

  • breng eerst de handgemaakte lipscrub aan, masseer in en laat tien minuten indrogen. Verwijder het residu met een wattenschijfje waar je castorolie op hebt aangebracht;

  • breng royaal de Soothing Cream aan, de intens huidherstellende én vochtinbrengende crème met maar liefst 5% pure panthenol. Dit lost dode huidcellen op en brengt vocht in de huid, waardoor droge en gebarsten lippen snel herstellen;

Vervolg met een natuurlijke lippenbalsem voor vollere lippen

Laat een half uur intrekken, veeg het residu af en breng daarna de voedende lippenbalsem aan. Kies uit een heel scala aan lippenbalsems; helemaal natuurlijk. Wil je eens écht wat bijzonders proberen? Dan hebben we een natuurlijke lippenbalsem van Youth Lab met ingrediënten die de lippen tijdelijk een vollere uitstraling geven. Hierdoor krijg je een prachtige uitstraling en geniet je van prachtige, voller ogende lippen.

 

  Mark van MetOlijf.nl     24-05-2016 11:04     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.