• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Wat werkt het beste tegen eczeem op handen en voeten?

Wat werkt het beste tegen eczeem op handen en voeten?

Wat werkt het beste tegen eczeem op handen en voeten?

Eczeem op handen en voeten

Eczeem op handen en voeten is een veelvoorkomende huidaandoening, die gepaard gaat met schilfering, jeuk, roodheid en een branderig gevoel. Vaak ontstaat deze vorm van eczeem door een allergische reactie of valt het te herleiden naar constitutioneel eczeem. Hoewel de precieze oorzaak niet duidelijk is, kan een huisarts of dermatoloog wel vaak direct de diagnose stellen. Bij ernstig eczeem op handen en voeten wordt regelmatig tijdelijk een hormoonzalf voorgeschreven, die je meestal slechts enkele dagen of weken mag gebruiken. Heb je het eczeem op handen en voeten onder controle? Stop dan niet met smeren, maar gebruik dan een natuurlijke eczeemcrème. Eczeem behandelen stopt namelijk niet bij het verdwijnen van de symptomen. Sterker nog; dan is eczeem behandelen juist belangrijk. Houd je huid vet en gevoed, het liefst met een antioxidanten- en vitaminerijke natuurlijke eczeemcrème.

Eczeem op handen en voeten

Eczeem op handen en voeten is een veelvoorkomend probleem en kan bij iedereen voorkomen. Vaak is de precieze reden de uitbraken onduidelijk en blijkt het in de realiteit vaak lastig om de oorzaak te achterhalen. Eczeem op handen en voeten kan wel goed behandeld worden, enerzijds door medicinale zalven en een natuurlijke eczeemcrème als onderhoud. Juist door het onderhoud wordt de huidbarrière verstevigd, de vochtbalans hersteld en nemen de symptomen af.

Hoe behandel je eczeem op handen en voeten?

Vaak schrijft een arts bij eczeem op handen en voeten een hormoonzalf voor. Deze werken snel, maar mag je nooit te lang gebruiken. Als je eczeem daarom onder controle is, kun je beter overstappen op een natuurlijke eczeemcrème zonder parabenen en andere allergenen, om de huid doorvoed en beschermd te houden. De natuurlijke eczeemcrème van Macrovita Natural Cosmetics is een effectieve crème op basis van een zeer hoge concentratie panthenol (vitamine B5), die de huid voedt en hydrateert. Panthenol is een van de weinige ingrediënten die daadwerkelijk vochtinbrengend zijn en herstellen daarom de huidbarrière en vochtbalans. Met een gezonde huidbarrière verminder je de kans op een eczeemuitbraak aanzienlijk en houd je je huid in optimale conditie.

Houd je eczeem onder controle

- Houd de huid vet door middel van een natuurlijke eczeemcrème die rijk is aan lipiden. Deze vullen de eigen huidvetten aan en dragen bij aan een gezonde huidbarrière;
- Douche of badder niet te vaak en te lang: maximaal vijf minuten om uitdroging te voorkomen. Gebruik daarbij geen douchegel met SLS of andere irriterende en uitdrogende ingrediënten;
- Probeer contact met allergenen te voorkomen;
- Raadpleeg altijd tijdig een arts als je erg veel last hebt van eczeem.

Nooit meer eczeem op handen en voeten!

Eerlijk is eerlijk; de kans is groot dat als je eenmaal last hebt gehad van eczeem op handen en voeten, het lastig is om het nooit meer terug te laten komen. Wel kun je door middel van een voedende natuurlijke eczeemcrème eczeem op handen en voeten uitstekend onder controle krijgen. Probeer eens de handcrème met hyaluronzuur en fruitzuren. Deze natuurlijke eczeemcrème verwijdert huidschilfers op een efficiënte manier door de celdeling te stimuleren, waardoor je dode huidcellen sneller loslaten en nieuwe, gezonde huidcellen sneller worden aangemaakt. Bijkomend voordeel is dat ook pigmentvlekken (bijvoorbeeld door het krabben) verdwijnen en je zijdezachte handen krijgt, terwijl de jeuk wegblijft. Wil je eerst advies inwinnen? Chat met ons op werkdagen tussen 9u en 18u of bel (023) 583 1985.

Wat werkt het beste tegen eczeem op handen en voeten?

Macrovita heeft diverse natuurlijke eczeemcrèmes die eczeem op handen en voeten tegengaan. Op deze pagina vind je onze crèmes en reviews van klanten.

Probeer hier de Moisturizing Relief Cream, dé natuurlijke eczeemcrème die helpt tegen roodheid, jeuk, schilfers en andere symptomen van eczeem.

Lees hier meer: De juiste eczeemcrème.
 

  Mark van MetOlijf.nl     11-02-2022 14:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.