• Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
 • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Eczeem 101: echt álles wat je moet weten over een natuurlijke eczeem behandeling

Eczeem 101: echt álles wat je moet weten over een natuurlijke eczeem behandeling

Eczeem 101: echt álles wat je moet weten over een natuurlijke eczeem behandeling Eczeem 101: echt álles wat je moet weten over eczeem en een natuurlijke eczeembehandeling met de producten van MetOlijf.nl

Inhoudsopgave:

FAQ: de meest gestelde vragen over eczeem
Wat is eczeem?
De meest voorkomende vormen van eczeem
Eczeem in het gezicht
Verzorg de huid met een natuurlijke eczeemcrème
5 extra tips om de huid met eczeem extra te hydrateren

Eczeem behandelen; waarom elke dag smeren belangrijk is

Bij het behandelen van eczeem, een veelvoorkomende huidconditie die droogheid, jeuk, en ontsteking veroorzaakt, is het essentieel om effectieve en veilige huidverzorgingsproducten te kiezen. Voor individuen die op zoek zijn naar een niet-hormonale oplossing kan de Moisturizing Relief Cream van Olive-elia bijzonder gunstig zijn. Deze crème is speciaal geformuleerd om eczeemgevoelige huid te kalmeren en hydrateren, waardoor het een ideaal product is in het dagelijks regime van eczeembehandeling. Let op: dit omvat natuurlijk allereerst een medische behandeling via je arts.

Het dagelijks gebruik van een vochtinbrengende crème, eventueel naast of na je medische zalf (maar overleg met je arts over hoe je een natuurlijke eczeembehandeling het beste kan integrereren), zoals de Moisturizing Relief Cream van Olive-elia kan helpen om de huidbarrière te versterken, wat cruciaal is voor het verminderen van eczeemklachten. Door zijn unieke samenstelling zonder hormonen biedt deze crème een veilige methode om de symptomen van eczeem aan te pakken, zoals roodheid en jeuk, en ondersteunt het een langere periode van rust voor de huid na een opvlamming.

Natuurlijke behandeling van eczeem 

Daarnaast is het belangrijk om andere aspecten van eczeembehandeling niet te negeren, zoals het vermijden van bekende allergenen, het gebruik van zachte huidproducten zonder irriterende stoffen, en het implementeren van een consistent huidverzorgingsroutine. Het combineren van deze benaderingen kan significant bijdragen aan het beheersen en behandelen van eczeem. Door de focus te leggen op de juiste verzorging en de selectie van geschikte producten zoals de Moisturizing Relief Cream van Olive-elia, kunnen mensen met eczeem een betere controle over hun aandoening verkrijgen en de kwaliteit van hun leven verbeteren


Allereerst: is eczeem te genezen?

Nee, eczeem is niet te genezen. Eczeem is een chronische huidaandoening die zich kenmerkt door jeuk, schilfers, roodheid en eventueel ook blaasjes. Het kan op de meeste plekken van de huid voorkomen, maar je ziet het vaak op de armen, benen, buik en zelfs op de oogleden. Een medische behandeling is altijd het startpunt van een eczeembehandeling. Je arts schrijft dan vaak iets voor zoals hormoonzalf of antihistamine om de jeuk te onderdrukken. Gelukkig valt er wel te leven met eczeem en kan je, tussen medische interventies door, je huid kalmeren met een natuurlijke eczeemcrème die de huid voedt, verzorgt, kalmeert en hydrateert. 

Kan je de oorzaak van eczeem behandelen?

Eczeem, ook bekend als atopische dermatitis, heeft vaak geen eenduidige oorzaak, maar wordt in verband gebracht met een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. De behandeling richt zich meestal niet op het wegnemen van de oorzaak zelf, omdat deze vaak niet volledig duidelijk is, maar veeleer op het beheersen van de symptomen en het minimaliseren van uitlokkende factoren.

Genetische factoren

Veel mensen met eczeem hebben een familiegeschiedenis van deze of andere allergische aandoeningen, zoals hooikoorts of astma. Dit suggereert dat erfelijkheid een rol speelt. Specifieke genen die betrokken zijn bij de huidbarrièrefunctie kunnen bij sommige mensen minder effectief zijn, waardoor de huid gevoeliger wordt voor irriterende stoffen en allergenen.

Omgevingsfactoren

Omgevingsfactoren spelen ook een cruciale rol bij eczeem. Allergenen zoals huisstofmijt, pollen, schimmels en dierenharen kunnen eczeemuitbraken triggeren. Andere externe triggers kunnen chemische irriterende stoffen omvatten die in zeep, detergenten en parfums voorkomen. Klimatologische omstandigheden zoals extreme temperaturen en lage vochtigheid kunnen de symptomen eveneens verergeren.

Behandelstrategieën

De behandeling van eczeem richt zich op het verminderen van ontstekingen en het verlichten van de jeuk, meestal door middel van:

 • Topische medicijnen: dit omvat corticosteroïden en niet-steroïde ontstekingsremmende crèmes zoals calcineurineremmers.
 • Systemische medicijnen: voor ernstige gevallen kunnen orale medicijnen of injecties nodig zijn, zoals corticosteroïden, immunomodulatoren of biologische geneesmiddelen die gericht zijn op specifieke delen van het immuunsysteem.
 • Huidverzorging: regelmatige huidverzorging, inclusief het gebruik van vochtinbrengende middelen om de huidbarrière te herstellen en te onderhouden, is essentieel.
 • Trigger management: het identificeren en vermijden van persoonlijke eczeem triggers kan helpen bij het beheersen van uitbraken.

Hoewel de directe oorzaak van eczeem niet altijd behandelbaar is, kan een combinatie van medische behandelingen en levensstijlaanpassingen mensen helpen hun symptomen effectief te beheren en hun levenskwaliteit te verbeteren

Eczeem; een reactie op het grootste orgaan van je lichaam.

Ons grootste orgaan is de huid. De huid fungeert als een natuurlijk schild. Miljarden huidcellen worden continu aangemaakt en afgestoten; het natuurlijke proces van huidvernieuwing. De buitenste laag (de epidermis), die bestaat uit de huidcellen die een maand ervoor zijn aangemaakt, beschermen de huid tegen invloeden van buitenaf en zorgt voor een goede huidflora. De huidflora wordt ook wel het microbioom genoemd; een combinatie van bacteriën en gisten die ervoor zorgen dat de huid zich gedraagt zoals deze zich hoort te gedragen. Het microbioom houdt de huid gezond. De microbioom is tevens de huidbarrière (zie het als een filter) die ongewenste stoffen tegengaat om binnen te dringen. Ook worden nuttige stoffen, zoals water, afgevoerd. Het microbioom is daarom van essentieel belang voor een gezonde huid.

Wat helpt nog meer; eczeem van binnenuit behandelen?

Het idee van eczeem "van binnenuit behandelen" verwijst naar het aanpakken van interne oorzaken en factoren die de symptomen kunnen beïnvloeden, zoals het immuunsysteem, voeding, en stressniveaus. Hier volgt een overzicht van de zin en onzin rond de behandeling van eczeem van binnenuit, inclusief inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.

Voeding en eczeem

De rol van voeding bij de behandeling van eczeem is een gebied van veel belangstelling en discussie. Sommige studies suggereren dat bepaalde voedingsmiddelen, zoals zuivel en eieren, eczeemuitbraken kunnen verergeren bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Aan de andere kant kunnen omega-3 vetzuren, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben, helpen bij het verminderen van de ernst van de symptomen. Een systematische review gepubliceerd in het "Journal of Clinical Medicine" in 2020 bevestigde dat diëten rijk aan omega-3 vetzuren een positieve invloed kunnen hebben op eczeem.

Probiotica

Er is ook enig bewijs dat het nemen van probiotica, vooral bij jonge kinderen, kan helpen om eczeem te voorkomen of de ernst ervan te verminderen. Probiotica kunnen helpen de darmflora te reguleren en een gezonder immuunsysteem te ondersteunen, wat op zijn beurt ontstekingsreacties door het hele lichaam kan verminderen. Een meta-analyse gepubliceerd in "Allergy" in 2018 toonde aan dat probiotica potentieel voordelig zijn bij het beheersen van eczeem bij kinderen, hoewel meer onderzoek nodig is om specifieke stammen en doseringen te identificeren.

Stressmanagement

Stress is een bekende trigger voor eczeemuitbraken, en het beheren van stress door middel van technieken zoals mindfulness, yoga, en meditatie kan helpen de frequentie en ernst van de uitbraken te verminderen. Onderzoek heeft aangetoond dat stressmanagement een positief effect kan hebben op het immuunsysteem en daarmee indirect de symptomen van eczeem kan beïnvloeden.

De zin en onzin

Hoewel het behandelen van eczeem van binnenuit zeker zijn plaats heeft in een holistische benadering van de aandoening, is het belangrijk om realistisch te blijven over wat dergelijke methoden kunnen bereiken. De effectiviteit van interne behandelingen kan sterk variëren van persoon tot persoon, en het is niet altijd mogelijk om eczeem volledig te beheersen met alleen interne methoden. Het is essentieel om deze benaderingen te combineren met externe behandelingen, zoals medicatie en huidverzorging, en altijd in overleg met een arts of dermatoloog, vooral als het gaat om veranderingen in dieet of het gebruik van supplementen.

In het algemeen, hoewel er enige wetenschappelijke ondersteuning is voor bepaalde aspecten van de interne behandeling van eczeem, blijft een uitgebalanceerde aanpak die zowel interne als externe factoren aanpakt, de meest aanbevolen strategie voor de meeste patiënten

Wat te doen tegen eczeem?

Helaas hebben heel veel mensen niet zo’n gezonde huid en worden ze geplaagd door eczeem of psoriasis. Als het microbioom verstoord is, gisten zich in te grote hoeveelheden aandienen, de huid extreem gedehydrateerd is of roodheid, jeuk en schilfers de huid ontsieren kan je last hebben van eczeem. Hier leggen we je alles uit over eczeem en hoe je op een natuurlijke manier mild tot matig eczeem kunt verlichten en de huid zichzelf laten herstellen en hoe je eczeem onder controle houdt.

Van een gezonde huidflora naar eczeemklachten

Meestal behoudt de huid het microbioom op een goed niveau – en dat wordt ook als normaal beschouwd; de huid is stralend en in topconditie. Echter is het voor heel veel mensen niet normaal om een goed functionerende huid te hebben. Veel mensen hebben last van eczeem of psoriasis. Dit zijn afwijkingen waarbij de huid wordt verstoord en die zich uiten in lokale huidirritatie, schilfers, een extreem droge huid en jeuk. Deze ongewenste aanwezigheid zorgt niet alleen voor lichamelijke klachten; ook kan het geestelijk een klap geven. Eczeem of psoriasis leidt niet zelden tot schaamte of een gevoel van minderwaardigheid. Een extreem gevoelige, droge of geïrriteerde huid is zowel lichamelijk als geestelijk erg vervelend.

Je herkent het meestal meteen; droge, rode, jeukende en schilferige plekken op de huid. Vaak bij de armen, in huidplooien, maar soms ook onder de ogen of in de nek. Eczeem is een hele vervelende, maar bijna altijd zeer onschuldige huidaandoening. Vermoed je dat je eczeem hebt? Ga dan eerst even langs bij de huisarts of dermatoloog. Het kan namelijk zijn dat je ergens allergisch voor bent of dat je een bepaald huidprobleem hebt. In deze blog gaan we dieper in op eczeem en op de natuurlijke behandeling van eczeemklachten. Let op; dit is geen medische blog en MetOlijf.nl geeft nooit medisch advies. We adviseren je om bij klachten altijd langs te gaan bij een arts.

 • Ga altijd eerst naar de huisarts om te kijken wat je klachten zijn en of je medicatie nodig hebt;

 • Er zijn vele verschillende soorten eczeem; vaak uit zich dat in jeuk, roodheid, schilfers en soms ook blaasjes;

 • Een natuurlijke eczeembehandeling is een goede aanvulling op bestaande medicatie of om je eczeemklachten onder controle te houden als je met de medicatie bent gestopt.

In het kort: de huid is een natuurlijk schild en het microbioom, zeg maar de huidflora, houdt deze gezond. Als deze echter verstoord wordt, of allergieën op de loer liggen, kunnen eczeemklachten ontstaan. Een huisarts of dermatoloog kan vaak vaststellen waar het vandaan komt. Echter is het bij elke vorm van eczeem belangrijk om de huid te hydrateren; de natuurlijke eczeemcrème van Macrovita, in combinatie met de Cracked Skin Cream en body butter zonder parfum, geven de huid herstel, hydratatie en verbetering.

 

FAQ: de meest gestelde vragen over eczeem
Voordat we dieper ingaan op wat eczeem is en hoe je eczeem op een natuurlijke manier kunt kalmeren, lees je hier de meest gestelde vragen over eczeem. Heb je in de tussentijd vragen over welke producten het meeste geschikt zijn voor jouw extreem gevoelige huid? Stuur dan een chatbericht naar Mark; hij is productspecialist en ervaringsdeskundige op het gebied van eczeem. Je vindt de chat rechts onderaan de pagina. Is hij even niet aanwezig? Laat dan een bericht achter en komt hij er direct bij je op terug. Maar nu eerst: de meest gestelde vragen over eczeem.

Waarom jeukt eczeem?

Als je last hebt van huidontstekingen zoals eczeem, worden de zenuwen geprikkeld en krijg je een jeukreactie. Door te gaan krabben versterk je het effect en de prikkeling, waardoor je in een vicieuze cirkel belandt en de jeuk erger wordt. Het allerbelangrijkste is om de huid te kalmeren met een (natuurlijke) eczeemcrème. Hierdoor wordt de jeuk gestild, waardoor ook de huid zichzelf kan kalmeren, hydrateren en herstellen. Onze natuurlijke eczeemcrème bevat geen hormonen en kan daarom zo vaak als nodig worden aangebracht. Heb je extreme jeuk? Bewaar dan de Moisturizing Relief Cream in de koelkast. Zo heb je een onmiddellijk verkoelend effect, zonder dat je menthol nodig hebt. Menthol droogt de huid uit en kan irriterend werken; gebruik dit daarom ook niet als je last hebt van eczeem.

 

Wat helpt tegen jeuk bij eczeem?

 

Veel mensen vragen zich af "wat helpt tegen jeuk bij eczeem"? Een effectieve methode is het gebruik van speciaal geformuleerde vochtinbrengende crèmes. Deze crèmes helpen de huid te hydrateren, wat essentieel is omdat droogheid vaak de jeuk verergert. Een aanbevolen product is de natuurlijke body butter zonder parfum van Olive-elia (die ook gewoon in de koelkast te bewaren is), die specifiek is ontwikkeld voor de gevoelige huid met eczeem. Deze crème bevat natuurlijke ingrediënten die de huid kalmeren en voeden, wat direct verlichting biedt van jeuk. Daarnaast is het belangrijk om triggers zoals droge lucht en irriterende stoffen te vermijden, en zachte, ademende kleding te dragen die de huid niet irriteert. Door deze strategieën te combineren, kunnen mensen met eczeem effectief de jeuk beheersen en hun huidconditie verbeteren.

Welke eczeem crème heb ik nodig?

Om de huidbarrière te herstellen en vocht vast te laten houden is een verzorgende, natuurlijke eczeemcrème boordevol hydratanten én kalmerende extracten de beste oplossing voor een duurzame en natuurlijke eczeeembehandeling. Deze eczeemcrème houdt de huid soepel, elastisch en goed gehydrateer, waardoor ook de huid zelf kan herstellen en wondjes, roodheid, droogteplekken en eczeemgebieden kunnen kalmeren en herstellen. De jeuk neemt af, waardoor je ook minder gaat krabben en zo de huid weer kan helpen. De beste natuurlijke eczeemcrème, ook uit de reviews en onafhankelijke reacties, is de Moisturizing Relief Cream van Macrovita: deze vind je hier.

Eczeemzalf behandeling

Bij de behandeling van eczeem is het belangrijk om medisch advies op te volgen en voorgeschreven medicijnen te gebruiken om de aandoening effectief te beheersen. Daarnaast kan een aanvullende behandeling met een eczeemzalf van MetOlijf.nl, die rijk is aan natuurlijke ingrediënten, extra voordelen bieden. Natuurlijke ingrediënten zoals olijfolie, panthenol, zoethoutwortelextract en bosbes kunnen de huid op verschillende manieren ondersteunen. Olijfolie helpt de droge huid te hydrateren, wat essentieel is voor eczeemgevoelige huid. Panthenol draagt bij aan het verzachten en herstellen van de huid. Zoethoutwortelextract kan helpen de huid te kalmeren en het comfort te verhogen door de jeuk te verminderen. Bosbes, rijk aan antioxidanten, helpt de huid te beschermen en haar natuurlijke vitaliteit te behouden. Deze combinatie van natuurlijke ingrediënten in een eczeemzalf behandeling kan een waardevolle aanvulling zijn op reguliere medische behandelingen, waardoor de huid wordt ondersteund in het behoud van haar gezondheid en het verminderen van de symptomen van eczeem.

Wanneer naar de huisarts met eczeem?

Het is altijd verstandig om met eczeem naar de huisarts te gaan. Deze kan de huid onderzoeken en je eventueel doorverwijzen naar een dermatoloog. Als de eczeem heftig is krijg je vaak medicijnen in de vorm van een zalf of crème om de eczeemklachten te verminderen. Het gebruik van een natuurlijke, voedende eczeemcrème tussendoor is altijd aan te raden om de huid te hydrateren, voeden en kalmeren. Overleg altijd met je huisarts wat de beste route is om je eczeemklachten de baas te worden.

Is eczeem besmettelijk?

Eczeem is een hele vervelende aandoening, maar gelukkig niet besmettelijk. Maar voor de hygiëne is het natuurlijk het beste als anderen niet in contact komen met eczeemplekken. Houd de huid flexibel, soepel en goed gehydrateerd met een eczeemcrème en laat de huid op deze manier kalmeren, waardoor je ook minder snel zult krabben, de roodheid minder wordt en de huid zichzelf kan herstellen.

Hoe eczeem behandelen?

Hoe eczeem behandelen? Het lijkt een lange en lastige weg te zijn, maar als je goed samenwerkt met je huisarts of dermatoloog, de huid continu blijft hydrateren en bij uitbraken medicatie gebruikt die voorgeschreven is door je arts, kun je vaak eczeem heel goed behandelen. Ervaar je bijvoorbeeld dat je als allergische reactie eczeem krijgt, of het in bepaalde seizoenen vaker hebt dan andere? Bespreek dit dan ook met je arts. Je kunt de natuurlijke eczeemcrème van Macrovita zo vaak en zo lang smeren als je wilt.

Wat kan ik zelf doen tegen eczeem?

Naast een medische behandeling van eczeem is het juist goed om op minder actieve uitbraken én tussen de uitbraken door de huid altijd te blijven insmeren met een natuurlijke eczeemcrème. Met een natuurlijke eczeemcrème houd je de huid soepel en gezond en geef je het lichaam belangrijke actieve ingrediënten die een bewezen verlichtende werking hebben bij eczeemklachten, jeuk, roodheid, schilfers en droogteplekken. De Moisturizing Relief Cream van Macrovita is dé natuurlijke eczeemcrème die bewezen effectief helpt bij eczeemklachten en zo vaak aangebracht kan worden als nodig. Dit omdat het geen hormonen, alcohol, parabenen of parfum heeft, waardoor het de ideale natuurlijke eczeemcrème is die de huid zichtbaar verlicht, verfijnt, hydrateert, verzorgt, kalmeert en herstelt.
 

Word eczeem de baas met een natuurlijke eczeembehandeling. Voor intense hydratatie, kalmering, stilling van de jeuk, vermindering van roodheid en een algehele verbetering van de gezondheid van je huid. Hier vind je alle producten voor de extreem gevoelige en eczeemhuid. Vragen? Stel ze in de chat!


Eczeem; een vervelende, maar niet besmettelijke huidaandoening

Eczeem is een huidaandoening waarbij je last hebt van jeuk, droge plekken, schilfers en soms blaasjes. Deze kunnen overal op het lichaam ontstaan en vormen vaak plekken op de huid. De eczeemplekken komen vaak op dezelfde plek terug. Vaak heb je eczeem al van jongs af aan, maar ook kan eczeem ontstaan door bijvoorbeeld een allergische reactie. Eczeem is een vervelende aandoening waarbij het soms lijkt alsof niets helpt. Eczeem behandelen is daarom ook vaak symptoombestrijding en het verstevigen van de huidbarrière en vochtbalans. Eczeem behandelen op natuurlijke basis is een goede manier om de huid te herstellen en eczeemuitbraken te verminderen. Overleg altijd eerst met je huisarts of dermatoloog. Zij zijn op de hoogte van je medisch dossier en kunnen je altijd een kundig medisch advies geven. MetOlijf.nl heeft verschillende bewezen effectieve natuurlijke eczeemcrèmes die de roodheid doen afnemen en de huid herstellen. Maar voordat we daar verder op ingaan is er die ene belangrijke vraag die eerst beantwoord moet worden: wat is eczeem precies?

Hoe ziet eczeem eruit?

Wat is eczeem precies? Is dat een rode, gevoelige en jeukende huid? Nee, niet alleen dat. Eczeem is een huidaandoening die inderdaad gepaard gaat met jeuk, bultjes, korstjes en vochtbulten. Deze kunnen ontstaan doordat je huid lokaal ontstoken raakt. Eczeem - ook wel dermatitis genoemd - kent vele vormen en gedaanten en kan over de hele huid opkomen. Wat eczeem precies is, is daarom ook afhankelijk van diverse factoren. Er zijn zoveel varianten, oorzaken en namen dat je niet kunt spreken van één type dermatitis. Feit blijft dat het een vervelende aandoening is die gepaard gaat met jeuk, irritatie en - als de eczeemplekken ontstoken raken - een brandende pijn.

De behandeilng van ontstoken eczeem

Bij het behandelen van ontstoken eczeem is het van essentieel belang dat patiënten professioneel medisch advies inwinnen. Ontstoken eczeem kan ernstige ongemakken veroorzaken en vereist specialistische zorg om de symptomen effectief te beheersen en verdere complicaties te voorkomen. Artsen kunnen verschillende behandelingsopties aanbevelen, zoals voorgeschreven medicatie of therapeutische behandelingen, die specifiek gericht zijn op het verminderen van ontsteking en het herstellen van de huidbarrière.

Daarnaast kan de arts adviseren om de behandelingsstrategie te ondersteunen met aanvullende zorgmethoden, zoals het gebruik van speciale zalven of crèmes die zijn ontworpen om de symptomen te verlichten. Hoewel deze producten nuttig kunnen zijn bij de dagelijkse verzorging van eczeem, is het van cruciaal belang dat ze worden gebruikt in overleg met en onder toezicht van een gezondheidsprofessional. Zelfmedicatie kan de situatie verergeren, vooral bij ontstoken eczeem, waarbij de risico's op infectie en verhoogde ontsteking groter zijn.

De behandeling van ontstoken eczeem moet dus altijd beginnen met een consultatie bij een arts. Deze specialisten kunnen de juiste diagnose stellen en een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt. Dit garandeert niet alleen een veiligere aanpak, maar ook een effectievere behandeling van ontstoken eczeem, wat cruciaal is voor het welzijn en de gezondheid van de patiënt.

De ontsierende plekken kunnen een gevoel van schaamte oproepen; en dat terwijl je er helemaal niets aan kunt doen. Probeer echter de eczeemuitslag niet te maskeren door dikke lagen foundation, omdat je in dat geval de uitbraak alleen maar kunt verergeren en nog meer ontstekingen uit kunt lokken. Probeer eczeem daarom vooral te behandelen met een hydraterende crème of vette zalf, verrijkt met ureum, die de huidbarrière verstevigen en de vochtbalans een boost geven.

Houd je huid gezond met een natuurlijke eczeemcrème

Doordat de huid uit kan drogen, is vocht een belangrijke heler. Vaak helpt een corticosteroïdencrème of hormoonzalf. Deze worden altijd voorgeschreven door een arts. Is je eczeem onder controle of heb je er in mindere mate last van? Probeer dan eens een natuurlijke eczeemcrème, dé oplossing tegen vervelende eczeemklachten. De eczeemcrème van Macrovita Natural Cosmetics brengt de huid weer in topconditie, doordat de ruwe, droge huid gevoed wordt met antioxidanten, lipiden, vitaminen en verkoelende ingrediënten. Zo wordt de jeuk meteen gestild en kan de huid zichzelf weer herstellen. Eczeem behandelen met een natuurlijke eczeemcrème draagt daarom bij aan het versnelde herstel van de huid.

De meest voorkomende vormen van eczeem

Er zijn verschillende vormen van eczeem. Ter informatie vind je hier de meest voorkomende vormen van eczeem. Uiteraard is dit artikel niet bedoeld om medische informatie te vervangen. Ga met klachten daarom altijd naar de huisarts of dermatoloog.

Seborrhoïsch eczeem

Seborrhoïsch is een jeukende, maar niet-besmettelijke vorm van eczeem die vooral in het gezicht voorkomt, maar ook naar het lichaam kan uitbreiden. Je ziet vooral roodheid en gelige schilfers. Seborrhoïsch eczeem geeft jeuk, maar niet zoveel jeuk als bij bijvoorbeeld atopisch eczeem. Maar wist je dat ook roos een vorm is van seborrhoïsch eczeem? Door een anti-roosshampoo te gebruiken die de gist Pityrosporum Ovale, die bij veel mensen met seborrhoïsch eczeem in een te grote hoeveelheid wordt aangetroffen, vermindert, waardoor de jeuk en de schilfers verdwijnen. Vaak geeft de huisarts voor de onbehaarde delen die getroffen zijn door seborrhoïsch eczeem een hormoonzalf of ander medicijn. Neem hiervoor contact op met je arts. Door de onbehaarde delen te hydrateren met een natuurlijke eczeemcrème kun je de huid voeden, maar ook effectief roodheid, een van de grootste kenmerken van seborrhoïsch eczeem, verminderen, waardoor de huid er rustiger uitziet.

De behandeling van seborrhoïsch eczeem

Seborroïsch eczeem, ook bekend als seborroïsche dermatitis, is een veel voorkomende huidaandoening die vooral de hoofdhuid en andere olie-rijke gebieden van de huid treft. De behandeling richt zich op het verminderen van ontsteking en het beheersen van schilfering en jeuk. Regelmatig gebruik van medicinale shampoos die ingrediënten als ketoconazol, teer, salicylzuur, seleniumsulfide of zinkpyrithion bevatten, is effectief voor de hoofdhuid. Voor gebieden op het gezicht en de borst kunnen topische antischimmelcrèmes of lichte corticosteroïden worden voorgeschreven om roodheid en schilfering te verminderen. Daarnaast kan het nuttig zijn om milde reinigingsmiddelen en vochtinbrengende crèmes te gebruiken die de huidbarrière ondersteunen zonder de poriën te verstoppen. Bij ernstiger gevallen kan de arts orale antischimmelmiddelen of immunomodulerende medicijnen overwegen. Het is belangrijk om behandelingen te bespreken met een dermatoloog, omdat seborroïsch eczeem chronisch kan zijn en vaak een aangepaste en aanhoudende aanpak vereist.

Constitutioneel eczeem

Met constitutioneel eczeem heb je vaak al op jonge leeftijd last gehad van eczeem. Het komt zelfs al bij baby’s voor en gaat vaak samen hand in hand met een bepaalde allergie of astma. Je herkent constitutioneel eczeem vaak aan een erg droge huid en vochtarme plekken met schilfers, korstjes, blaasjes en roodheid. Ook heb je last van (extreme) jeuk die maar niet over lijkt te gaan. Gelukkig is het niet besmettelijk, maar je wil natuurlijk geen ontsierende plekken op de huid of continu de drang om te krabben weerstaan. Het allerbelangrijkste bij constitutioneel eczeem is om de huid goed gehydrateerd te houden.

Met een natuurlijke eczeemcrème pak je de jeuk direct aan en dat resulteert in een betere, goed doorvoede en zichtbaar gehydrateerde huid, waardoor ook jeukklachten en irritatie afnemen. Heb je heel veel last van droogteplekken op je lichaam? Breng dan één keer per dag ook de Cracked Skin Cream aan. Deze bevat 12% ureum en ureum is nu net dat huideigen ingrediënt wat tekortschiet bij mensen met eczeem. Ureum in dit hoge percentage heeft een exfoliërende werking, waardoor de huidschilfers makkelijker afschilferen en nieuwe, sterkere huidcellen beter wordt aangemaakt. Ook kun je de rest van het lichaam verzorgen met de natuurlijke body butter zonder parfum, om heel de huid in topconditie te houden als het om hydratatie gaat.
 

In het kort: constitutioneel eczeem is een vervelende vorm van eczeem waarbij een gebrek aan hydratatie, aanleg en allergieën hand in hand gaan. Het allerbelangrijkste om te doen bij constitutioneel eczeem is de huid gehydrateerd en soepel houden. Gebruik voor de ergste droogteplekken op het lichaam de Cracked Skin Cream, samen met de Moisturizing Relief Cream en de body butter zonder parfum.

Eczeem op handen en voeten; waar komt het vandaan?

Eczeem op handen en voeten zijn veelvoorkomende plaatsen voor eczeem, die gepaard gaat met schilfering, jeuk, roodheid en een branderig gevoel. Vaak ontstaat deze vorm van eczeem door een allergische reactie of valt het te herleiden naar constitutioneel eczeem. Hoewel de precieze oorzaak niet duidelijk is, kan een huisarts of dermatoloog wel vaak direct de diagnose stellen. Bij ernstig eczeem op handen en voeten wordt regelmatig tijdelijk een hormoonzalf voorgeschreven, die je meestal slechts enkele dagen of weken mag gebruiken.

Heb je het eczeem op handen en voeten onder controle? Stop dan niet met smeren, maar gebruik dan een natuurlijke eczeemcrème. Eczeem behandelen stopt namelijk niet bij het verdwijnen van de symptomen. Sterker nog; dan is eczeem behandelen juist belangrijk. Houd je huid vet en gevoed, het liefst met een antioxidanten- en vitaminerijke natuurlijke eczeemcrème.

Eczeem op handen en voeten en een natuurlijke eczeemcrème

Eczeem op handen en voeten is een veelvoorkomend probleem en kan bij iedereen voorkomen. Vaak is de precieze reden de uitbraken onduidelijk en blijkt het in de realiteit vaak lastig om de oorzaak te achterhalen. Eczeem op handen en voeten kan wel goed behandeld worden, enerzijds door medicinale zalven en een natuurlijke eczeemcrème als onderhoud. Juist door het onderhoud wordt de huidbarrière verstevigd, de vochtbalans hersteld en nemen de symptomen af. Hoe behandel je eczeem op handen en voeten?

Vaak schrijft een arts bij eczeem op handen en voeten een hormoonzalf voor. Deze werken snel en helpen bij symptoombestrijding van de klachten. Als je eczeem daarna onder controle is, kun je gebruik maken van een natuurlijke eczeemcrème zonder parabenen en andere allergenen, om de huid doorvoed en beschermd te houden. De natuurlijke eczeemcrème van Macrovita Natural Cosmetics is een effectieve crème op basis van een zeer hoge concentratie panthenol (vitamine B5), die de huid voedt en hydrateert. Panthenol is een van de weinige ingrediënten die daadwerkelijk vochtinbrengend zijn en herstellen daarom de huidbarrière en vochtbalans.

Met een gezonde huidbarrière verminder je de kans op een eczeemuitbraak aanzienlijk en houd je je huid in optimale conditie. Heb je heel veel last van extreem droge plekken? Gebruik dan eerst een tijdje de Cracked Skin Cream, in combinatie met de Moisturizing Relief Cream. Breng eerst de Moisturizing Relief Cream aan en vervolgens de Cracked Skin Cream en laat goed intrekken. De ureumcrème (Cracked Skin Cream) bevat 12% ureum en zorgt daarbij voor een intense hydratatieboost en verbeterde vochtbalans.
 


In het kort: eczeem op handen en voeten komt heel vaak voor en is gelukkig niet besmettelijk. Echter zijn het wel ontsierende plekken die gepaard kan gaan met schaamte. Dat is nergens voor nodig. Gebruik op handen en voeten de natuurlijke eczeemcrème van Macrovita en smeer het gerust twee tot drie keer per dag voor een intense hydratatieboost. Eventueel kun je ook, als je een extreem droge huid hebt, beginnen met de Cracked Skin Cream. De 12% aan ureum in de crème werkt direct in de huid en verbetert de vochtbalans en hydratatie, terwijl schilfers en jeuk afnemen.

 

Eczeem in het gezicht

Eén van de vervelendste plekken om eczeem te krijgen, is in het gezicht. Vaak zie je het terug rondom de neus en bij de ogen. Je herkent het aan branderige, jeukende plekken met schilfers. Het allerbelangrijkste om het eczeem natuurlijk te behandelen is met de Moisturizing Relief Cream. Deze crème vult de lipidenlaag aan van de huid, waardoor een vochttekort wordt aangevuld, de huid duurzaam wordt gehydrateerd, verstevigd, gekalmeerd en verzacht. Het grootste voordeel van de Moisturizing Relief Cream is dat je deze zo vaak kunt aanbrengen als je wilt: het bevat geen hormonen en de huid wordt er niet dunner of uitgeput van.
 

Houd je eczeem onder controle met een natuurlijke eczeembehandeling

 • Houd de huid vet door middel van een natuurlijke eczeemcrème die rijk is aan lipiden. Deze vullen de eigen huidvetten aan en dragen bij aan een gezonde huidbarrière;
 • Douche of badder niet te vaak en te lang: maximaal vijf minuten om uitdroging te voorkomen. Gebruik daarbij geen douchegel met SLS of andere irriterende en uitdrogende ingrediënten, maar een natuurlijke douchegel die rijk is aan vetzuren, oliën en antioxidanten;
 • Probeer contact met allergenen te voorkomen. Ga bijvoorbeeld langs bij een allergoloog om vast te stellen waar je allergisch voor bent en probeer je leefstijl daaraan aan te passen. Ben je bang dat je allergisch bent voor een cosmeticaproduct? Breng het dan drie dagen lang aan onder je pols om te kijken of je een reactie krijgt, zoals jeuk, een branderig gevoel of roodheid;
 • Raadpleeg altijd tijdig een arts als je erg veel last hebt van eczeem.

Verzorg de huid met een natuurlijke eczeemcrème 

Een natuurlijke eczeemcrème draagt bij aan verlichting van de symptomen, maar zal geen eczeem kunnen genezen (dat kan met geen enkel product). Een behandeling van eczeem is vooral symptoombestrijding en huidherstel. Draag zorg voor je huid en kies voor een hydraterende eczeemcrème. Luister altijd naar doktersadvies en raadpleeg bij twijfel je huisarts of dermatoloog. Bij hardnekkige, ontstoken (nat) eczeem is een medicamenteuze zalf vaak noodzakelijk. Je arts kan je hierover adviseren.

Verbeter de huid met een natuurlijke eczeemcrème

Een natuurlijke eczeemcrème is een goede onderhoudsbehandeling die de huid gevoed en beschermd houdt. Hierdoor zullen je klachten langer wegblijven. Advies nodig over een natuurlijke eczeemcrème? Chat dan op werkdagen via de knop rechtsonderin of bel ons op (023) 583 1985 en laat je adviseren door Mark, de productspecialist en ervaringsdeskundige op het gebied van eczeem van MetOlijf.nl. Kies voor een natuurlijke eczeemcrème die rijk is aan antioxidanten, actieve organische werkstoffen en toegevoegde vitaminen; want zo houd je eczeem, samen met een medische behandeling, onder bedwang. MetOlijf.nl verkoopt ondersteunende producten die de hydratatie verbeteren en daardoor je huidconditie verbeteren, zoals de Cracked Skin Cream en de natuurlijke eczeem crème Moisturizing Relief Cream.

Eczeem kan vele oorzaken hebben en het is daarom altijd belangrijk om erachter te komen hoe jouw eczeem is ontstaan, waar het vandaan komt en wat je er het beste aan kunt doen. Wel kun je op een natuurlijke manier de symptomen van eczeem aanpakken. Met de Cracked Skin Cream, de Moisturizing Relief Cream en met de natuurlijke body butter zonder parfum pak je heel daadkrachtig alle symptomen aan die jeuk, roodheid en irritatie veroorzaken. De producten verlichten direct, maken de huid weerbaarder en zorgen er direct voor dat je huid zich beter gaat gedragen. Een natuurlijke eczeemcrème pakt effectief irritatie, droge plekken, jeuk en schilfers aan. Hieronder gaan we dieper in op de werkzame bestanddelen van de producten en waarom de producten effectief werken.

Eczeem behandelen met een natuurlijke eczeemcrème:

 •  Verzorg de eczeemuitslag met een verlichtende eczeemcrème om uitdroging te voorkomen;
 •  Panthenol is een ingrediënt dat vocht in de huid kan insluizen, waardoor de vochtbalans herstelt en de huid kan genezen;
 •  Toegevoegde antioxidanten versterken de weerbaarheid van de huid en dragen bij aan het genezingsproces van de uitslag;
 •  Probeer niet te krabben! Het lijkt een onmogelijke opgave, maar de natuurlijke eczeemcrème van Macrovita zorgt meteen voor verlichting.
 • Verkoelende actieve ingrediënten zorgen voor een versneld huidherstel en verminderen roodheid en jeuk;
 •  Blijf smeren: vooral als je eczeem weg is! Door de huid gezond en doorvoed te houden verminder je de kans op nieuwe eczeemuitbraken. Blijf smeren, douche niet te lang en draag zorg voor een beschermde, gevoede huid.

Eczeem behandelen met olijfolie

Eczeem behandelen met olijfolie is een goede natuurlijke oplossing, alleen moet je nooit zomaar olijfolie op je huid smeren; dit is vaak te heftig. Olijfolie in combinatie met andere ingrediënten zorgen ervoor dat de antioxidatieve functie van olijfolie wordt versterkt, maar dat de huid niet verstopt raakt. Door de combinatie van olijfolie, panthenol en vitaminen in combinatie met lipiden en antioxidanten is de natuurlijke eczeemcrème van Macrovita een doortastende oplossing tegen de vervelende eczeemklachten. Probeer hier de Moisturizing Relief Cream, dé natuurlijke eczeemcrème die helpt tegen roodheid, jeuk, schilfers en andere symptomen van eczeem De allerbeste natuurlijke producten voor eczeem


Eczeem aanpakken met een ureum crème

Ureum is een van de bouwstenen van de huid en wordt zelf door de huid aangemaakt. Tenzij je last hebt van eczeem of psoriasis; dan is er vaak te weinig ureum, waardoor de huid schilferig wordt. De Cracked Skin Cream is onze nummer één crème die dehydratatie en een extreem droge huid direct aanpakt. Een vochtarme huid heeft vaak een verminderde aanmaak van ureum; de bouwsteen en lijmlaag tussen de huidcellen die zorgt voor een stralende, zijdezachte huid. Door ureum in een hoge concentratie van 12% aan te brengen op de huid ontstaan er twee dingen: ten eerste zorgt ureum in deze concentratie voor een exfoliërend effect (een versnelde afstoting van dode huidcellen en schilfers), waardoor de schilfers meteen verdwijnen. Ten tweede zorgt ureum voor een intense vochtbindend én vochtinbrengende werking waardoor de huid weer wordt gevoed en gehydrateerd tot in de dieper gelegen huidlagen. Hierdoor vermindert jeuk en kan de huid zich weer op een gezonde manier gedragen. De Cracked Skin Cream is dé EHBO-crème voor een extreem droge huid.


De vochtbalans van de huid verbeteren met een natuurlijke body butter zonder parfum

Met eczeem heb je last van droogteplekken, dehydratatie en een verstoorde vochtbalans. Gebruik daarom altijd na het douchen, waarbij je niet te lang doucht en niet te veel zeep gebruikt, een natuurlijke body butter zonder parfum. Deze body butter is speciaal gemaakt voor de zeer gevoelige, droge of eczeemgevoelige huid en verbetert direct de vochtbalans. De combinatie tussen vochtbindende ingrediënten en vochtinbrengende ingrediënten worden zowel de oppervlakkige huidlaag gehydrateerd, maar ook de onderliggende huidlagen krijgen efficiënte hydratatie. Hiermee zorg je voor een verbeterde vochtbalans, een stevigere huidbarrière en zichtbare hydratatie. Voor het beste effect dep je de huid bijna helemaal droog na het douchen en breng je op de nog warme en iets vochtige huid de body butter zonder parfum aan. Hierdoor krijgt de huid nog een extra hydratatieboost en kunnen de vochtinbrengende en vochtbindende ingrediënten beter in de huid trekken. Hierdoor krijg je een zijdezachte huid en zal je ervaren dat de huid beter gehydrateerd en gekalmeerd wordt.


Eczeem behandelen met een natuurlijke eczeemcrème

Het allerbelangrijkste product in de strijd tegen een eczematische huid is de natuurlijke eczeemcrème van Macrovita. De natuurlijke eczeemcrème is geformuleerd met uitsluitend bewezen effectieve jeukverlichtende en huidverbeterende ingrediënten die de symptomen van eczeem aanpakken zonder gebruik te maken van hormonen, zodat je deze zo vaak als nodig kunt gebruiken. Lees ook de reviews en de uitgebreide productomschrijving; niet voor niets wordt de natuurlijke eczeemcrème lovend omschreven. Het stilt de jeuk, vermindert roodheid en maakt de huid zachter, verfijnder en zichtbaar meer gehydrateerd.

 

 
5 extra tips om de huid met eczeem extra te hydrateren

Gebruik voor het gezicht een booster

Hyaluronzuur is één van de bouwstenen voor een sterke en goed gehydrateerde huid. Als je last hebt van eczeem in je gezicht is het belangrijk om naast de natuurlijke eczeemcrème, ook een booster te gebruiken voor het beste effect. De Hyaluronic Booster+ van BIOselect is speciaal ontwikkeld voor de vochtarme en eczeemhuid. Hyaluronzuur kan z’n gewicht in duizendvoud opnemen, waardoor vocht in de lucht kan worden gebonden in de huid, waardoor je dus een verbeterde hydratatie krijgt. Hierdoor nemen jeukklachten af, kan de huid kalmeren en zichzelf herstellen. Gebruik daarom vóórdat je de natuurlijke eczeem crème aanbrengt eerst de hyaluronzuurbooster en geniet direct van een verbeterde hydratatie.

Gebruik een badolie om de huid te hydrateren

Ben je verzot op badderen, maar heb je snel last van een extreem droge, gevoelige of eczeemhuid? Gebruik dan geen badschuim, aangezien dat bij een extreem gevoelige huid de huid kan dehydrateren. Iets wat je niet wil als je last hebt van eczeem. Gebruik daarom een badolie. Laat vijf tot acht druppels oplossen in het lauwwarme badwater en geniet van je bad. De olie omhult je lichaam en zorgt ervoor dat de vochtbalans wordt verbeterd en zo wordt de huid zijdezacht en zichtbaar gehydrateerd. Badder trouwens niet te lang; maximaal twintig minuten als je snel last hebt van eczeem of een extreem droge of gevoelige huid.

Liever douchen? Gebruik dan een speciale eczeemzeep

Ben je toch een echte doucheliefhebber? Gebruik dan een speciale eczeemzeep. Deze zeep tegen eczeem bevat bepaalde kruiden die een kalmerende en helende werking hebben op eczeemklachten en een extreem droge of gevoelige huid. Zeker in combinatie met de natuurlijke eczeem crème heb je een gouden duo in handen dat de huid kalmeert, herstelt, maar bovenal hydrateert.

Een extra boost geven met 5% panthenol spray op eczeemplekken

Vochttekort is de reden dat je jeuk krijgt en gaat krabben. Door het vochttekort van de huid krijg je last van schilfers, roodheid en jeuk. Spray daarom op de eczeemplekken of andere droogteplekken de panthenol spray met 5% panthenol. Panthenol is een provitamine die vochtinbrengend werkt, waardoor de huid zichzelf kan herstellen en kalmeren. Spray eerst de panthenol op de huid en breng daarna de natuurlijke eczeem crème aan.

Eczeem op de hoofdhuid? Gebruik dan de sulfaatvrije shampoo voor de gevoelige en droge huid

Als je last hebt van eczeem op de hoofdhuid, roos of een gevoelige hoofdhuid is het belangrijk om met een zo mild mogelijke natuurlijke shampoo de hoofdhuid te hydrateren, verzorgen en verzachten. Een sulfaatvrije shampoo met huidverbeterende, maar bovenal vochtinbrengende en vochtbindende ingrediënten kalmeert de hoofdhuid, waardoor jeuk vermindert, schilfers verdwijnen en de huid zich normaler gaat gedragen. Eczeem is heel vervelend en is naast ontsierend ook een aanslag op je mentale gezondheid. Houd daarom je huid in een zo goed mogelijke conditie met natuurlijke hydraterende verzorgingsproducten die de huid verkoelen, hydrateren, verzachten, verzorgen en verbeteren. Hydratatie, stilling van de jeuk, aanpak van roodheid zijn de belangrijkste stappen naar een rustigere huid. Ga daarom altijd even langs bij je huisarts voor een medische behandeling en gebruik natuurlijke eczeemproducten om de hydratatie op peil te houden.

Eczeem is heel vervelend, maar gelukkig vaak heel goed onder controle te krijgen. Heb je nog vragen over onze producten? Spreek dan Mark aan; hij is de productspecialist van MetOlijf.nl en ervaringsdeskundige. De chat vind je rechts onderaan de website, maar bellen kan natuurlijk ook: (0031) +23 583 1985.

Disclaimer: De informatie op deze blog is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt geen professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde gezondheidszorgprofessional voor vragen met betrekking tot een medische aandoening of behandeling. De auteur en de uitgever van deze blog aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onnauwkeurigheden of het gebruik van de informatie hierin. Het gebruik van de informatie op deze blog is strikt op eigen risico.

  Mark van MetOlijf.nl     25-09-2019 11:24     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.