• Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
 • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Mama & Kind Tijdens en na je zwangerschap

Verzorgingsproducten tijdens en na je zwangerschap

Natuurlijke verzorgingsproducten tijdens de zwangerschap zijn een veilige en gezonde keuze voor toekomstige moeders. Bij MetOlijf.nl bieden wij een breed scala aan producten die speciaal zijn ontworpen voor de verzorging van de huid tijdens je zwangerschap. Want zo geniet je ook tijdens deze zeer bijzondere periode uit je leven van een zijdezachte huid, zonder dat je je druk hoeft te maken om de veiligheid van de producten.

Bezig met laden...

Waarom natuurlijke verzorgingsproducten voor zwangere vrouwen?

Onze producten voor zwangere vrouwen bevatten natuurlijke ingrediënten zoals vitamine E, sheaboter en olijfolie, die rijk zijn aan voedingsstoffen die de huid helpen te hydrateren en te beschermen. Bovendien, alle producten zijn vrij van schadelijke stoffen zoals parabenen en ftalaten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid voor jou en je ongeboren baby.

Striae tijdens de zwangerschap voorkomen met natuurlijke verzorgingsproducten

Een van onze populaire producten is de prenatale olie van Messinian Spa, speciaal ontworpen om de huid van de buik soepel te houden tijdens de groei van de baby. Deze formule bevat bewezen effectieve natuurlijke ingrediënten om de huid te verzachten en te hydrateren.

Striae voorkomen tijdens de zwangerschap

De prenatale olie van Messinian Spa is een natuurlijke verzorgingsproduct speciaal ontworpen voor de huid van de aanstaande moeder. De olie is rijk aan voedingsstoffen en hydraterende ingrediënten zoals olijfolie, vitamine E en arganolie die helpen de huid soepel en gezond te houden tijdens de zwangerschap. Dit kan bijdragen aan het voorkomen van striae en het verminderen van bestaande striae. De olie is ook vrij van schadelijke stoffen, waardoor je deze zo vaak aan kan brengen als nodig is. 

Onze Stretch Marks Cream is ook een geweldige keuze voor toekomstige moeders. Deze olie bevat ingrediënten zoals allantoïne, cacaoboter en hedera die helpen bij het voorkomen van striae en het verminderen van bestaande striae.

Wij geloven dat het gebruik van natuurlijke verzorgingsproducten tijdens de zwangerschap een gezonde keuze is voor zowel moeder als kind. Niet alleen voor de verzorging van de huid, maar ook omdat je telkens een klein momentje hebt om de bijzondere band tussen jou en het ongeboren kind te ervaren. Connectie, liefde en en aandacht; al vanaf het prille begin.

Kan je striae ook verminderen tijdens de zwangerschap?

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om de kans op striae tijdens de zwangerschap te verminderen:

 1. Hydrateren: het is belangrijk om de huid goed gehydrateerd te houden, omdat een droge huid minder elastisch is en meer kans heeft op striae. Gebruik daarom regelmatig een lotion of crème, vooral op de gebieden waar striae meestal voorkomen, zoals buik, borsten, heupen en dijen.

 2. Voedingsstoffen: voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine E, zink, silicium en collageen spelen een belangrijke rol in de elasticiteit van de huid. Het is daarom belangrijk om voldoende van deze voedingsstoffen binnen te krijgen, of door gezonde voeding of supplementen. Raadpleeg hiervoor je verloskundige of een geaccrediteerd diëtist.

 3. Lichaamsbeweging: regelmatige lichaamsbeweging helpt de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren te versterken. Dit kan bijdragen aan een gezonde huid en kan ook helpen bij het voorkomen van striae.

 4. Gewichtstoename: het is belangrijk om een gezonde gewichtstoename te hebben tijdens de zwangerschap. Snelle gewichtstoename kan de huid uitrekken en de kans op striae verhogen. Praat met jouw verloskundige over hoeveel gewicht je gezond kunt aankomen tijdens je zwangerschap.

 5. Verzorgingsproducten tijdens de zwangerschap: MetOlijf.nl heeft een bijzonder scala, gericht op het voorkomen van striae, zoals lotions, oliën en crèmes. Het is vanzelsprekend om producten te kiezen die natuurlijke ingrediënten bevatten, zoals vitamine E, arganolie en rozemarijnolie, die de elasticiteit van de huid kunnen verbeteren.

Het is belangrijk om te onthouden dat er geen garantie is dat je geen striae zult krijgen tijdens de zwangerschap, maar door deze stappen te nemen, kan de kans op striae worden verminderd. Het is altijd aan te raden om overleg te hebben met jouw arts of verloskundige voordat je specifieke producten gaat gebruiken tijdens de zwangerschap. 

Zijn er verzorgingsproducten die ik moet vermijden tijdens de zwangerschap?

Er zijn een aantal huidverzorgingsproducten die je beter kunt vermijden tijdens de zwangerschap, omdat ze kunnen schadelijk zijn voor zowel moeder als kind. Hieronder een aantal voorbeelden:

 1. Retinoïden: retinoids, zoals retinol en tretinoïne, zijn geconcentreerde vormen van vitamine A die vaak worden gebruikt in anti-aging producten en producten tegen acne. Deze stoffen kunnen de huid irriteren en zijn gekoppeld aan geboorteafwijkingen, dus het is beter om producten met deze stoffen tijdens de zwangerschap te vermijden.

 2. Hydrochinon: hydrochinon wordt vaak gebruikt in producten tegen hyperpigmentatie. Het is een potentieel schadelijke stof die is gekoppeld aan geboorteafwijkingen, dus het is beter om producten met hydrochinon tijdens de zwangerschap te vermijden.

 3. Parabenen: parabenen zijn conserveringsmiddelen die vaak worden gebruikt in conventionele cosmetische producten. Er is onduidelijkheid over de veiligheid van deze stoffen tijdens de zwangerschap, dus het is beter om producten met parabenen tijdens de zwangerschap te vermijden. Alle producten van MetOlijf.nl zijn vrij van parabenen, dus daar hoef je niet naar te kijken. Heb je andere producten van andere merken? Kijk dan of je ingrediënten zoals methylparaben of -paraben ziet.

 4. Synthetische geuren: sommige synthetische geuren kunnen irritatie veroorzaken, dus het is het beste om producten met deze stoffen tijdens de zwangerschap te vermijden, vooral als je van nature gevoelig bent voor irritatie.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke huid anders is en dat de verzorging die je nodig hebt, afhankelijk is van jouw huidtype en de huidproblemen die je, al dan niet veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, ervaart. Het is daarom belangrijk om te overleggen met een arts of een verloskundige voordat je bepaalde producten gaat gebruiken tijdens de zwangerschap.

Waarom je huidverzorgingsproducten voor tijdens de zwangerschap kopen bij MetOlijf.nl?

Natuurlijke huidverzorgingsproducten bij MetOlijf.nl bieden een veilige keuze voor toekomstige moeders, omdat deze producten vrij zijn van schadelijke stoffen zoals parabenen en ftalaten. Daarnaast zijn de producten van MetOlijf.nl speciaal ontworpen voor de verzorging van de huid tijdens de zwangerschap, met natuurlijke ingrediënten zoals vitamine E, sheaboter en olijfolie, die rijk zijn aan voedingsstoffen die de huid helpen te hydrateren en te beschermen. Dit maakt dat de producten van MetOlijf.nl de huid gezond houden tijdens de zwangerschap en de kans op huidproblemen zoals striae kunnen verminderen.

MetOlijf.nl is daarom jouw betrouwbare en vakkundige webshop die je een breed scala aan producten biedt voor de verzorging van de huid tijdens de zwangerschap. Heb je vragen of een op maat gemaakt huidadvies nodig? Spreek ons gerust aan tijdens de chat, deze vind je rechts onderaan de pagina.

De meest gestelde vragen over natuurlijke verzorgingsproducten tijdens de zwangerschap

Waarom zou ik natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken als zwangere vrouw?

Gebruik natuurlijke ingrediënten zoals vitamine E, sheaboter en olijfolie om je huid te hydrateren en te beschermen. Onze producten zijn vrij van schadelijke stoffen zoals parabenen en ftalaten, wat veilig is voor jou en je baby.

Hoe kan ik striae voorkomen met natuurlijke verzorgingsproducten tijdens de zwangerschap?

Onze prenatale olie en Stretch Marks Cream bevatten voedende elementen. Ze houden je huid soepel en kunnen striae helpen verminderen.

Is het mogelijk om striae te verminderen tijdens de zwangerschap?

Je kunt striae verminderen door goed te hydrateren, essentiële voedingsstoffen in te nemen, regelmatig te bewegen en een gezonde gewichtstoename te behouden. MetOlijf.nl producten kunnen hierbij helpen. Hoewel er geen garantie is, is overleg met je arts belangrijk.

Welke huidverzorgingsproducten moet ik vermijden tijdens de zwangerschap?

Vermijd producten met retinoïden, hydrochinon, parabenen en synthetische geuren. Kies voor veilige en natuurlijke alternatieven om irritatie en risico's te voorkomen.

Waarom zou ik kiezen voor MetOlijf.nl voor mijn zwangerschapsverzorging?

Bij MetOlijf.nl bieden we veilige, natuurlijke producten zonder schadelijke stoffen. Speciaal ontworpen om aan de behoeften van zwangere vrouwen te voldoen, bieden we deskundig advies en ondersteuning voor een gezonde huidverzorgingsroutine tijdens de zwangerschap.