• Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
 • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Gezicht Treatments Pigmentvlekken crème

Natuurlijke pigmentvlekken crème

Last van pigmentvlekken? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je je daar soms onzeker over voelt. Met een natuurlijke pigmentvlekken crème pak je op een veilige en effectieve manier pigmentvlekken, veroorzaakt door bijvoorbeeld zwangerschapsmasker (melasma), pigmentvlekken door acne, ouderdomsvlekken en pigmentvlekken door zonneschade aan. Daarnaast zijn er waardevolle antioxidanten en huidverlichtende fruitextracten toegevoegd en een SPF-filter voor perfecte bescherming. Zo worden bestaande pigmentvlekken verwijderd en nieuwe pigmentvlekken tegengegaan. Gebruik twee keer per dag voor het beste en meest egale resultaat.

Bezig met laden...

Wat is een pigmentvlekkencrème?

Met een pigmentvlekkencrème verwijder je doelgericht donkere verkleuringen op de huid die zijn ontstaan door onder andere zonneschade en onzuiverheden. Je herkent ze vooral aan bruingelige vlekjes en ze vallen vaak extra op in de zomer. Deze donkere verkleuringen kunnen ook ontstaan door zwangerschap (het bekende zwangerschapsmasker, oftewel melasma), cosmetica met hoge concentraties alcohol en parabenen, roken en na huidbeschadiging (post-inflammatoire hyperpigmentatie). Met een pigmentvlekkencrème normaliseer je de melanineproductie: de celletjes die zorgen voor het pigment, de kleur, in je gezicht. Daarnaast heeft een goede pigmentvlekkencrème een licht schurende werking: hiermee verwijder je overtollige donkere pigmentcellen. Op den duur, na zo’n acht tot twaalf weken, begin je te merken dat de huid egaliseert, de pigmentvlek vervaagt en de huid een meer gelijkmatige uitstraling krijgt.

Pigmentvlekken zijn vaak onschuldig, maar als je in het verleden veel bent gaan zonnebaden zonder effectieve zonbescherming, is het raadzaam om elk jaar je huid te laten onderzoeken door een dermatoloog.

Hoe ontstaan pigmentvlekken en waarom zou je dan een pigmentvlekkencrème moeten gebruiken?

Pigmentvlekken ontstaan meestal door overmatige, onbeschermde blootstelling aan zonlicht. Huidschade, maar ook zwangerschap, wondjes, acne en een dunne huid door bijvoorbeeld antibiotica kunnen zorgen voor een overmatige aanmaak van melanine, de bruine kleurstof die de huid van haar teint voorziet. Door de overmatige aanmaak ontstaan er ophopingen en dat zie je op de huid terug als oneffenheden: pigmentvlekken. Met een natuurlijke pigmentvlekkencrème kan je enerzijds de aanmaak van teveel aan melanine remmen, terwijl je tegelijkertijd ook het opgehoopte pigment op het huidoppervlak wegschilfert. Hierdoor ontstaat er in een paar maanden een meer egale, verfijnde en effen huid.

Heb ik een pigmentvlekken- of ouderdomsvlekken crème nodig?

Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken worden vaak door elkaar gehaald, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen deze twee soorten vlekken op de huid.

Pigmentvlekken zijn donkere verkleuringen op de huid die ontstaan door een overschot aan melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid. Pigmentvlekken kunnen ontstaan door verschillende factoren, waaronder blootstelling aan de zon, hormonale schommelingen, genetica en bepaalde medicijnen.

Ouderdomsvlekken, ook wel levervlekken genoemd, zijn platte, lichtbruine tot donkerbruine vlekken op de huid die vaak voorkomen bij mensen van middelbare leeftijd of ouder. Ze worden veroorzaakt door jarenlange blootstelling aan de zon en worden daarom vaak gezien op lichaamsdelen die veel aan de zon zijn blootgesteld, zoals het gezicht, de handen en de armen.

Kort gezegd zijn pigmentvlekken het gevolg van een overschot aan pigment op de huid, terwijl ouderdomsvlekken ontstaan door schade door de zon. Het kan zijn dat ouderdomsvlekken ook een beetje pigment bevatten, maar dit is niet de hoofdoorzaak van de vlekken. Het behandelen van pigmentvlekken en ouderdomsvlekken kan verschillen, afhankelijk van de oorzaak en het type vlek. Raadpleeg daarom altijd een dermatoloog voor een nauwkeurige diagnose en behandeling.

Hoe werkt een pigmentvlekken crème?

Als je last hebt van pigmentvlekken in je gezicht of pigmentvlekken op je handen, is het belangrijk om een pigmentvlekkencrème te gebruiken die op twee manieren werkt: de zalf, crème of het serum moet als eerste bestaande pigmentvlekken vervagen door een exfoliërend effect, terwijl het ook de melanineproductie (die zorgt voor donkere verkleuringen), normaliseren en vertragen. Hierdoor krijg je dat de pigmentvlek aan het huidoppervlak wat vervaagt en het nieuwe pigment wordt vertraagd, waardoor je uiteindelijk een pigmentvlek uitvaagt en een meer stralende, egale huid terugkrijgt. Of dat nu hyperpigmentatie, melasma of een ander pigmentvlekje is. Let wel; een pigmentvlekkencrème werkt niet tegen moedervlekken of huidaandoeningen. Houd dat goed onder controle en laat plekjes zonodig nakijken door een arts.

Pigmentvlekken crème voor je gezicht

Pigmentvlekken verwijderen met een crème is een goede manier om je huid te egaliseren, de huid te verstevigen, de teint te verfijnen én de huidtextuur te verbeteren. Door middel van een dubbele werking kunnen onze natuurlijke pigmentvlekken crèmes de huid zowel aan het huidoppervlak verbeteren, maar ook tot in de diepere laag van je huid. Pigmentvlekken worden verwijderd door de bovenste laag te polijsten met fruitzuren of ingrediënten zoals papaya en resorcinol, terwijl de natuurlijke huidverlichters het enzym remmen die verantwoordelijk is voor pigmentvlekken. Dit enzym, tyrosinase, wordt geremd door ingrediënten zoals zoethout, vitamine C en E en arbutine, die uit moerbei en berendruif wordt gehaald. Daarnaast zijn ook fruitzuren, papaya en resorcinol effectieve ingrediënten in de aanpak van pigmentvlekken. In onze pigmentvlekken crèmes vind je alles wat jouw huid nodig heeft om weer glad en egaal te worden.

Ingrediënten in een crème tegen pigmentvlekken

Als je donkere verkleuringen echt effectief aan wil pakken, dan gebruik je alleen een crème tegen vlekken die écht bewezen effectieve ingrediënten heeft. Dat klinkt logisch, maar bijna alle crèmes die op de markt beschikbaar zijn, werken onvoldoende omdat de concentratie ingrediënten veel te laag is. Wil je een goede pigmentvlekkencrème, let dan op één of meer van de volgende ingrediënten:

 1. vitamine C in een pigmentvlekkencrème of een vitamine C serum levert antioxidanten, huidversteviging, maar het belangrijkste heeft het ook een sterk egaliserend en huidverlichtende werking. Studies tonen aan dat 2% ethylascorbinezuur (de meest stabiele vorm van vitamine C én een penetratie van over de 84%, voor een volledig effect) al effect heeft, maar ons vitamine C serum bevat een bijzonder hoge concentratie van maar liefst 15%, waarbij een studie heeft aangetoond dat het al binnen drie weken een huidverlichtende werking heeft; bilberry heeft een anti-inflammatoir effect. Dat zorgt ervoor dat een onrustige huid er direct kalmer uit kan zien, maar heeft ook een positief effect heeft op post-inflammatoire hyperpigmentatie, omdat de huid rustiger en meer gevoed wordt;
 2. fruitzuren zijn zuren uit vruchten die een schurende, exfoliërende werking hebben. Hierdoor wordt het huidoppervlak sneller ontdaan van donkergekleurde pigmentcellen die zich hebben opgehoopt tot een vlekje. Het resultaat na twee tot drie maanden gebruik is een meer egaal resultaat en een gladdere, zachtere huid;
 3. ook mooi meegenomen; hexylresorcinol is een daadkrachtige antioxidant en er zijn theorieën dat het ook een huidverlichtende werking heeft, waardoor het een waardevolle toevoeging is in je skincare routine bij pigmentvlekken;
 4. UV-A en UV-B bescherming is een absolute must als je last hebt van pigmentvlekken. Het is onmogelijk om pigmentvlekken aan te pakken als je ook uitgebreid gaat zonnen. Smeer je daarom altijd in met een factor 30 of hoger. De complete pigmentvlekkenset helpt je goed op weg met onze beste pigmentvlekken crème, een natuurlijke exfoliant en een zonnebrandcrème met SPF 50 en talloze antioxidanten die de huid verder beschermen en verzorgen.
 5. retinol is één van de meest effectieve stoffen om pigmentvlekken tegen te gaan. Met een pigmentvlekkencrème op basis van retinol versnel je het huidvernieuwingsproces, waardoor opgehoopt pigment geen kans meer krijgt. De sterkste vorm van vitamine A wordt ook zelfs medisch ingezet ter preventie van huidkanker, doordat het de opperste huidlaag compacter maakt. Retinol is een must in je routine tegen pigmentvlekken. Samen met een pigmentvlekkencrème en een serum op basis van vitamine C krijg je de meest stralende huid ooit.

Pigmentvlekken die lichter zijn dan je huidskleur? Dit moet je weten over post inflammatoire hypopigmentatie

Post inflammatoire hypopigmentatie is een aandoening waarbij de huid op bepaalde plaatsen lichter wordt dan de omringende huid, als gevolg van ontsteking of beschadiging van de huid. Deze aandoening treedt vaak op na huidbeschadigingen zoals acne, eczeem, dermatitis, brandwonden, trauma of andere huidverwondingen.

Wanneer de huid beschadigd raakt, wordt het natuurlijke pigment van de huid, melanine, soms niet meer geproduceerd in het beschadigde gebied. Hierdoor ontstaan er lichte vlekken op de huid. Deze vlekken kunnen enkele maanden tot jaren aanwezig blijven, afhankelijk van de ernst van de beschadiging en de individuele kenmerken van de persoon.

Post inflammatoire hypopigmentatie komt vaker voor bij mensen met een donkere huidskleur, omdat hun huid over het algemeen meer melanine bevat dan de huid van mensen met een lichte huidskleur. Daarom is het belangrijk om deze aandoening te voorkomen door de huid goed te beschermen tegen beschadigingen en ontstekingen, en om deze te behandelen als ze optreden om zo de vorming van lichte vlekken te verminderen. In sommige gevallen kan het gebruik van crèmes met vitamine C en niacinamide helpen bij het herstellen van de natuurlijke pigmentatie van de huid. Raadpleeg echter altijd een dermatoloog voordat je begint met het gebruiken van deze producten als je last hebt van post inlammatoire hypopigmentatie.

Gebruik naast een goede crème ook een vitamine C serum tegen pigmentvlekken

Ga voor een next-level huidverzorgingsroutine. Ideaal als je bijvoorbeeld hardnekkige pigmentvlekken hebt of de hele huidtextuur bijzonder goed wil verfrissen. Voeg een vitamine C serum (met 15% gestabiliseerde vitamine C) en geniet van verbluffende resultaten. Vitamine C in die concentratie heeft een sterk huidverlichtend effect, verbetert craquelé, stevigheid, de natuurlijke verdeling van hyaluronzuur in de huid én maakt de huid gladder, jeugdiger en mooier en zorgt voor een tomeloze boost aan antioxidanten - en dat is weer perfect als aanvulling op je zonnebrandcrème. Gebruik twee keer per dag ónder de pigmentvlekkencrème het vitamine C serum tegen pigmentvlekken en zorg voor prachtige, egale, effen en stralende resultaten.

Verdubbel de kracht en combineer een serum tegen pigmentvlekken met een crème tegen pigmentvlekjes

Een serum tegen pigmentvlekken kan een waardevolle aanvulling zijn op een pigmentvlekken crème omdat het kan helpen om de huid te verhelderen en de vorming van nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Een serum bevat meestal een hogere concentratie aan actieve ingrediënten dan een crème en kan dieper doordringen in de huid. Hierdoor kan het een krachtiger effect hebben op de pigmentvlekken.

Daarnaast bevatten veel serums tegen pigmentvlekken ook antioxidanten en andere huidverzorgende ingrediënten, zoals vitamine C, niacinamide en hyaluronzuur, die de huid helpen te beschermen tegen schade door de zon en vrije radicalen. Dit kan bijdragen aan een gezonde, stralende huid.

Het aanbrengen van een serum onder een crème kan dus helpen om het effect van de crème te versterken en de huid nog beter te verzorgen. Het is wel belangrijk om de twee producten op de juiste manier te gebruiken. Breng eerst het serum aan op een schone, droge huid en wacht vervolgens even totdat het is opgenomen. Breng daarna de pigmentvlekken crème aan en masseer deze zachtjes in de huid. Door deze twee producten te combineren, kun je de beste resultaten behalen bij het verminderen van pigmentvlekken en het verbeteren van de uitstraling van je huid.

Hoe gebruik je een pigmentvlekkencrème voor het beste resultaat?

Voor het beste resultaat gebruik je een crème tegen pigmentvlekken minimaal acht tot twaalf weken, tweemaal per dag. Breng de pigmentvlekkencrème aan op een gereinigde huid die je eventueel hebt gescrubd met een organische exfoliant. Hierdoor kan de crème dieper intrekken en werkt deze sneller en beter. Vermijd overmatige blootstelling aan de zon, want die triggert nieuwe donkere verkleuringen. Blijf dus goed smeren en geniet van een stralende, egale huid. Met een goede pigmentvlekken crème verbeter je stapje voor stapje de huid; eerst oppervlakkig door de dode huidcellen af te laten schilferen en de teint te egaliseren, terwijl daarna ook nieuwe pigmentvorming wordt tegengegaan. Hierdoor egaliseert de huid en verfijnt de teint; een prachtig resultaat bereik je met de hoog geconcentreerde pigmentvlekkencrèmes van MetOlijf.nl.

Pigmentvlekkencrème voor de donkere huid

Mensen van kleur hebben vaak sneller last van pigmentvlekken. De meest voorkomende oorzaak is post-inflammatoire hyperpigmentatie: pigmentvlekken na wondjes, zoals bijvoorbeeld puistjes. Bij mensen van kleur valt het sneller op en wordt er meer extra pigment aangemaakt, waardoor je er meer last van hebt. Ook melasma (zwangerschapsmasker), komt vaker voor bij vrouwen van kleur. Een vitamine C serum, aangevuld met een fijn gezichtsmasker met een klein percentage fruitzuren en een pigmentvlekkencrème kan bijdragen aan het egaliseren van de huid. Aangezien het vaak lastig is om bijvoorbeeld diepe chemische peelings te doen op een donkere huid (omdat dat de post-inflammatoire hyperpigmentatie alleen maar meer aanwakkert) is goede huidverzorging en een dagelijkse bescherming tegen UV-straling essentieel. Zo houd je je huid mooi, sterk, gezond en stevig.

De beste crème tegen pigmentvlekken

De beste pigmentvlekkencrème bevat een blend aan huidverlichtende ingrediënten, de fijnste antioxidanten en combineer je met een zonnebrandcrème en een serum. Op die manier werk je op alle mogelijke manieren om pigmentvlekken te verminderen:

 • je exfolieert de bovenste celletje, waardoor de huid wordt verlicht en geëgaliseerd;
 • je vermindert de aanmaak van melanine, waardoor nieuwe vlekjes minder snel opkomen;
 • door de combinatie worden pigmentvlekken dag voor dag minder opvallend;
 • met een zonnebrandcrème bescherm je je huid op de ultieme manier tegen nieuwe pigmentvlekken.

De meest gestelde vragen over een pigmentvlekken crème

Kan je zelf een pigmentvlekkencrème maken?

Sommige mensen zweren bij het gebruik van huis-, tuin- en keukenmiddeltjes, maar kunnen hele vervelende gevolgen krijgen: ook bij een zelfgemaakte pigmentvlekkencrème. Je weet dan wel wat je op je huid smeert, maar het is nooit onderzocht, veilig bevonden, hygiënisch en bewezen effectief. Je kan de huid echt stuk maken met zelfgemaakte producten, dus pas altijd op met zelfgemaakte crèmes.

Hoe kom je van pigmentvlekken af?

Heb je hele hardnekkige pigmentvlekken? Dan kan je ook kiezen voor een chemische peeling of een laserbehandeling. Deze zijn effectief, maar wel erg kostbaar en hebben soms risico’s, vooral als je een donkere huidskleur hebt, omdat je de kans op post-inflammatoire hyperpigmentatie vergroot. Laat je goed adviseren en je behandelen door een professional. Het allerbelangrijkste is dat je overdag je huid altijd beschermt tegen zonlicht, in combinatie met een vitamine C serum en/of antioxidantenrijke zonnebrandcrème en in de nacht de huid een boost geeft met bijvoorbeeld een lage concentratie fruitzuren en resorcinol.

Kan je ineens pigmentvlekken krijgen?

Pigmentvlekken kunnen in een periode van jaren aan het huidoppervlak komen (door zonneschade), maar ook spontaan komen als je gaat zonnen terwijl je last hebt van puistjes. Pigmentvlekken na een wondje heeft een lange hersteltijd nodig, dus het beste is om je altijd in te smeren - elke dag, elk seizoen, met elk weertype.

Wat is de beste crème tegen pigmentvlekken?

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag wat de beste crème is voor pigmentvlekken, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de oorzaak en het type pigmentvlekken, de gevoeligheid van je huid en je persoonlijke voorkeuren. Er zijn echter wel een aantal ingrediënten die bekend staan om hun vermogen om pigmentvlekken te verminderen, zoals vitamine C in combinatie met niacinamide, arbutine, retinol en azelaïnezuur.

Het is daarom belangrijk om een crème te kiezen die één of meerdere van deze ingrediënten bevat en die geschikt is voor jouw huidtype. Het is ook belangrijk om de crème regelmatig en consequent te gebruiken, omdat het vaak enige tijd kan duren voordat je resultaat ziet.

Het is verstandig om een dermatoloog te raadplegen als je twijfelt over de oorzaak van de pigmentvlekken.

Wat is het verschil tussen een pigmentvlek en hyperpigmentatie?

Er is geen verschil tussen een pigmentvlek en hyperpigmentatie: het zijn allebei donkere verkleuringen. Wel kan je ook een pigmentvlek hebben die lichter is dan je huidskleur; dan heet het hypopigmentatie. Daar is helaas met een pigmentvlekkencrème niets aan te doen. Als je daar last van hebt, of bijvoorbeeld vitiligo, is het belangrijk om met je behandelend arts te kijken wat mogelijk is. Wel is het belangrijk om je altijd met zonnebrandcrème in te smeren om de huid zo goed mogelijk te beschermen.

Waarom moet je nooit een huid blekende crème gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom het afgeraden wordt om huid blekende crèmes te gebruiken.

Ten eerste bevatten veel huid blekende crèmes het ingrediënt hydrochinon, dat in hoge concentraties schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Hydrochinon kan in het lichaam worden omgezet in benzeen, een stof die kankerverwekkend is. Ook kan het leiden tot irritatie en verkleuring van de huid, vooral bij mensen met een donkere huidskleur.

Ten tweede kan het gebruik van huid blekende crèmes leiden tot een ongelijkmatige verlichting van de huid, waardoor sommige delen van het lichaam lichter worden dan andere delen. Dit kan resulteren in een onnatuurlijk ogende huidtint en kan permanente schade veroorzaken.

Ten derde kan het gebruik van huid blekende crèmes bijdragen aan de stigmatisering van bepaalde huidskleuren. Het impliceert dat het hebben van een lichtere huidskleur beter of mooier is dan een donkere huidskleur, wat kan leiden tot negatieve psychologische gevolgen voor mensen met een donkere huidskleur.

Het is daarom aan te raden om geen huid blekende crèmes te gebruiken en te kiezen voor veilige alternatieven om de huid te verhelderen en te egaliseren. Bijvoorbeeld, crèmes met natuurlijke ingrediënten zoals vitamine C, niacinamide en moerbei-extract, die helpen om pigmentvlekken te verminderen zonder schade aan te richten. Het is ook belangrijk om altijd de adviezen van een dermatoloog op te volgen voordat je huidverzorgingsproducten gebruikt, om zo de beste resultaten te behalen en de gezondheid van je huid te beschermen.

Waarom een natuurlijke pigmentvlekkencrème kopen bij MetOlijf.nl?

Bestel vandaag nog je natuurlijke pigmentvlekkencrème bij MetOlijf.nl en geniet van de expertise van onze medewerkers, de jarenlange verfijning van de producten van onze merken én de allerbeste, snelste en persoonlijke service. Ga vandaag nog aan de slag met de mooiste huid van je leven en sta versteld van de kracht van de natuur met een goede, voedende en verzorgende pigmentvlekkencrème voor elk huidtype.