Merken Klantenservice
Home / Gezicht / Pigmentvlekken crème
Toon Filters
0
Onbeperkt

Natuurlijke pigmentvlekkencrème

Last van pigmentvlekken? Met een natuurlijke pigmentvlekken crème verwijder je op een veilige en effectieve manier pigmentvlekken, veroorzaakt door bijvoorbeeld zwangerschapsmasker (melasma), pigmentvlekken door acne en pigmentvlekken door zonneschade. Daarnaast zijn er waardevolle antioxidanten en huidverlichtende fruitextracten toegevoegd en een SPF-filter voor perfecte bescherming. Zo worden bestaande pigmentvlekken verwijderd en nieuwe pigmentvlekken tegengegaan. Gebruik twee keer per dag voor het beste resultaat.

Bezig met laden...
Macrovita Lightening Pigmentvlekken Crème SPF15
Macrovita Lightening Pigmentvlekken Crème SPF15

Een all-in-one dagelijkse pigmentvlekken crème tegen hyperpigmentatie en UV-schade aan de huid.

€ 24,95

remove add
Bestellen
Youth Lab Restoring Vitamine C Serum
Youth Lab Restoring Vitamine C Serum

Een liftend vitamine C serum dat direct de huid glans geeft, lijntjes opvult, pigmentvlekken vervaagt en de teint en aanraking prachtig egaliseert.

€ 41,95

remove add
Bestellen
Olive-elia Lightening Cream SPF15
Olive-elia Lightening Cream SPF15

De pigmentvlekken crème met natuurlijke fruitzuren voor een stralende en egale huid.

€ 24,95

remove add
Bestellen
-14%
Macrovita Pigmentvlekken Pakket
Macrovita Pigmentvlekken Pakket

Het complete verzorgingspakket ter vermindering en voorkoming van pigmentvlekken.

€ 54,90

€ 63,85

remove add
Bestellen
Mythos Aloë Vera Vital Serum
Mythos Aloë Vera Vital Serum

Vervaag pigmentvlekken en geef je huid een prachtige, matte finish; met het zeer huidvriendelijke Extra Vital Serum van onze Aloe-lijn bereik je het.

€ 20,95

Aphrodite Even Tone & Radiant Skin Brightening Cream
Aphrodite Even Tone & Radiant Skin Brightening Cream

De verhelderende en egaliserende crème zorgt voor een egale teint, herstelt oneffenheden en zorgt voor een stralende, verhelderde huidtextuur.

€ 21,95

remove add
Bestellen
-9%
Aphrodite Pigmentvlekken Pakket
Aphrodite Pigmentvlekken Pakket

Pak je pigmentvlekken aan met de juiste verzorgingsroutine van Aphrodite Skincare.

€ 47,85

€ 52,85

remove add
Bestellen
Olive-elia Pigmentvlekken Handcrème
Olive-elia Pigmentvlekken Handcrème

Pak pigmentvlekken op je handen daadkrachtig en effectief aan met de pigmentvlekken handcrème van Macrovita Olive-elia.

€ 10,95

remove add
Bestellen
Youth Lab Cleansing Radiance Glycolzuurmasker
Youth Lab Cleansing Radiance Glycolzuurmasker

Een verbluffend kleimasker met het ultieme anti-aging ingrediënt glycolzuur. Voor een perfecte, zijdezachte en egale huid.

€ 15,80

remove add
Bestellen
Apivita Face Scrub Bilberry Brightening
Apivita Face Scrub Bilberry Brightening

Met het plasticvrije scrubmasker met fruitzuren ga je de strijd aan tegen oneffenheden, een vale teint en pigmentvlekjes. Voor een lumineuze gloed en stralende glans.

€ 14,95

remove add
Bestellen
Apivita Wine Elixir Wrinkle & Firmness Lift Day Cream SPF30
Apivita Wine Elixir Wrinkle & Firmness Lift Day Cream SPF30

De ultiem daadkrachtige zonnebrandcrème met veilige en natuurlijke (koraalvriendelijke) filters en een hoge concentratie zoethout dat effectief de strijd aangaat tegen donkere vlekjes en een ruwe huid

€ 41,95

remove add
Bestellen
Apivita Anti-Spot & Anti-Age Defense Face Cream SPF50
Apivita Anti-Spot & Anti-Age Defense Face Cream SPF50

De ideale bio-afbreekbare zonnebrandcrème tegen pigmentvlekjes en zonnerimpeltjes. Met deze crème heb je de allerbeste anti-aging voorhanden.

€ 19,95

remove add
Bestellen

Wat is pigmentvlekken crème?

Met een pigmentvlekkencrème verwijder je doelgericht donkere verkleuringen op de huid die zijn ontstaan door onder andere zonneschade en onzuiverheden. Je herkent ze vooral aan bruingelige vlekjes en ze vallen vaak extra op in de zomer. Deze donkere verkleuringen kunnen ook ontstaan door zwangerschap (het bekende zwangerschapsmasker, oftewel melasma), cosmetica met hoge concentraties alcohol en parabenen, roken en na huidbeschadiging (post-inflammatoire hyperpigmentatie). Met een pigmentvlekkencrème normaliseer je de melanineproductie: de celletjes die zorgen voor het pigment, de kleur, in je gezicht. Daarnaast heeft een goede pigmentvlekkencrème een licht schurende werking: hiermee verwijder je overtollige donkere pigmentcellen. Op den duur, na zo’n acht tot twaalf weken, begin je te merken dat de huid egaliseert, de pigmentvlek vervaagt en de huid een meer gelijkmatige uitstraling krijgt.

Pigmentvlekken zijn vaak onschuldig, maar als je in het verleden veel bent gaan zonnebaden zonder effectieve zonbescherming, is het raadzaam om elk jaar je huid te laten onderzoeken door een dermatoloog.

Hoe werkt een pigmentvlekken crème?

Als je last hebt van pigmentvlekken in je gezicht of pigmentvlekken op je handen, is het belangrijk om een pigmentvlekkencrème te gebruiken die op twee manieren werkt: de zalf, crème of het serum moet als eerste bestaande pigmentvlekken vervagen door een exfoliërend effect, terwijl het ook de melanineproductie (die zorgt voor donkere verkleuringen), normaliseren en vertragen. Hierdoor krijg je dat de pigmentvlek aan het huidoppervlak wat vervaagt en het nieuwe pigment wordt vertraagd, waardoor je uiteindelijk een pigmentvlek uitvaagt en een meer stralende, egale huid terugkrijgt. Of dat nu hyperpigmentatie, melasma of een ander pigmentvlekje is. Let wel; een pigmentvlekkencrème werkt niet tegen moedervlekken of huidaandoeningen. Houd dat goed onder controle en laat plekjes zonodig nakijken door een arts.

Pigmentvlekken crème voor je gezicht

Pigmentvlekken verwijderen met een crème is een goede manier om je huid te egaliseren, de huid te verstevigen, de teint te verfijnen én de huidtextuur te verbeteren. Door middel van een dubbele werking kunnen onze natuurlijke pigmentvlekken crèmes de huid zowel aan het huidoppervlak verbeteren, maar ook tot in de diepere laag van je huid. Pigmentvlekken worden verwijderd door de bovenste laag te polijsten met fruitzuren of ingrediënten zoals papaya en resorcinol, terwijl de natuurlijke huidverlichters het enzym remmen die verantwoordelijk is voor pigmentvlekken. Dit enzym, tyrosinase, wordt geremd door ingrediënten zoals zoethout, vitamine C en E en arbutine, die uit moerbei en berendruif wordt gehaald. Daarnaast zijn ook fruitzuren, papaya en resorcinol effectieve ingrediënten in de aanpak van pigmentvlekken. In onze pigmentvlekken crèmes vind je alles wat jouw huid nodig heeft om weer glad en egaal te worden.

Ingrediënten in een crème tegen pigmentvlekken

Als je donkere verkleuringen echt effectief aan wil pakken, dan gebruik je alleen een crème tegen vlekken die écht bewezen effectieve ingrediënten heeft. Dat klinkt logisch, maar bijna alle crèmes die op de markt beschikbaar zijn, werken onvoldoende omdat de concentratie ingrediënten veel te laag is. Wil je een goede pigmentvlekkencrème, let dan op één of meer van de volgende ingrediënten:

  1. vitamine C in een pigmentvlekkencrème of een vitamine C serum levert antioxidanten, huidversteviging, maar het belangrijkste heeft het ook een sterk egaliserend en huidverlichtende werking. Studies tonen aan dat 2% ethylascorbinezuur (de meest stabiele vorm van vitamine C én een penetratie van over de 84%, voor een volledig effect) al effect heeft, maar ons vitamine C serum bevat een bijzonder hoge concentratie van maar liefst 15%, waarbij een studie heeft aangetoond dat het al binnen drie weken een huidverlichtende werking heeft; bilberry heeft een anti-inflammatoir effect. Dat zorgt ervoor dat een onrustige huid er direct kalmer uit kan zien, maar heeft ook een positief effect heeft op post-inflammatoire hyperpigmentatie, omdat de huid rustiger en meer gevoed wordt;
  2. fruitzuren zijn zuren uit vruchten die een schurende, exfoliërende werking hebben. Hierdoor wordt het huidoppervlak sneller ontdaan van donkergekleurde pigmentcellen die zich hebben opgehoopt tot een vlekje. Het resultaat na twee tot drie maanden gebruik is een meer egaal resultaat en een gladdere, zachtere huid;
  3. ook mooi meegenomen; hexylresorcinol is een daadkrachtige antioxidant en er zijn theorieën dat het ook een huidverlichtende werking heeft, waardoor het een waardevolle toevoeging is in je skincare routine bij pigmentvlekken;
  4. UV-A en UV-B bescherming is een absolute must als je last hebt van pigmentvlekken. Het is onmogelijk om pigmentvlekken aan te pakken als je ook uitgebreid gaat zonnen. Smeer je daarom altijd in met een factor 30 of hoger. De complete pigmentvlekkenset helpt je goed op weg met onze beste pigmentvlekken crème, een natuurlijke exfoliant en een zonnebrandcrème met SPF 50 en talloze antioxidanten die de huid verder beschermen en verzorgen.

Gebruik naast een goede crème ook een vitamine C serum tegen pigmentvlekken

Ga voor een next-level huidverzorgingsroutine. Ideaal als je bijvoorbeeld hardnekkige pigmentvlekken hebt of de hele huidtextuur bijzonder goed wil verfrissen. Voeg een vitamine C serum (met 15% gestabiliseerde vitamine C) en geniet van verbluffende resultaten. Vitamine C in die concentratie heeft een sterk huidverlichtend effect, verbetert craquelé, stevigheid, de natuurlijke verdeling van hyaluronzuur in de huid én maakt de huid gladder, jeugdiger en mooier en zorgt voor een tomeloze boost aan antioxidanten - en dat is weer perfect als aanvulling op je zonnebrandcrème. Gebruik twee keer per dag ónder de pigmentvlekkencrème het vitamine C serum tegen pigmentvlekken en zorg voor prachtige, egale, effen en stralende resultaten.

Hoe gebruik je een pigmentvlekkencrème voor het beste resultaat?

Voor het beste resultaat gebruik je een crème tegen pigmentvlekken minimaal acht tot twaalf weken, tweemaal per dag. Breng aan op een gereinigde huid die je eventueel hebt gescrubd met een organische exfoliant. Hierdoor kan de crème dieper intrekken en werkt deze sneller en beter. Vermijd overmatige blootstelling aan de zon, want die triggert nieuwe donkere verkleuringen. Blijf dus goed smeren en geniet van een stralende, egale huid. Met een goede pigmentvlekken crème verbeter je stapje voor stapje de huid; eerst oppervlakkig door de dode huidcellen af te laten schilferen en de teint te egaliseren, terwijl daarna ook nieuwe pigmentvorming wordt tegengegaan. Hierdoor egaliseert de huid en verfijnt de teint; een prachtig resultaat bereik je met de hoog geconcentreerde pigmentvlekkencrèmes van MetOlijf.nl.

Pigmentvlekkencrème voor de donkere huid

Mensen van kleur hebben vaak sneller last van pigmentvlekken. De meest voorkomende oorzaak is post-inflammatoire hyperpigmentatie: pigmentvlekken na wondjes, zoals bijvoorbeeld puistjes. Bij mensen van kleur valt het sneller op en wordt er meer extra pigment aangemaakt, waardoor je er meer last van hebt. Ook melasma (zwangerschapsmasker), komt vaker voor bij vrouwen van kleur. Een vitamine C serum, aangevuld met een fijn gezichtsmasker met een klein percentage fruitzuren en een pigmentvlekkencrème kan bijdragen aan het egaliseren van de huid. Aangezien het vaak lastig is om bijvoorbeeld diepe chemische peelings te doen op een donkere huid (omdat dat de post-inflammatoire hyperpigmentatie alleen maar meer aanwakkert) is goede huidverzorging en een dagelijkse bescherming tegen UV-straling essentieel. Zo houd je je huid mooi, sterk, gezond en stevig.

De beste crème tegen pigmentvlekken

De beste pigmentvlekkencrème bevat een blend aan huidverlichtende ingrediënten, de fijnste antioxidanten en combineer je met een zonnebrandcrème en een serum. Op die manier werk je op alle mogelijke manieren om pigmentvlekken te verminderen:

  • je exfolieert de bovenste celletje, waardoor de huid wordt verlicht en geëgaliseerd;
  • je vermindert de aanmaak van melanine, waardoor nieuwe vlekjes minder snel opkomen;
  • door de combinatie worden pigmentvlekken dag voor dag minder opvallend;
  • met een zonnebrandcrème bescherm je je huid op de ultieme manier tegen nieuwe pigmentvlekken.

De meest gestelde vragen over een pigmentvlekken crème

Kan je zelf een pigmentvlekkencrème maken?

Sommige mensen zweren bij het gebruik van huis-, tuin- en keukenmiddeltjes, maar kunnen hele vervelende gevolgen krijgen: ook bij een zelfgemaakte pigmentvlekkencrème. Je weet dan wel wat je op je huid smeert, maar het is nooit onderzocht, veilig bevonden, hygiënisch en bewezen effectief. Je kan de huid echt stuk maken met zelfgemaakte producten, dus pas altijd op met zelfgemaakte crèmes.

Hoe kom je nog meer van pigmentvlekken af?

Heb je hele hardnekkige pigmentvlekken? Dan kan je ook kiezen voor een chemische peeling of een laserbehandeling. Deze zijn effectief, maar wel erg kostbaar en hebben soms risico’s, vooral als je een donkere huidskleur hebt, omdat je de kans op post-inflammatoire hyperpigmentatie vergroot. Laat je goed adviseren en je behandelen door een professional. Het allerbelangrijkste is dat je overdag je huid altijd beschermt tegen zonlicht, in combinatie met een vitamine C serum en/of antioxidantenrijke zonnebrandcrème en in de nacht de huid een boost geeft met bijvoorbeeld een lage concentratie fruitzuren en resorcinol.

Kan je ineens pigmentvlekken krijgen?

Pigmentvlekken kunnen in een periode van jaren aan het huidoppervlak komen (door zonneschade), maar ook spontaan komen als je gaat zonnen terwijl je last hebt van puistjes. Pigmentvlekken na een wondje heeft een lange hersteltijd nodig, dus het beste is om je altijd in te smeren - elke dag, elk seizoen, met elk weertype.

Wat is het verschil tussen een pigmentvlek en hyperpigmentatie?

Er is geen verschil tussen een pigmentvlek en hyperpigmentatie: het zijn allebei donkere verkleuringen. Wel kan je ook een pigmentvlek hebben die lichter is dan je huidskleur; dan heet het hypopigmentatie. Daar is helaas met een pigmentvlekkencrème niets aan te doen. Als je daar last van hebt, of bijvoorbeeld vitiligo, is het belangrijk om met je behandelend arts te kijken wat mogelijk is. Wel is het belangrijk om je altijd met zonnebrandcrème in te smeren om de huid zo goed mogelijk te beschermen.

Waarom natuurlijke pigmentvlekken creme kopen bij MetOlijf.nl?

Bestel vandaag nog je natuurlijke pigmentvlekkencrème bij MetOlijf.nl en geniet van de expertise van onze medewerkers, de jarenlange verfijning van de producten van onze merken én de allerbeste, snelste en persoonlijke service. Ga vandaag nog aan de slag met de mooiste huid van je leven en sta versteld van de kracht van de natuur met een goede, voedende en verzorgende pigmentvlekkencrème voor elk huidtype.


MetOlijf.nl gebruikt cookies om het bezoek en winkelen bij Met Olijf voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Zie meer over cookies.