• Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
 • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Pigmentvlekken 101: alles wat je moet weten over pigmentvlekken (en het verwijderen van pigmentvlekken!)

Pigmentvlekken 101: alles wat je moet weten over pigmentvlekken (en het verwijderen van pigmentvlekken!)

Pigmentvlekken 101: alles wat je moet weten over pigmentvlekken (en het verwijderen van pigmentvlekken!)
Pigmentvlekken 101: alles wat je moet weten om op een natuurlijke manier pigmentvlekken te verwijderen

Na een tijdje zijn ze er ineens; vervelende, ontsierende bruine vlekken over je gelaat, handen, schouders en rug. Alsof ze uit het niets zijn gekomen: pigmentvlekken. Vaak de eerste tekenen van huidveroudering, nog voordat je rimpels en een grauwe huidstructuur hebt. Nee, pigmentvlekken zijn niet moeders mooiste plekjes, maar ze zijn vaak wel goed te behandelen met een natuurlijke pigmentvlekken crème, want je kunt, met wat geduld, pigmentvlekken verwijderen op een natuurlijke manier. Uiteraard is het van groot belang dat je altijd je huid goed controleert en bij elk verdacht plekje naar de huisarts of dermatoloog gaat: scan je huid goed en houd verdachte moedervlekken goed in de gaten. Je huisarts kan je daarbij handige tips geven. 

 

Maar we hebben het nu niet over moedervlekken, maar over pigmentvlekken en hoe je pigmentvlekken natuurlijk kunt verwijderen of vervagen: en dat zijn vaak niet eens plekken die van de ene op de andere dag ontstaan. Toen – in die goeie, ouwe tijd – op een dromerige vakantie waarin je alleen maar wilde bakken in de zon. Of toen je twintig jaar geleden eens een weekje ging zeilen en je zonbescherming niet zo nauw nam. Nee; pigmentvlekken zijn vaak niet van de ene op de andere dag op je huid gekomen, dat is een proces van jaren.

Pigmentvlekjes verwijderen met een huidverlichtende crème

Maar maak je geen zorgen; begin vandaag nog met een natuurlijke zonnebrandcrème en een natuurlijke pigmentvlekkencrème en bescherm je huid goed. Je hoeft hierbij echt geen SPF 60 te gebruiken: een SPF 30 is meer dan voldoende. Maar smeer je wel elke twee uur in. Ben je veel binnen? Gebruik dan een anti-aging crème met zonnebrandfilter. Deze biedt de eerste uren een goede bescherming (als je bijvoorbeeld op weg gaat naar je werk) en bevat belangrijke antioxidanten en vitaminen die de schadelijke, vrije radicalen van UV-licht verminderen en de huid beter herstellen. Smeren is het allerbelangrijkste; ook als je al pigmentvlekken hebt. Want voorkomen is beter dan genezen. Maar als je ze hebt, hoe kun je dan pigmentvlekken op een natuurlijke manier verwijderen? 

Wat zijn pigmentvlekken?

Het aanmaken van pigment is een normale huidreactie. Pigment is een kleurstof die ontstaan in pigmentcellen. Deze stof komt vrij als de huid in aanraking komt met de zon: pigment zorgt dus voor een prachtig bruine kleur, maar is dus eigenlijk een reactie van de huid op beschadigend UV-licht. Als de kleurdeeltjes gelijkmatig ontstaan en naar het huidoppervlak komen om zo die gebronsde gloed te geven, krijg je een zongebruinde kleur. Echter gaat het ook vaak mis in dat proces en krijg je oneffenheden, vlekken en verkleuringen. Dat kan bijvoorbeeld ontstaan na een uitbraak van acne.

Je kent het wel: je hebt een paar vervelende puistjes en je wil deze uitdrogen onder de zonnebank. Daarnaast lijkt de acne in de zomer veel minder erg dan in de winter. Maar is dat wel zo? De rode vlekjes die achterblijven na een acne-uitbraak worden bruin door de zon, maar omdat op dat plekje de huid wat dunner en beschadigd is, wordt het rode vlekje, een bruin vlekje. Een pigmentvlekje. Post-inflammatoire hyperpigmentatie wordt het ook wel genoemd. Dat is trouwens niet alleen bij uitgedoofde of uitgedrukte puistjes, maar ook na een peeling- of laserbehandeling, te hard scrubben of wondjes op de huid.

Meestal verdwijnt post-inflammatoire hyperpigmentatie na een maand of negen tot twee jaar, maar echt mooi is het niet. Pas daarom ook extra op als je met acne de zon in gaat: al deze puistjes kunnen potentieel vlekjes veroorzaken. Dit kun je eenvoudig voorkomen door naast je acne-verzorging ook een zonnebrandcrème te gebruiken. Of uiteraard een huidverlichtende crème, zoals onze natuurlijke pigmentvlekkencrèmes.

 

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan door een overmatige productie van melanine, onder het huidoppervlak. Melanine is eigenlijk de kleurstof die zorgt voor je huidskleur, gemaakt door melanocyten. Deze overmatige productie van melanine kan door verschillende manieren tot stand komen.

 1. Pigmentvlekken worden voornamelijk getriggerd door de zon;
 2. maar ook door beschadigingen aan de huid;
 3. zwangerschap kan een rol spelen bij de vorming van zwangerschapsmasker (melasma);
 4. of door bepaalde medicijnen.
 • Pigmentvlekken in het gezicht door de zon

Dat je alleen pigmentverschuivingen krijgt door de zon, is een fabeltje. Hoewel pigmentvlekken in het gezicht door de zon de grootste reden is voor onaangename zonnevlekjes, zijn er ook andere vormen van pigmentvlekken in het gezicht. 

 • Pigmentvlekken door beschadigingen aan de huid

Pigmentvlekken kunnen optreden nadat je huid is beschadigd: dit noemen we post-inflammatoire hyperpigmentatie. Denk hierbij aan uitgedoofde puistjes, schaafwondjes die je niet goed beschermt of huidbeschadiging na bijvoorbeeld een peeling. Ook huidaandoeningen zoals psoriasis, acne en eczeem die uitgedoofd zijn kunnen zorgen voor langdurige verkleuringen.

 • Pigmentvlekken door hormoonschommelingen

Hormoonschommelingen zorgen vaak voor hormonale hyperpigmentatie. Bij vrouwen die zwanger zijn kan een zogenaamd zwangerschapsmasker ontstaan, ook wel melasma genoemd. Sommige vrouwen hebben er heel snel van, anderen helemaal niet. Het is daarom raadzaam om je altijd in te smeren met een zonnebrandcrème, maar vooral tijdens de zwangerschap. Blijf ook uit de zon, draag een hoed en zorg voor goede huidverzorging.

 • Pigmentvlekken door medicijngebruik 

Het gebruik van bepaalde medicijnen bijdragen aan pigmentproblemen. Bepaalde antibiotica, antipsychotica, maar ook pijnstillers kunnen zorgen voor pigmentvlekken als je gelijktijdig onbeschermd van de zon gaat genieten. Er zijn meerdere mechanismen die zorgen voor pigmentverschuivingen dankzij medicatie.

Overleg altijd met je arts wat je het beste kan doen. En of je wel of geen medicijnen gebruikt; het kan nooit kwaad om jezelf goed te beschermen tegen de zon. 

Waar komen pigmentvlekken voor?

Overal waar de huid in aanraking komt met zonlicht, kunnen pigmentvlekken ontstaan. Misschien een beetje een rare vergelijking, maar de huid van de billen blijft het langste zacht, egaal, effen en stevig. Doordat deze veilig wordt beschermd door onderkleding blijft de huid egaal en zacht. Je kunt wel een hele dag een bivakmuts op doen, maar dat lijkt ons wat onhandig. Maar inderdaad; op het gezicht, de handen, schouders, decolleté en rug komen pigmentvlekken het vaakst voor. Het is ook daarom van belang dat je de huid continu beschermt, voedt en hydrateert.

Hoe zachter de huid, hoe minder snel je krabt en er wondjes ontstaan die de huid aantasten en het veroorzaken van pigmentvlekken vergemakkelijken. De allerbelangrijkste is een natuurlijke pigmentvlekken crème met een behoorlijke SPF-filter, aangevuld met een goede zonbescherming.
 

Pigmentvlekken op het gezicht en voorhoofd

Een van de meest ontsierende plekken om pigmentvlekken te krijgen, is op het gezicht en voorhoofd. Pigmentvlekken op het gezicht en voorhoofd worden bijna altijd veroorzaakt door een te lange blootstelling aan de zon. Een ongezonde zonhygiëne manifesteert zich meestal na het veertigste levensjaar, als de huidveroudering het regeneratieproces vertraagt en zodoende de huid wat sneller oneffen, minder egaal en ongelijkmatig verkleurt.

Pigmentvlekken verwijderen op het gezicht en voorhoofd kan met een milde peeling, zoals een loofah-peeling, in combinatie met een huidverlichtende crème, een natuurlijke pigmentvlekkencrème.

Pigmentvlekken verwijderen op het voorhoofd:

Pigmentvlekken op de handen

Pigmentvlekken op de handen ontstaan door huidveroudering. De huid wordt dunner en zodoende ontstaan er gemakkelijker pigment- en ouderdomsvlekken. Daarnaast worden de handen vaak vergeten in de dagelijkse zonbescherming. Een natuurlijke handcrème met UV-filter is daarom van belang als je de huid zo egaal mogelijk wilt houden. Gebruik in de avond een pigmentvlekken handcrème om gedurende de nacht door te gaan met de natuurlijke behandeling van pigmentvlekken.

Pigmentvlekken verwijderen op de handen:

 • Gebruik elke dag een milde scrub, zoals de loofah minipad. Maak deze even vochtig en masseer de handen met de scrub;

 • Gebruik enkele keren per dag een natuurlijke handcrème tegen pigmentvlekken met fruitzuren en een SPF-filter. De fruitzuren verwijderen dode huidcellen met opgehoopt pigment en de SPF-filter remt de aanmaak van melanine, waardoor de huid egaler, zachter en verfijnder wordt.

Pigmentvlekken op de rug

Even lekker op je buik in het zonnetje en voor je het weet dommel je in en word je roodverbrand weer wakker. Of ga je op je zomervakantie tóch even een middag op de scooter het eiland verkennen in je topje. Je hebt zo pigmentvlekken op je rug of je schouders. Gebruik gedurende de dag goede zonbescherming, gebruik in de avond (gedurende de wintermaanden) een rugborstel voor extra exfoliatie en gebruik de natuurlijke pigmentvlekkencrème op de pigmentvlekken.

Pigmentvlekken verwijderen op de rug:

Kijk hier hoe je jouw pigmentvlekken kan verwijderen!

Hoe verwijder je pigmentvlekken op een natuurlijke manier?

Met een natuurlijke pigmentvlekkencrème pak je pigmentvlekken op een effectieve en veilige manier aan. Dankzij de hoge concentratie 100% natuurlijke actieve werkstoffen kan de pigmentvlek actief worden aangepakt. Dit kan door onder andere ascorbyl glucoside, een gestabiliseerde vorm van vitamine C. Ook zijn er bepaalde natuurlijke bessen die lightening-extracten in zich hebben, zoals bijvoorbeeld de moerbei. Ook heb je fruitzuren uit bijvoorbeeld rietsuiker, sinaasappel en citroen die de dode huidcellen verwijderen en zo het opgehoopte pigment afschilferen. Een hoge concentratie glycolzuur vind je in natuurlijk verkregen slakkenslijm. Een nieuwere methode in de aanpak van pigmentvlekken is het ingrediënt resorcinol; dat heeft ook de exfoliërende werking zoals fruitzuren. En het goede nieuws is; al deze ingrediënten vind je in onze pigmentvlekkencrèmes. Natuurlijke ingrediënten die pigmentvlekken aanpakken, verzachten, minimaliseren en vervagen.

Preventie: het voorkomen van pigmentvlekken is beter dan genezen

Pigmentvlekken ontstaan altijd via een reactie op UV-licht. De logische gedachte is dus om alleen nog maar beschermd de zon in te gaan. We weten het; het klinkt heel flauw en misschien ook omslachtig, maar zonbescherming is de absolute nummer één in anti-aging. Groeven, rimpels, kleurverschuivingen, pigmentophopingen, huidverslapping, maar ook permanente zonverbranding en een oranje kleur: dit komt bijna allemaal door UV-schade. En UV-schade is zeer lastig om te keren.

Pigmentvlekken natuurlijk behandelen met antioxidanten

Met antioxidanten en goede beschermingsproducten kom je wel een eind, maar door blootstelling aan zonlicht verhoog je nu eenmaal de kans op huidaandoeningen en vervroegde huidveroudering. Pigmentvlekken zijn vaak de eerste signalen van een slechte zonnehygiëne. Gebruik daarom altijd een natuurlijke zonnebrand, ga niet op piekuren in de zon en bescherm je zelf. Zo blijft je huid mooi en ben je beter beschermd tegen de schadelijke straling van UV-licht. Pigmentvlekken voorkomen is in ieder geval een stuk makkelijker dan pigmentvlekken verwijderen.

Pigmentvlekken verwijderen met een huidverlichtende crème

De meeste pigmentvlekken zijn in de loop der jaren ontstaan. Iets te vaak in de zon, maar ook een bepaald plekje waar eerst acne zat of een dunne huid; het zijn allemaal redenen om op latere leeftijd pigmentvlekken te ontwikkelen. Daarom is het zaak om gedurende de zomermaanden een hoge SPF-factor te gebruiken (30 is meestal voldoende) en gedurende de dagen dat de zon niet schijnt minstens een SPF-15, want UV-straling komt gewoon door de bewolking heen. Dat is ook een goed moment om (preventief) een pigmentvlekken crème te gebruiken: een natuurlijke huidverlichtende crème is de ultieme work-out voor je huid én heeft pigmentverzachtende eigenschappen.

Bijkomend voordeel bij het verzachten van pigmentvlekjes: je huid wordt lekker glad en stralend!

Hierdoor werk je gedurende een langere tijd aan een meer egale, zachte en verfijnde huid. pigmentvlekken verwijderen gebeurt nu eenmaal niet van de ene op de andere dag; dat is een kwestie van de lange adem. Maar houd vol en geniet niet alleen van een verzachting van de pigmentvlekken, maar óók van een gladdere huid, een verfijnde textuur, een meer egale teint en een verzachting van lijntjes en rimpeltjes.

Een natuurlijke pigmentvlekken crème verwijdert dode huidcellen en vermindert de aanmaak van nieuwe pigmentophopingen, waardoor je elke dag werkt aan een huid die beter is dan de dag ervoor. Je huid zal zich jonger gaan gedragen met een natuurlijke pigmentvlekken crème en zal jonger ogen. Rustiger, egaler en verfijnder.

Ben je op zoek naar een natuurlijke pigmentvlekken crème? Hier vind je al onze effectieve brightening-producten

Hoe werkt een pigmentvlekken crème?

Het belangrijkste van pigmentvlekken verwijderen op een natuurlijke manier is natuurlijk de werking van een huidverlichtende crème. Want hoe werkt een pigmentvlekken crème?

Pigmentvlekken in het gezicht natuurlijk verwijderen

Het belangrijkste doel van een pigmentvlekkencrème is niet zozeer het bleken van de huid (want dat is gevaarlijk en kan leiden tot vervelende, permanente vlekken), maar door de huidteint te egaliseren en de aanmaak van melanine te verminderen. Onze huid bestaat namelijk uit miljarden cellen en die huidcellen worden gevorm in de basale laag. In deze, diepst gelegen, huidlaag worden cellen gevormd en omhooggeduwd, naar het huidoppervlak. Daar schilferen ze na een tijdje weer af en zo wordt je hele leven lang continu de huid vernieuwd.

Die topsnelheid neemt echter al af na je 25e, waardoor dode huidcellen zich meer ophopen en je huid een doffe, oneffen en grauw textuur kan krijgen. Door een pigmentvlekkencrème te gebruiken wakker je dit proces opnieuw aan, waardoor je huid zichzelf jonger gaat gedragen. Fruitzuren stimuleren het afschilferen van de bovenste laag dode huidcellen, de huid wordt sneller aangemaakt en het proces komt weer in een stroomversnelling.

In de basale laag is er ook een cel en die heet de melanocyte. Deze cel transporteert melanosomen, de cellen die pigment bevatten en zo de huid een kleurtje geven. In deze cel zit ook het enzym dat tyrosinane heet en dat enzym is verantwoordelijk voor de aanmaak van melanine. Een overproductie van melanine wordt geregeld door tyrosinase en zo ontstaan pigmentvlekken.
Met een natuurlijke pigmentvlekkencrème rem je de productie van tyrosinase, waardoor de overproductie van melanine stopt. Hierdoor wordt de huid, als deze zich vernieuwt, egaler.

De huidcellen worden weer op een normale manier geproduceerd, zonder het opgehoopte pigment en als die naar het huidoppervlak komen hebben die een zachtere kleur; je eigen huidskleur. Hierdoor bleekt een pigmentvlekkencrème dus niét, maar verbetert het de aanmaak van huidcellen in de diepst gelegen huidlaag. Door dan ook fruitzuren te gebruiken in een natuurlijke pigmentvlekken crème versnel je het huidvernieuwingsproces, komt de egalere huid sneller naar boven en schilferen de cellen met het donkere pigment sneller af. Je huid wordt dus egaler, stralender, meer lumineus, effen en krijgt het een prachtige huidcomplexiteit. Ook als je geen of weinig last hebt van pigmentvlekken is een natuurlijke pigment vlekken crème een prachtig hulpmiddel om je huid te laten stralen. En 100% veilig!

 
Een pigmentvlekkencrème remt dus de aanmaak van melanine, terwijl het de dode laag huidcellen versneld af laat schilferen. Hierdoor wordt het opgebouwde overschot aan pigment vervaagd en de nieuwe aanmaak geremd. Door dit in een versnelde versie te laten gebeuren vervagen bestaande pigmentvlekken én worden nieuwe pigmentvlekken voorkomen. Gebruik een natuurlijke pigmentvlekkencrème minimaal zes weken tweemaal per dag; hierna is het effect het sterkst.
 

Welke ingrediënten remmen de tyrosinase in een pigmentvlekkencrème?

Je hebt dus geleerd dat tyrosinase de grootste boosdoener is van pigmentvlekken. Door dit enzym te kalmeren en het dus verhinderen dat er nieuwe pigmentophopingen en pigmentvlekken ontstaan, maken natuurlijke pigmentvlekken crèmes gebruik van natuurlijke, veilige tyrosinaseremmers. Dit zijn de meest effectieve natuurlijke skin lighteners:

 1. Retinol: de heilige graal in de behandeling van kleine pigmentvlekjes. Retinol versnelt de huidvernieuwing en vervaagt daardoor sneller pigmentvlekjes. Door elke avond af te sluiten met een retinolserum of -crème, in combinatie met goede bescherming en antioxidanten overdag, kan je werken aan een stralende, schitterend mooie huid. Een egale huid krijgen? Ga dan vandaag nog aan de slag met retinol
 2. Vitamine C bij pigmentvlekken (ascorbinezuur) is een natuurlijk voorkomend antioxidant dat dankzij die antioxidantenrijke samenstelling de werking van tyrosinase vermindert. Vitamine C werkt daarnaast huidverjongend en vermindert de pigmentvorming zonder de huidcellen aan te tasten. Vitamine C is een natuurlijk ingrediënt in een pigmentvlekkencrème die daarnaast ook zorgt voor een stralende teint, een egalere en zachtere huid en vervaagt roodheid en irritatie. De Skin Lightening Cream van Macrovita bevat een hoge concentratie vitamine C (vermeld als ascorbyl glucoside in de ingrediëntenlijst; een gestabiliseerde vorm van vitamine C, dus effectiever) die bijdragen aan het effectief verwijderen en vervagen van bestaande pigmentvlekken én nieuwe pigmentvlekken voorkomen. 
 3. Zoethoutextract tegen pigmentvlekken verbetert hyperpigmentatie door melanine af te breken, de productie van melanine te remmen en beschermt tegen vrije radicalen. Ook heeft zoethout ontstekingsremmende effecten, waardoor bijvoorbeeld ook rode vlekjes na een acne-uitbraak sneller vervagen en de huid zichzelf beter kan herstellen, waardoor de huid een meer egale uitstraling krijgt. In de natuurlijke pigmentvlekkencrème van Aphrodite zit een hoge concentratie zoethoutwortelextract. Mocht je naast pigmentvlekken dus ook last hebben van onzuiverheden en een onrustige, rode huid, is dit een geschikte crème om te gebruiken.
 4. Berendruif (natuurlijke arbutine) bevat een natuurlijke bron van arbutine; een 100% natuurlijke huidverlichter die tevens huidkleur egaliseert, waardoor je huid een meer effen uitstraling krijgt. Arbutine remt de productie van het enzym dat pigmentvlekken veroorzaakt en heeft ook een corrigerende werking op bestaande pigmentvlekjes, melasma en vlekken die ontstaan zijn door acne (post-inflammatoire hyperpigmentatie). Berendruif is te vinden in de pigmentvlekkencrème van Macrovita.
 5. Tartaric acid is een natuurlijk zuur dat afkomstig is uit druiven en staat erom bekend geen irritatie te geven. Het behandelt oppervlakkige hyperpigmentatie door de lijmlaag van de bovenste laag dode huidcellen te verweken, waardoor die cellen makkelijker loslaten en afschilferen. De bovenste laag dode huidcellen met extra pigment raken daardoor verweekt en de nieuwe laag dode huidcellen bevat minder pigment dankzij de pigmentremmende werking van andere natuurlijke ingrediënten in de pigmentvlekkencrème. Naast het exfoliërende effect verbetert het ook de hydratatie van de huid. Dit maakt de pigmentvlekkencrème van Aphrodite, die een hoge concentratie tartaric acid bevat, een hele fijne huidverbeterende crème voor mensen met een droge en gevoelige huid.
 6. Fruitzuren bij hyperpigmentatie zijn niet alleen rijk aan vitamine C, maar hebben ook een polijstende werking en zorgen voor een stralende glans van de huid en verbetert de algehele huidconditie. Het vermindert pigmentvlekjes en oneffenheden en maakt de huid zijdezacht. Door het polijstende effect kan het licht op de huid beter reflecteren, waardoor je een stralende glans krijgt. Zodoende werkt het én tegen pigmentvlekjes, én tegen een doffe huidtextuur, én zorgt het voor een prachtige gloed die je eigenlijk alleen nog maar op Instagram-filters ziet. De fruitzuren zijn in hoge concentratie aanwezig in de pigmentvlekkencrème van Macrovita.
 7. Papaya-olie als natuurlijke exfoliant wordt ook vaak gebruikt bij de schoonheidsspecialiste als dieptereiniging. De fruitenzymen uit papaya zijn antibacterieel, verbeteren de celvernieuwing en stimuleren deze ook. Papaya is dus eigenlijk de schakel tussen het fruitzuur dat de bovenste laag dode huidcellen met overmatig pigment vervaagt én de ingrediënten die de tyrosinase remmen, waardoor nieuwe cellen minder pigment aanmaken. Het versnelt de huidvernieuwing en geeft dus een dieper en sneller resultaat. Papaya is één van de hoofdbestanddelen in de pigmentvlekkencrème van Aphrodite en in het Aloë Vera lightening serum van Mythos.
 8. Vitamine E in combinatie met vitamine C is de belangrijkste antioxidant en komt ook in ons lichaam voor. Vitamine E heeft beschermende eigenschappen en remt de tyrosinase. In combinatie met vitamine C heeft het een depigmenterende werking, waardoor de huid egaler en gelijkmatiger van kleur wordt. Vitamine E wordt door bijna iedereen goed verdragen en staat bekend om zijn effectieve werking zonder bijwerkingen. Vitamine E op zichzelf staand is dus als goed voor een huidverlichtende werking, maar werkt optimaal samen met vitamine C en andere actieve ingrediënten die pigmentvlekken verwijderen en vervagen. In de ingrediëntenlijst wordt vitamine E aangegeven als tocopherol en zit in elke van onze natuurlijke pigmentvlekkencrèmes.
 9. Moerbei (natuurlijke arbutine) als remmer van de tyrosinase staat wereldwijd bekend geworden na de Korean Skincare-rage aan het begin van dit decennium en is ondertussen een betrouwbare en effectieve werkstof gebleken in de natuurlijke behandeling van pigmentvlekken. Het vermindert de tyrosinase-enzymen, waardoor pigmentvlekken vervagen, maar het heeft ook huidverjongende eigenschappen, pakt rimpeltjes aan en verhelpt onzuiverheden. Het maakt de huid egaal glad, zijdezacht en zorgt voor een stralende complexiteit. Als je dus ook op zoek bent naar bewezen effectieve anti-aging eigenschappen in een pigmentvlekkencrème, is moerbei je nieuwe wapenfeit. Moerbei vind je in hoge concentratie in de natuurlijke pigmentvlekkencrème van Macrovita.
 10. Hexylresorcinol is een redelijk nieuw ingrediënt in de natuurlijke behandeling van pigmentvlekken en werkt op zowel het enzymatische niveau, waarbij de pigmentvorming wordt geremd, én werkt als een antioxidant die huidverjonging stimuleert, zonneschade vermindert en de algehele huidtextuur verbetert. In combinatie met een goede natuurlijke zonnebrandcrème wordt de zonbescherming vergroot en vermindert zodoende rimpeltjes en lijntjes veroorzaakt door de zon. Hexylresorcinol is het hoofdingrediënt in de natuurlijke pigmentvlekken crème van Aphrodite.

Bekijk hier alle pigmentvlekkencrèmes en ga vandaag nog aan de slag met het verwijderen van pigmentvlekken

Welke dagcrème bij pigmentvlekken?

Je kunt het beste een natuurlijke pigmentvlekkencrème gebruiken om je huid te egaliseren, de huidtextuur verfijnen en de pigmentatie in de huid te verbeteren. Kortom: om een gladde, stralende en egale huid te krijgen. De dagcrème bij pigmentvlekken van Macrovita is daarnaast aangevuld met een SPF-15-filter, zodat je ook preventief pigmentvlekken tegengaat.

Hoe lang duurt het voordat een pigmentvlekkencrème werkt?

Een huidverlichtende pigmentvlekkencrème werkt dus op twee manieren, zoals je hebt gelezen: allereerst door de huidvernieuwing te stimuleren en daarnaast remt het de aanmaak van melanine. Hierdoor worden bestaande pigmentvlekken vervaagd (door het afschilferen van de bovenste laag dode huidcellen) en nieuwe pigmentvlekken voorkomen. Het ontstaan van pigmentvlekken kan soms jaren duren, dus dat is helaas niet binnen drie keer smeren verholpen. Houd er rekening mee dat het zeker zes weken duurt voordat je effect ziet, maar aangezien je ook de aanmaak van nieuwe pigmentvlekken voorkomt, heb je er de rest van je leven baat bij.

Na twee tot drie maanden is het effect optimaal: dan heeft het huidvernieuwingsproces al zo’n drie cycli ondergaan (een complete levensscyclus van een huidcel – van aanmaak, tot afschilferen – beslaat ongeveer 28 dagen) en daardoor zal er een frissere, egalere en gelijkmatigere huid tevoorschijn komen. Hoe lang het duurt voordat een pigmentvlekkencrème werkt? Houd dan zo’n twee maanden aan voor optimaal effect. Maar blijf consequent smeren met een natuurlijke pigmentvlekkencrème en je krijgt een stralende huid ervoor terug.

De beste aanpak van ouderdomsvlekken verwijderen: een complete gezichtsverzorgingsroutine voor een stralende huid

De beste aanpak in het verwijderen van pigmentvlekken is met een speciaal op dit probleem afgestemde gezichtsverzorgingsroutine. Door deze routine te volgen heb je een brede aanpak van pigmentvlekken en boek je sneller resultaat. En naast het effect van het verminderen of verwijderen van pigmentvlekken geef je de huidvernieuwing ook een enorme boost, waardoor lijntjes vervagen en de huid intens zacht wordt en gaat stralen.

In de ochtend:
 • Reinig je huid met een milde cleanser. Als je elke ochtend een gezichtsreiniger gebruikt, kunnen de serums en crèmes veel beter hun werk doen gedurende de dag. Gebruik de gezichtsreiniger die je het fijnste vindt en vervolg met:

 • Een tonic lotion op basis van niacinamide en zoethout. Zoethout remt de aanmaak van melanine terwijl niacinamide rode vlekjes vervaagt. Huidverbetering begint dus al met de reiniging!

 • Breng het Extra Vital Serum aan. De papayaolie doet direct z’n werk en zorgt voor een exfoliërend effect. Breng deze aan nog voordat de tonic helemaal ingedroogd is; zo krijgt de papaya-olie een oppepper en kan deze dieper in de huid;

 • Gebruik als laatste de pigmentvlekkencrème van Macrovita. Gebruik de hoeveelheid van een vol theelepeltje en verdeel over de huid;

 • Is het erg zonnig? Breng dan een zonnebrandcrème aan met SPF 50. Doe dit nadat je de pigmentvlekkencrème hebt aangebracht.

In de avond:
 • Reinig eerst weer je huid met jouw favoriete cleanser.

 • Gebruik om de dag de Face Peeling Pad; zo verwijder je dode huidcellen en wakker je het huidherstel beter aan. Druk niet te hard, maar masseer zachtjes over de huid. Je huid mag een tinteling ervaren, maar niet prikken. Voor een diepe reiniging kun je ook een klein beetje cleanser aanbrengen op je face peeling pad;

 • Gebruik na het reinigen weer de tonic lotion en het Extra Vital Serum;

 • Vervolg dan, zeker als je last hebt van pigmentvlekken die er al jaren zitten, met het retinol Reboot Serum van Youth Lab. Dit is één van de meest krachtige retinolserums op de markt en geven, dankzij de vernuftige samenstelling, geen irritatie. 

 • Breng als laatste de Brightening Cream aan van Aphrodite. Deze werkt op basis van resorcinol en heeft daarom een meer melanineremmende werking, terwijl de pigmentvlekkencrème die je overdag gebruikt zich richt op huidvernieuwing, egalisering en bescherming. Samen heb je een power couple dat alle tekenen van opgehoopt pigment aanpakt, de celvernieuwing stimuleert en de huid egaliseert.

Pigmentvlekken camoufleren met een camouflerende crème

Wil je direct resultaat? Dan kun je het beste de pigmentvlekken camoufleren. Dat kan gewoon naast de gezichtsverzorgingsroutine die je volgt. Breng een camouflerende dagcrème voor de lichte of donkere huid aan op de pigmentvlek en dep goed in. De pigmenten in de camouflerende dagcrème passen zich aan jouw huidtype aan, waardoor je een egale blend krijgt en de huid er egaal uitziet. Het voordeel is dat onze camouflerende crèmes huidverbeterend werken en de celregeneratie stimuleren.

Kortom, hoe kan je zelf pigmentvlekken verwijderen?
 • Pigmentvlekken verwijder je met een natuurlijke pigmentvlekkencrème die de melanine remmen en de huidvernieuwing stimuleren. Dat doen al onze pigmentvlekkencrèmes;

 • Preventie is het allerbelangrijkste: pigmentvlekken behandelen doet je door elke dag een zonnebrandcrème of een gezichtscrème met een zonnefilter te gebruiken;

 • Pigmentvlekken kunnen op veel plekken op het lichaam voorkomen en kun je gewoon behandelen met een natuurlijke pigmentvlekkencrème;

 • Er zijn verschillende ingrediënten die pigmentvlekken verwijderen zonder vervelende bijwerkingen;

 • Het duurt zo’n zes tot acht weken tot je het beste resultaat ziet van een pigmentvlekkencrème. Smeer twee keer per dag en vermijd de zon (aangezien de zon de grootste bron vormt van pigmentvlekken);

 • Door een goede gezichtsverzorgingsroutine te ontwikkelen geniet je van de beste verzorging én de meest effectieve aanpak van pigmentvlekken.

Pigmentvlekken verwijderen; weet oma raadt of kan je beter effectieve producten gebruiken?

Huisvrouwenmiddeltjes, oma's die raadt weten met het verwijderen van pigmentvlekken; pas altijd op met wat je op je gezicht smeert. Uit eigen ervaring weten we dat het extreem gevaarlijk kan zijn om om zomaar wat op je gezicht te smeren. Een leuk recept om je eigen cosmetica te maken is altijd prima, maar zodra er zuren, gekke pasta's of zelfs eieren aan te pas komen - kijk dan heel goed uit. Maar beter nog: doe het niet. Ouderdomsvlekken verwijderen met de raad van oma is heel lief bedoeld, maar kan gevaarlijk uitpakken. Hier de meeste mythes over het verwijderen van pigmentvlekken met huismiddeltjes:

Pigmentvlekken verwijderen met tandpasta

Ja, je leest het goed: tandpasta tegen pigmentvlekken. Het idee zou zijn dat als je elke avond een klodder natuurlijke tandpasta op je pigmentvlek smeert, het als sneeuw voor de zon verdwijnt. Zoals je al hebt kunnen lezen kan dat niet zomar van de ene op de andere dag, dus ook niet tandpasta tegen pigmentvlekken. Je kan het wel érger maken, aangezien de krachtige reinigende ingrediënten de huid uitputten, irriteren en vatbaarder maken voor zonlicht. Ergo; je pigmentvlek wordt getriggerd en alleen maar meer zichtbaar.

Sudocrème tegen pigmentvlekken

Het klinkt te mooi om waar te zijn: sudocrème pigmentvlekken. Misschien wordt er gedacht dat de zink uit de sudocrème de pigmentvlek verlicht of beschermt (want zinkoxide is een mineraal dat UV-straling weerkaatst). Echter doet dat niets tegen pigmentvlekken; ook ons natuurlijke alternatief op sudocrème niet. Bescherming tegen pigmentvlekken is daarentegen wél goed, gebruik daarom bijvoorbeeld een retinol zonnebrand. Retinol helpt tegen pigmentvlekken en in deze formule kan je die zelfs overdag gebruiken. Hierdoor heb je sneller resultaat in het behalen van je skingoals, zelfs bij het natuurlijk verwijderen van pigmentvlekken.

De 5 meest gestelde vragen over pigmentvlekken verwijderen

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op de huid die ontstaan door een ophoping van melanine, vaak veroorzaakt door zonblootstelling of hormonale veranderingen.

Kunnen crèmes echt helpen bij het verwijderen van pigmentvlekken?

Ja, speciale crèmes die ingrediënten zoals tranexamine, retinol of vitamine C bevatten, kunnen effectief zijn in het verlichten van pigmentvlekken door de melanineproductie te verminderen.

Hoe gebruik ik pigmentvlekkencrèmes veilig?

Breng de crème aan volgens de instructies op de verpakking, meestal eenmaal of tweemaal daags op de gereinigde huid. Het is belangrijk om tijdens de behandeling zonblootstelling te vermijden of een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken.

Hoe snel kan ik resultaten zien bij het gebruik van pigmentvlekkencrèmes?

Resultaten kunnen variëren, maar veel gebruikers zien verbeteringen binnen enkele weken. Het is belangrijk om de behandeling consistent voort te zetten voor de beste resultaten.

Zijn er risico's verbonden aan het gebruik van pigmentvlekkencrèmes?

Bijwerkingen zijn mogelijk, waaronder huidirritatie of een verhoogde gevoeligheid voor de zon. Gebruikers dienen de crème eerst op een klein stukje huid te testen en bij irritatie het gebruik te staken.

Ouderdomsvlekken en pigmentvlekken verwijderen op natuurlijke wijze: begin nu met je thuisbehandeling

Je hebt nu alles gelezen over pigmentvlekken behandelen. Wat ze zijn, waaróm ze ontstaan en het allerbelangrijkste: hoe jij weer je prachtige, egale huid terugkrijgt. We snappen het als je nog vragen hebt. Laat het ons gerust weten! Je kunt ons altijd bereiken via de chat; rechts onderaan de pagina. Zijn we niet aanwezig? Dan kun je je je vraag achterlaten en helpen we je binnen een dag. Of bel even naar (023) 583 1985. Wij helpen je graag met alles wat je wil weten over pigmentvlekken, een natuurlijke pigmentvlekkencrème of pigmentvlekken verwijderen.

Let op: deze en alle andere blogs op MetOlijf.nl zijn geen vervanging van professioneel medisch advies. Controleer altijd pigmentvlekken bij je huisarts of dermatoloog. De blogs van MetOlijf.nl zijn voor informatieve doeleinden en niet ter vervanging van een medische behandeling of diagnose. 

  Mark van MetOlijf.nl     14-03-2019 12:50     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.