• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Hoe verzorg en herstel je beschadigd haar?

Hoe verzorg en herstel je beschadigd haar?

Hoe verzorg en herstel je beschadigd haar?

Gespleten haarpunten, we hebben er allemaal wel eens last van. Met de juiste natuurlijke verzorging voorkom je dat je haar nog verder beschadigt. Wanneer je haar verder zal beschadigen kan het afbreken en dat is hartstikke zonde. De eerste tekenen van beschadigd haar zijn pluizig haar, dof haar en haar dat moeilijk te hanteren is. De beauty-experts van MetOlijf.nl zochten voor je uit hoe je beschadigd haar kunt herstellen met natuurlijke haarproducten. 
 

Kun je zwaar beschadigd haar herstellen?

Haar kan zwaar beschadigen door het verkeerd gebruiken van haarverf, je haar te bleken of te veel hitte van bijvoorbeeld een föhn of stijltang. Het belangrijkste is om in eerste instantie verdere schade aan je haar te voorkomen. Eeen goede knipbeurt kan ook al helpen om te voorkomen dat je haar nog verder beschadigt. 

Tips om zeer beschadigd haar te herstellen 

Wees allereerst dus voorzichtig met je haar kleuren en te veel hitte voor je haar. En na je bezoek aan de kapper kun je thuis aan de slag met natuurlijke haarproducten om je beschadigde haar te behandelen en je million dollar coupe te behouden. 

Extra beauty-tip: voeg elke dag een haarolie toe aan je haarverzorgingsroutine. Onze Herbolive Haarolie met Arganolie helpt om zeer beschadigd haar te herstellen, door onder andere de werking van arganolie en olijfolie.

Welk haarmasker werkt het beste om beschadigd haar te herstellen?

Maak je nu alleen gebruik van een shampoo en conditioner? Dan raden wij je echt aan om beschadigd haar extra verzorgen met een natuurlijk haarmasker. Eerder schreven we een beauty blog met de beste tips hoe je een haarmasker kunt gebruiken

Kun je uitgeput haar herstellen met olijfolie?

Een van de oudste beautygeheimen in de wereld is het gebruik van olijfolie. Het is goed voor je huid en je haar. Olijfolie verzorgt je haar tot diep in de wortel, maar herstelt ook je gespleten haarpunten en zorgt ervoor dat je haar minder dof voelt en oogt. In alle natuurlijke haarproducten van MetOlijf.nl zit olijfolie verwerkt. Om je haarverzorgingsroutine compleet te maken kun je Macrovita Olijfolie gebruiken. Masseer een paar druppels van deze olie in je haar en laat het de hele nacht intrekken.

 

Extra beauty-tip: wissel de olijfolie af met natuurlijke kokosolie van Macrovita om beschadigd haar te herstellen. Kokosolie zorgt voor veerkracht in je haar en extra volume. 

Zeer beschadigd haar herstellen voor mannen

Is voor mannen nu echt andere verzorging nodig dan voor vrouwen? Ja, daar zit zeker verschil in. Mannen hebben nu eenmaal vaker last van verminderde haargroei door erfelijke mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica). Ook bij zeer beschadigd haar bij mannen is dus de juiste kennis van ingrediënten die haargroei stimuleren en zorgen voor haarversteviging essentieel. Kijk daarnaast ook eens naar de speciale pagina met natuurlijke middelen bij haaruitval. De beste natuurlijke haarproducten voor zeer beschadigd haar bij mannen zijn:

Wil jij meer advies over welke natuurlijke haarproducten het beste werken om jouw beschadigde haar te herstellen? Vraag onze beauty-experts om advies via de chat rechtsonder of mail naar info@metolijf.nl

  Judith van MetOlijf.nl     21-07-2021 15:16     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.