• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Geuren Parfum Eau de toilette

Natuurlijke eau de toilette

Met onze rijke collectie aan zalig geurende natuurlijke eau de toilette heb je voor elke gelegenheid een passende geur. De geurcomposities prikkelen de zintuigen, terwijl je wordt meegevoerd door een indrukwekkend landschap aan natuurlijke geuren, bijzondere geurtonen en verkwikkende en revitaliserende aroma's. Kan je niet kiezen? Vraag gerust gratis samples aan bij je bestelling en wij voegen ze met liefde toe.Je stráált met een eau de toilette van MetOlijf.nl

Een eau de toilette is veel meer dan alleen een geur. Het is een sieraad dat je kunt dragen en dat je hele uitstraling kan versterken. Als je een heerlijke geur draagt, voel je je zelfverzekerd en aantrekkelijk. 

Een eau de toilette kan je helpen om je persoonlijkheid te onderstrepen en je eigen, unieke stijl te versterken en accentueren. Zie het als een accessoire dat je outfit completeert en verrijkt. Een subtiele, natuurlijke geur kan een sfeer creëren en herinneringen oproepen. Een kruidige geur kan bijvoorbeeld herinneringen aan een vakantie in een exotisch land oproepen, terwijl een bloemige geur een gevoel van romantiek kan creëren.

Een eau de toilette is daarom veel meer dan alleen een geur - en dat zien we ook bij MetOlijf.nl. Het is een sieraad dat je persoonlijkheid weerspiegelt en je stijl kan versterken. Door een heerlijke, 100% natuurlijke geur te dragen, voel je je zelfverzekerd en straal je een bepaalde charme uit. Dus waarom zou je niet genieten van de voordelen van een heerlijke geur en het dragen van een eau de toilette als een sieraad? Het is de perfecte finishing touch voor elke outfit en kan je hele uitstraling naar een hoger niveau tillen.

Wat is een eau de toilette?

Laten we bij de basis beginnen: een eau de toilette is een heerlijk geurwater dat door experts, ‘neuzen’, wordt samengesteld. Een eau de toilette is lichter dan een eau de parfum, maar voller dan een eau de cologne. Het heerlijke reukwater bevat een concentratie parfum tussen de 5 en 10 procent. MetOlijf.nl heeft bewust gekozen voor het aanbieden van eau de toilette met zoveel mogelijk natuurlijke bestanddelen, omdat veel mensen overgevoelig kunnen reageren op geurstoffen. De natuurlijke eau de toilette is zorgvuldig vervaardigd en ontwikkeld, met een geur die inspireert en je dag lift, zonder dat het in de weg gaat zitten.

Hoe wordt een eau de toilette gemaakt?

Allereerst wordt er bedacht wat voor geur de natuurlijke eau de toilette moet uitstralen? Een frisse geur? Een karakteristiek bloemige geur of een geur met tonen van hout en kruid? Als de Neus heeft bedacht welke geuren nodig zijn, worden de verschillende ingrediënten ingekocht. Dit zijn bijna altijd zeer kwetsbare bloemen die hun geur afgeven door middel van distillatie, persing of verweking in alcohol of water. Van de damascusroos, tot extracten van vanille of kardemom: alleen de allerbeste ingrediënten worden gebruikt voor het maken van de eau de toilette. Vervolgens worden de geurextracten die samen de eau de toilette vormen, opgelost in alcohol. Het mengsel blijft enkele weken tot maanden intrekken, ingevroren, gefilterd en gebotteld. En ziedaar; je natuurlijke eau de toilette is klaar voor gebruik!

De verschillende tonen in een eau de toilette

Zie een eau de toilette als een muziekstuk - een compositie. Een bijzondere compositie, waarbij de akkoorden elkaar aanvullen, maar ook uitdagen en veranderen. Een bijzondere compositie kun je keer op keer blijven horen: of dat nu van Beethoven is, of van The Beatles, of Rihanna. Dat komt omdat muziek continu verandert, hoe subtiel of hoe rigoureus ook. Dat is hetzelfde met een eau de toilette; het verfrissende water bestaat uit diverse tonen, die elk hun eigen akkoord maken, maar ook elkaars akkoorden versterken. Een goede eau de toilette bestaat uit drie akkoorden: de topnoten, de hartnoten en de basisnoten. Deze drie noten bestaan uit verschillende (natuurlijke) geuren die elk hun eigen kenmerk hebben en die je ook apart van elkaar kunt ruiken, naargelang je de eau de toilette draagt.

Welke eau de toilette past het beste bij mij?

Elke geur is anders; daarin zijn onze eau de toilette geen uitzondering. De manier van extractie, het componeren van de parfums, de verschillende noten; je ruikt het kundige maatwerk van onze geurmeesters. Maar welke eau de toilette past het beste bij mij? Daarvoor nemen we je eerst mee in de wereld van de geurfamilies. Ben je liefhebber van kruidige, oriëntaalse geuren? Houd je van bloemig? Houd je van kruidige, houtachtige elementen? De exclusieve geuren in onze de eau de toilettes versterken elkaars noten, waardoor je de hartnoot in volle excellentie kunt ervaren. Dit zorgt voor een indrukwekkende geurbeleving en ruik je telkens wat anders. Weet je nog niet zeker welke eau de toilette het beste bij je past? Vraag dan twee gratis samples aan bij je bestelling; zo kun je zelf de eau de toilette het beste ervaren.

Eau de toilette voor dames

Een goede eau de toilette voor dames moet alles bevatten om te verleiden, te accentueren en je mee te laten voeren. Vaak zijn dat bloemige accenten, maar ook is een poedertoon vaak rijk aanwezig. Poeder is geen aparte geur, maar zie het meer als een beleving: het geeft een zacht, fris en schoon gevoel. In een eau de toilette voor dames is vooral het verfrissende, zachte en omhullende karakter wat een eau de toilette laat excelleren.

Lieflijk, verzorgend en mild. Zoals een puur bloemige eau de toilette voor dames, of een meer uitgesproken geur, zoals de geuren van Blue Scents, die een wat meer verdiepend karakter hebben en zich gedurende de dag ook verschillende geuraccenten geven.

Eau de toilette voor heren

Speciaal voor mannen hebben we enkele indrukwekkende, kruidige eau de toilette voor heren met houtige elementen. De publieksfavoriet is de Cedarwoord for Men: een indrukwekkend eau de toilette met rijke tonen van hout, kruid, en uiteraard cederhout. Het warme aroma straalt masculiniteit en elegante luxe uit in een bijzonder eau de toilette dat zich de hele dag ontwikkelt tot een uiteindelijke krachtige, maar toch discrete en delicate aroma's van vers cederhout.

Maar ook de Cardamom is speciaal voor mannen gemaakt; net wat milder en kruidiger dan cederhout, maar toch met een bijzondere ontwikkeling. Houd je van oceaanfris? Dan is de Aquatic for Men dé eau de toilette voor jou. Fris, met verkoelende tonen en verfrissende elementen zorgt deze eau de toilette voor optimaal concentratievermogen, efficiency en verkwikking van lichaam en geest.

We hebben veel verschillende eau de toilette voor heren; klik simpelweg op het filter ‘Heren’ bij ‘Voor wie?’ en zie in één ogenblik welk eau de toilette voor heren het meeste geschikt is. Maar zoals altijd geldt; kies lekker wat je zelf het fijnste vindt. Weet je niet wat te kiezen? Geen nood: vraag bij je bestelling gerust wat extra samples van onze herengeuren aan en probeer ze zelf uit.

De meest gestelde vragen over eau de toilette:

  • Hoe doe je een eau de toilette op?

Hoe breng jij jouw eau de toilette aan? Je kunt de eau de toilette op verschillende manieren aanbrengen, die ook elk voor hun eigen geurbeleving zorgen. Ben je allergisch voor geuren, maar wil je wel genieten van een eau de toilette? Spray dan de natuurlijke geur op je kleding. De eau de toilette van MetOlijf.nl laat geen vlekken of strepen achter, waardoor je het gewoon op je kleding kunt aanbrengen. Wil je dat de geuren in je eau de toilette zich ten volle kunnen ontwikkelen? Breng dan bij je polsen, achter je oor, in je nek of in je haar aan.

Let er wel bij op dat je niet de geur inwrijft; zo maak je de delicate moleculen waar je eau de toilette op is gecomponeerd, stuk. Hierdoor krijg je niet de volledige ontwikkeling die je wel van onze natuurlijke eau de toilette mag verwachten. Dus laat het gewoon opdrogen op de huid. Door de warmte van je huid wordt de geur volwassen en zul je alle losse geurnoten het beste kunnen opmerken.

  • Eau de toilette zonder alcohol?

Een eau de toilette zonder alcohol bestaat niet: het recept voor elke eau de toilette is namelijk dat de grondstoffen (zoals kwetsbare bloemen, kruidenextracten en geurbestanddelen uit planten), opgelost worden in alcohol. Hierdoor bestaat er geen eau de toilette zonder alcohol. Kan je niet goed tegen alcohol? Breng dan de eau de toilette aan op je kleding: onze eau de toilette vlekt niet en geeft de hele dag een heerlijke geur af. Aangezien eau de toilette meer geactiveerd wordt door de warmte van de huid, kan het wel zijn dat je iets vaker moet sprayen.

  • Waarom een eau de toilette in plaats van eau de parfum?

Als je geurgevoelig bent en ook nog een goedkopere oplossing wil dan parfum, is een eau de toilette beter dan een eau de parfum. In een eau de parfum zijn de geurstoffen 20 tot 40 procent van de gehele compositie en bij eau de toilette is dat 5 tot 10 procent. Hierdoor is een eau de toilette milder dan eau de parfum, maar blijft de kwaliteit van de geur net zo goed.

Het kan zijn dat je wel wat vaker moet sprayen, maar over het algemeen merk je bij de natuurlijke eau de toilette van MetOlijf.nl dat één keer aanbrengen per dag meer dan genoeg is.

  • Is eau de toilette voor op de wc?

Het klinkt misschien gek; toiletwater. Eau de toilette is daarom ook niet voor de wc. Dat zou een beetje zonde zijn. Vroeger werd eau de toilette wel gebruikt op het toilet om de ruimte lekker te laten geuren en konden dames een eau de toilette uitzoeken na het toiletbezoek. Tegenwoordig vind je eau de toilette alleen in de badkamer - of lekker in je handtas, want dan heb je altijd een heerlijke geur op zak. 

Koop je eau de toilette bij MetOlijf.nl

MetOlijf.nl heeft een indrukwekkend aanbod aan eau de toilette. Stuk voor stuk schitterende geuren met hun eigen complexiteit en verfijning. Ben je op zoek naar een bijzondere geur waarin je echt je ware zelf kan laten zien? Verfijnd, met diepgang en een geur die de gehele dag blijft? Probeer dan vandaag nog een eau de toilette van MetOlijf.nl. De fijnste persoonlijke service en de meest vriendelijke prijs.

Heb je vragen over onze eau de toilette, wil je een gedegen en persoonlijk advies of heb je andere vragen? Spreek dan Mark aan op de chat; deze vind je rechts onderaan de pagina. Hij helpt je graag en heeft antwoord op al je vragen. Is hij even niet aanwezig? Laat dan een bericht achter en hij komt er direct bij je op terug. Pure, indrukwekkende eau de toilette vind je op MetOlijf.nl; een prachtig en duurzaam geschenk voor jezelf of een dierbare.