• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Wat werkt het beste tegen eczeem op handen en voeten?

Wat werkt het beste tegen eczeem op handen en voeten?

Wat werkt het beste tegen eczeem op handen en voeten?

Eczeem op handen en voeten

Eczeem op handen en voeten (dishydrotisch eczeem), is een veelvoorkomende huidaandoening, die gepaard gaat met schilfering, jeuk, roodheid en een branderig gevoel. Vaak ontstaat deze vorm van eczeem door een allergische reactie of valt het te herleiden naar constitutioneel eczeem. Hoewel de precieze oorzaak niet duidelijk is, kan een huisarts of dermatoloog wel vaak direct de diagnose stellen. Bij ernstig eczeem op handen en voeten wordt regelmatig tijdelijk een hormoonzalf voorgeschreven, die je meestal slechts enkele dagen of weken mag gebruiken.

Heb je het eczeem op handen en voeten onder controle? Stop dan niet met smeren, maar gebruik dan een natuurlijke eczeemcrème. Eczeem behandelen stopt namelijk niet bij het verdwijnen van de symptomen. Sterker nog; dan is eczeem behandelen juist belangrijk. Houd je huid vet en gevoed, het liefst met een antioxidanten- en vitaminerijke natuurlijke eczeemcrème.

Eczeem op handen en voeten

Eczeem op handen en voeten is een veelvoorkomend probleem en kan bij iedereen voorkomen. Vaak is de precieze reden de uitbraken onduidelijk en blijkt het in de realiteit vaak lastig om de oorzaak te achterhalen. Eczeem op handen en voeten kan wel goed behandeld worden, enerzijds door medicinale zalven en een natuurlijke eczeemcrème als onderhoud. Juist door het onderhoud wordt de huidbarrière verstevigd, de vochtbalans hersteld en nemen de symptomen af.

Eczeem op voeten

Eczeem op de voeten kan een bijzonder vervelende aandoening zijn, die vaak gepaard gaat met jeuk, roodheid, schilfering en soms zelfs pijnlijke kloven. Het kan verschillende oorzaken hebben, variërend van genetische aanleg tot allergische reacties, irritatie door bepaalde stoffen of zelfs stress. Deze aandoening kan aanzienlijke hinder veroorzaken in het dagelijks leven, omdat het lopen en schoeisel dragen ongemakkelijk kan worden. De vochtige en warme omgeving in schoenen draagt bij aan de irritatie en kan het herstel vertragen. Mensen met eczeem op de voeten ervaren vaak niet alleen fysieke ongemakken, maar ook psychologische stress door het cosmetische aspect en de sociale impact ervan. Het kan het zelfvertrouwen aantasten en leiden tot gevoelens van zelfbewustzijn en isolatie. Het behandelen van eczeem op de voeten kan een uitdaging zijn, omdat de huid op dit gebied dikker is en het risico op infectie groter is. Dermatologen kunnen verschillende behandelingsmethoden aanbevelen, waaronder corticosteroïden, vochtinbrengende crèmes, antihistaminica voor jeukverlichting en het vermijden van triggers zoals bepaalde schoeiselmaterialen of allergenen.

Daarnaast kunnen goede voetverzorgingsgewoonten en -producten, zoals het regelmatig reinigen en hydrateren van de huid, helpen om symptomen te verminderen en het herstel te bevorderen. Het is belangrijk voor mensen met eczeem op de voeten om geduldig te zijn, consistent te zijn met hun behandelingen en regelmatig contact te houden met hun dermatoloog om de beste aanpak voor hun specifieke situatie te vinden.

Hoe behandel je eczeem op handen en voeten natuurlijk?

Vaak schrijft een arts bij eczeem op handen en voeten een hormoonzalf voor. Deze werken snel, maar mag je nooit te lang gebruiken. Als je eczeem daarom onder controle is, kun je beter overstappen op een natuurlijke eczeemcrème zonder parabenen en andere allergenen, om de huid doorvoed en beschermd te houden. De natuurlijke eczeemcrème van Macrovita Natural Cosmetics is een effectieve crème op basis van een zeer hoge concentratie panthenol (vitamine B5), die de huid voedt en hydrateert. Panthenol is een van de weinige ingrediënten die daadwerkelijk vochtinbrengend zijn en herstellen daarom de huidbarrière en vochtbalans. Met een gezonde huidbarrière verminder je de kans op een eczeemuitbraak aanzienlijk en houd je je huid in optimale conditie.

Eczeem op handen

Eczeem op de handen is een veelvoorkomende vorm van eczeem die aanzienlijke ongemakken kan veroorzaken. De symptomen variëren van roodheid en jeuk tot droge, schilferige plekken en zelfs pijnlijke kloven. Net als bij eczeem op andere delen van het lichaam, kan de oorzaak divers zijn, vaak gerelateerd aan genetische aanleg, allergische reacties op bepaalde stoffen zoals zeep, reinigingsmiddelen, cosmetica of metalen zoals nikkel, of zelfs stress. Mensen die regelmatig hun handen wassen of in contact komen met irriterende stoffen als onderdeel van hun werk, lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van eczeem op de handen.

Het hebben van eczeem op de handen kan aanzienlijke impact hebben op de dagelijkse activiteiten, vooral omdat onze handen constant worden gebruikt in allerlei taken. De jeuk en pijn kunnen het moeilijk maken om normale taken uit te voeren, zoals schrijven, typen, koken of zelfs gewoon het vasthouden van voorwerpen. Daarnaast kan het cosmetische aspect van eczeem op de handen leiden tot gevoelens van zelfbewustzijn en sociale angst.

Behandelingen voor eczeem op de handen variëren, afhankelijk van de ernst van de symptomen en de specifieke triggers van de persoon. Dermatologen kunnen corticosteroïde crèmes voorschrijven om ontstekingen te verminderen, vochtinbrengende crèmes om de huid te hydrateren, en in sommige gevallen, immunosuppressiva om de overactieve immuunrespons te onderdrukken. Het vermijden van triggers en het aannemen van goede huidverzorgingsgewoonten, zoals het dragen van handschoenen bij het werken met irriterende stoffen en regelmatig het gebruik van milde zeep en vochtinbrengende crèmes, kunnen ook helpen om symptomen te verminderen en flare-ups te voorkomen. Net als bij andere vormen van eczeem is het belangrijk voor mensen met eczeem op de handen om geduldig te zijn en consistent te blijven met hun behandelingen, terwijl ze nauwlettend contact houden met hun dermatoloog voor de juiste begeleiding en zorg

Houd je eczeem onder controle

- Houd de huid vet door middel van een natuurlijke eczeemcrème die rijk is aan lipiden. Deze vullen de eigen huidvetten aan en dragen bij aan een gezonde huidbarrière;
- Douche of badder niet te vaak en te lang: maximaal vijf minuten om uitdroging te voorkomen. Gebruik daarbij geen douchegel met SLS of andere irriterende en uitdrogende ingrediënten;
- Probeer contact met allergenen te voorkomen;
- Raadpleeg altijd tijdig een arts als je erg veel last hebt van eczeem.

Nooit meer eczeem op handen en voeten? De basis is een rustige huid

Eerlijk is eerlijk; de kans is groot dat als je eenmaal last hebt gehad van eczeem op handen en voeten, het lastig is om het nooit meer terug te laten komen. Wel kun je door middel van een voedende natuurlijke eczeemcrème eczeem op handen en voeten uitstekend onder controle krijgen. Probeer eens de handcrème met hyaluronzuur en fruitzuren. Deze natuurlijke eczeemcrème verwijdert huidschilfers op een efficiënte manier door de celdeling te stimuleren, waardoor je dode huidcellen sneller loslaten en nieuwe, gezonde huidcellen sneller worden aangemaakt. Bijkomend voordeel is dat ook pigmentvlekken (bijvoorbeeld door het krabben) verdwijnen en je zijdezachte handen krijgt, terwijl de jeuk wegblijft. Wil je eerst advies inwinnen? Chat met ons op werkdagen tussen 9u en 18u of bel (023) 583 1985.

Wat werkt het beste tegen eczeem op handen en voeten?

Macrovita heeft diverse natuurlijke eczeemcrèmes die eczeem op handen en voeten tegengaan. Op deze pagina vind je onze crèmes en reviews van klanten.

Probeer hier de Moisturizing Relief Cream, dé natuurlijke eczeemcrème die helpt tegen roodheid, jeuk, schilfers en andere symptomen van eczeem.

Lees hier meer: De juiste eczeemcrème.

Ureum in de strijd tegen eczeem op handen en voeten

Ureum, een natuurlijke stof die van nature in het lichaam voorkomt en ook synthetisch wordt geproduceerd, staat bekend om zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt in de behandeling van verschillende huidaandoeningen, waaronder eczeem op handen en voeten.

Het toepassen van ureum op de huid kan verschillende voordelen hebben bij de behandeling van eczeem. Ten eerste heeft ureum hydraterende eigenschappen, wat betekent dat het water in de huid kan vasthouden en zo helpt bij het herstellen van de natuurlijke vochtbalans van de huid. Dit is vooral gunstig bij eczeem, waarbij de huid vaak droog en gevoelig is.

Daarnaast heeft ureum ook keratolytische eigenschappen, wat betekent dat het de bovenste laag van dode huidcellen kan helpen afbreken en verwijderen. Dit kan nuttig zijn bij het verminderen van schilfering en het bevorderen van een gladdere huidtextuur, wat vooral belangrijk is bij eczeem op de voeten, waar dikke, schilferige huid veel voorkomt.

Wanneer ureum wordt gebruikt voor de behandeling van eczeem op handen en voeten, wordt het vaak gevonden in vochtinbrengende crèmes of zalven die speciaal zijn samengesteld voor de gevoelige en droge huid. Deze producten kunnen worden aangebracht na het reinigen van de huid en worden regelmatig gebruikt om hydratatie te behouden en symptomen zoals jeuk, roodheid en schilfering te verminderen.

Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel ureum veel voordelen biedt bij de behandeling van eczeem, het niet voor iedereen geschikt kan zijn. Sommige mensen kunnen gevoeligheid ervaren voor ureum of andere ingrediënten in de producten waarin het wordt gebruikt. Daarom is het altijd verstandig om een dermatoloog te raadplegen voordat je nieuwe producten op de huid aanbrengt, vooral bij een aandoening als eczeem waarbij de huid bijzonder gevoelig is.

Cracked Skin Cream: ureum én melkzuur

Cracked Skin Cream, verkrijgbaar in concentraties van 12% en 20% ureum, is een ideaal product dat is ontworpen om diepgaande hydratatie en verzachting te bieden aan een droge, gebarsten huid, zoals bij herstellend eczeem op handen en voeten. Met zijn unieke mix van ureum, melkzuur, olijfolie en vochtinbrengende ingrediënten, is deze crème niet alleen in staat om de huid te hydrateren en schilfering te verminderen, maar ook om het natuurlijke herstelproces van de huid te ondersteunen. Na het kalmeren van de huid met medicijnen biedt Cracked Skin Cream een zachte en doeltreffende manier om het huidherstel te bevorderen, waardoor de huid er gezonder en stralender uitziet en aanvoelt. Met regelmatig gebruik kan deze crème een essentieel onderdeel worden van de huidverzorgingsroutine voor mensen die te maken hebben met de uitdagingen van eczeem en droge, gebarsten huid.

  Mark van MetOlijf.nl     11-02-2022 14:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.