• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Gezicht Oogverzorging Oogserum

Natuurlijk oogserum

Je ogen horen te stralen. Je blik verleidelijk of juist met parmantige pretoogjes; je ogen laten zien hoe je je voelt. Je oogcontouren kunnen daardoor niet achterblijven. Maar de dunne huid, onderhuidse verschuiving van vet en de meer dan tienduizend oogbewegingen en spiersamenstrekkingen zorgen met de jaren voor wallen, kraaienpootjes en een doffe uitstraling. Dat laten we toch niet gebeuren? Tover met een natuurlijk oogserum een stralende vitaliteit tevoorschijn en geniet van een fantastische blik.


Waarom een oogserum gebruiken?

Waarschijnlijk heb je al een heel arsenaal aan crèmes, tubes, zalfjes, lotions en maskers. Waarom dan tóch een oogserum? - zul je je afvragen. Het antwoord is kort, maar krachtig: een oogserum trekt veel dieper in dan een oogcrème. Waarbij een oogcrème vooral werkt op het huidoppervlak en lekker hydrateert en verzacht, is een oogserum van een vederlichte textuur die antioxidanten, vitaminen, peptiden en andere extracten direct in de huid laat trekken. Het mechanisme van een oogserum schuilt hem in een snelle afgifte van actieve ingrediënten. Hoe sneller de actieve ingrediënten van het serum in de huid trekken, hoe beter het wordt opgenomen door de huid en hoe minder van de kracht verloren gaat.

Een oogcrème of een oogserum?

Een oogserum heeft verschillende actives. Denk aan een vitaminerijk oogserum voor pigmentvlekken of een retinol oogserum voor een complete herstructurering: denk aan kraaienpootjes, rimpeltjes en een oneffen structuur. Wallen? Dan is een serum met huidverlichtende pigmenten een goede oplossing. Na het aanbrengen van een oogserum kan je een natuurlijke oogcrème aanbrengen voor het beschermen van de actieve ingrediënten en het verzorgen en hydrateren van het huidoppervlak. Gebruik vervolgens in de avond een natuurlijke oogcrème voor extra hydratatie, verzorging en verzachting en ontwaak met een stralende vitaliteit.

Wat is het beste oogserum tegen donkere kringen?

Als je last hebt van donkere kringen onder je ogen, lijkt het alsof je er vermoeider uitziet dan je daadwerkelijk bent. Natuurlijk heeft slaap een grote invloed op donkere kringen, want hoe slechter je slaapt, hoe moeilijker het voor de huid is om zichzelf weer te herstellen. Dat uit zich in een doffe blik, vale huid - en donkere kringen. Maar niet alleen ontstaan donkere kringen door vermoeidheid, ook kunnen er andere redenen zijn achter de holle blik.

Met een oogserum je jeugdige blik weer terug

Donkere kringen kunnen ook ontstaan door vetverzakking. Naarmate we ouder worden gaan lokale vetophopingen, die zorgen voor een jeugdig uiterlijk (denk aan je wangen en je slapen), verzakken. Daar valt weinig aan te doen; het is gewoon de zwaartekracht. Wel kan je de huid en het onderliggende weefsel in shape houden door elke dag met een zonnebrandcrème je huid te beschermen, om zo de afbraak van collageen en elastine te verminderen, waardoor je langer geniet van een mooie huid. Ook kan je met een oogserum tegen donkere kringen optisch de huid laten stralen. Enerzijds zorgen huidverlichtende pigmenten uit mica voor een natuurlijke reflectie, waardoor de blik direct weer straalt en de oogcontouren een lift krijgen. Mochten donkere kringen ontstaan door pigmentophopingen (dat zie je vaker bij mensen van kleur), zijn ingrediënten als vitamine C en retinol een goede optie. Deze herstructureren het huidoppervlak en wordt overmatige melanine-aanmaak verminderd. Zo worden donkere kringen verlicht en nieuwe pigmentophopingen tegengegaan.

Het gebruik van een oogserum tegen wallen

Waarbij je bij donkere kringen juist een holling krijgt, zorgen wallen voor een ophoping van vocht, waardoor je de welbekende ‘zakjes’ onder de ogen krijgt. Er zijn verschillende oorzaken voor wallen onder de ogen. Een bekende reden van wallen is het zakken van het vet onder het huidoppervlak. Deze fat pockets die je op verschillende plaatsen in je gezicht hebt, gaan na verloop van jaren door de zwaartekracht hangen. Je ziet dit ook sneller gebeuren bij mensen die veel roken en onbeschermd de zon in gaan. Door gezond te leven, goed te slapen en een stimulerend oogserum tegen wallen te gebruiken kan je het huidoppervlak een boost geven. Vetverlies en de wallen die dat tot gevolg hebben kan je in mindere mate tegengaan, maar de huid verzorgen zorgt al snel voor een optisch mooiere uitstraling.

Een andere reden van wallen is vochtophoping. Door elke ochtend een oogserum tegen wallen met een stimulerend effect in te masseren in de huid kan het vocht sneller wegtrekken (masseer het gebied met roterende bewegingen van binnen naar buiten gedurende dertig seconden) en daardoor de vochtophopingen na het slapen sneller verdwijnen.

Geen ruimte voor irriterende stoffen in onze oogserums

Menthol of andere zwaar irriterende ‘verkoelende’ ingrediënten hebben geen bewezen effect op wallen door vochtophopingen onder het onderooglid. Neem daarom geen oogserum tegen wallen met een sterke mentholbasis, want dat doet meer kwaad dan goed. Het beste oogserum tegen wallen is een serum dat rijk is aan vitaminen en antioxidanten, om zo de huid in topconditie te houden. Door overdag een zonnebrandcrème te gebruiken en het dragen van een UV-werende zonnebril kan je excessieve collageenafbraak verminderen, waardoor je langer geniet van een jeugdige huid.

Een oogserum tegen rimpels? Retinol!

Er zijn in skincare een paar heilige gralen: zonnebrand, moisturizers zoals hyaluronzuur en glycerine en vitaminen A en C. Vitamine C werkt vooral verhelderend, vermindert pigmentvlekken en verbetert de conditie van de huid, terwijl vitamine A (retinol) een echte krachtpatser is in de strijd tegen huidveroudering. Sterker nog; het is de nummer één bewezen werkstof bij rimpels, verdoffing van de huid en huidveroudering. En de werking is eigenlijk reuze simpel: huidveroudering en rimpels ontstaan doordat de huid zichzelf minder snel vernieuwt - en retinol zorgt juist voor een snellere celvernieuwing.

Met een retinol oogserum krijg je die stralende blik van 5 tot 10 jaar geleden

Doordat de huid zichzelf sneller vernieuwt, wordt het huidoppervlak gladder, egaler en stralender. Het allerfijnste van (vormen van) vitamine A tot in de diepste huidlaag bevindt en daar de huid herstructureert. Meer collageen, meer typen elastine: de huid wordt naarmate de maanden verstrijken dat je het ingrediënt gebruikt steviger, dikker en egaler. Het beste oogserum tegen rimpels is dus een oogserum met retinol - zonder twijfel.

Werkt een oogcrème of oogserum écht? Wij vinden van wel

Overal waar je informatie zoekt vind je sceptici. Natuurlijk is het onzin om een sterk geparfumeerde crème met minerale olie en alcohol als ingrediënten op je gezicht te smeren. Maar toch; het overgrote deel van de crèmes is alleen dat. Niet bij MetOlijf.nl; al onze producten, waaronder onze oogserums, zitten boordevol toonaangevende actieve ingrediënten; meestal minimaal tien. Zo verzorg, hydrateer, voed, verlevendig en herstel je de huid en kan je genieten van onbezorgde schoonheid. Met een assortiment van meer dan 1600 producten zit er vast wat tussen wat écht bij jou past. Kom je er niet uit? Stuur ons dan een bericht; je vindt onze chat rechts onderaan de pagina. En zijn we er even niet? Laat dan een bericht achter en we komen er direct bij je op terug.