• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Haar Haarverzorging Hoofdhuidverzorging

Natuurlijke hoofdhuidbescherming

Je hoofdhuid verzorgen is een cruciale stap in je verzorgingsroutine als je last hebt van issues zoals een droge, gevoelige hoofdhuid, jeuk, irritatie, schilfers en talgbultjes. Met de natuurlijke hoofdhuidbescherming van MetOlijf.nl zorg je voor de optimale conditie van je hoofdhuid om het huideigen herstel aan te wakkeren en het verkrijgen van verfijnde hydratatie.


Hoofdhuidbescherming helpt tegen meerdere problemen

Als je last hebt van een geïrriteerde hoofdhuid, of juist van schilfers of roos, kan het meerdere oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een verkeerde, agressieve shampoo met Sodium Lauryl Sulfate, of irritatie na het kleuren van het haar. Door de hoofdhuid te beschermen met bijvoorbeeld een voedende olie of lotion kan je meerdere problemen aanpakken, zonder dat je de hoofdhuid uitput, het haar beschadigt of overmatig vet maakt.

Je hoofdhuid verzorgen en beschermen

Wat te doen tegen een droge hoofdhuid? Het is één van de meest gestelde vragen die we krijgen. Het is vaak een lastige plek om bij te komen (tenzij je kaal bent, natuurlijk) en je wil geen vette producten gebruiken die je coupe verpesten. Een (extreem) droge hoofdhuid verzorg je daarom ook met zo min mogelijk product, met zoveel mogelijk impact.

Hoe verzorg je de hoofdhuid?

Een veel gebruikt product die de extreem droge hoofdhuid verzorgt is de Fresh Line haarlotion tegen een droge en schilferige huid. Het product heeft een heel makkelijk spraytuitje waarbij je meteen het product op de hoofdhuid kan aanbrengen. Tip: doe dit direct na het wassen van je haar op nog een vochtige hoofdhuid, zodat de lotion direct intrekt. Door dit enkele weken elke dag te doen, kan de hoofdhuid zichzelf herstellen en de vochtbalans weer in evenwicht worden gebracht.

Een jeukende en geïrriteerde hoofdhuid: je blijft maar krabben

Een jeukende hoofdhuid; het staat niet galant om maar te blijven krabben. Maar het is ook heel slecht om een jeukende hoofdhuid te lijf te gaan door te krabben; op je vingers, maar ook in je vingernagels, schuilen talloze bacteriën die ervoor kunnen zorgen dat je de huidflora alleen maar verder aantast en zo een jeukende en geïrriteerde hoofdhuid uit laat monden tot wonden. Om dit voor te zijn hebben we enkele tips tegen een jeukende hoofdhuid.
  • Was de jeukende hoofdhuid met een sulfaatvrije shampoo die voldoende hydrateert, kalmeert en verzacht.
  • Gebruik een product tegen een jeukende hoofdhuid die de huid niet uitput of dehydrateert, maar juist aanvult en herstelt. Een powerhouse-ingrediënt tegen een jeukende en geïrriteerde hoofdhuid is panthenol. Panthenol is het vochtinbrengende provitamine B5 dat vocht uit de lucht aantrekt en de vochthuishouding in de huid herstelt en aanvult. Met een panthenol spray kan je direct de hoofdhuid voeden en hydrateren en verbeter je de algehele conditie. Door het op een vochtige hoofdhuid aan te brengen trekt het vocht dieper in de huid en kan overtollig vocht niet ontsnappen.

Korstjes op je hoofdhuid verwijderen

Als je toch hebt gekrabd en er zijn wondjes ontstaan is het vooral zaak om van de korstjes op je hoofdhuid af te blijven. Korstvorming is wondherstel en dat wil je niet forceren. Maar toch kunnen korstjes op de hoofdhuid meerdere oorzaken hebben. Ga daarom ook altijd even langs je huisarts als je twijfelt aan de korstjes en je vermoedt dat je bijvoorbeeld een schimmelinfectie hebt.

Moet je korstjes op de hoofdhuid verwijderen?

Het is niet verstandig om te pulken aan korstjes. Je verstoort het huidherstel en het kan leiden tot infecties. Wel kan je korsten verzachten, waardoor ze tijdens het douchen makkelijker zelf loslaten en je ernstige jeuk vermindert en voorkomt. Met een neutrale olie, zoals castorolie, kan je korstjes aanstippen om zo de vlammende jeuk te verzachten, terwijl de huididentieke vetten schilfertjes oplossen en de korstjes verzachten.

Is er een andere behandeling om korstjes op de hoofdhuid te verwijderen?

Take it slow; een korstje na het krabben is een logisch gevolg van het krabben. Met eventueel een beetje vettige zalf, zoals de Kálliston bijenwasbalsem kan je het korstje op de hoofdhuid vet houden, zodat de jeuk afneemt en het korstje sneller kan verdwijnen.

Hoofdhuidverzorging: pak schilfers op je hoofdhuid aan

Schilfers op je hoofdhuid kent vele gedaanten. Van roos, tot tot schilfertjes omdat je hoofdhuid zo droog is. Als je witte schilfers op de hoofdhuid ziet, is het meestal roos. Misschien heb je wel droog haar en toch witte schilfers? Droge roos komt vaker voor dan je denkt. Het beste om al tijdens het douchen witte schilfers op de hoofdhuid aan te pakken is het gebruiken van een speciaal ontwikkelde shampoo voor droge of vette roos.

Wat je vervolgens kan doen is om na het wassen, op een vochtige huid, een drupje tea tree olie van Macrovita in de hoofdhuid te masseren. Deze haarolie heeft de ideale verhouding tussen tea tree olie, draagolie en vitamine E, waardoor je deze direct op de huid aan kan brengen. De draagolie zorgt ervoor dat de witte vlokken of schilfers oplossen en de tea tree olie heeft een zuiverende werking.

Verzorg de hoofdhuid; wat te doen aan talgbultjes?

Bultjes op de hoofdhuid zie je vaak. Of het nu een allergische reactie is op een product, een ingegroeid haartje of een ontstoken talgklier; meestal kunnen bultjes op de hoofdhuid geen kwaad. Heb je veel bultjes op de hoofdhuid? Dan is het sowieso verstandig om langs te gaan bij je huisarts. Kleine, witte bultjes die zacht of juist hard aanvoelen: je herkent talgbultjes aan verschillende vormen van verstopte poriën.
Vaak is een vette hoofdhuid een aanleiding voor bultjes op de hoofdhuid. Daarom is natuurlijke hoofdhuidverzorging en -bescherming van groot belang. Dit zorgt voor een talgregulerend effect en verzorgt de conditie van de hoofdhuid. Als er talg ophoopt kan de hoofdhuid verstopt raken. Ook kale mannen die elke dag of meerdere keren per week hun hoofdhuid scheren, kunnen vaak talgbultjes krijgen. Een ontstoken haarzakje kan dan resulteren in folliculitis; dit komt het vaakst voor bij de haargrens of in de nek. Het is zaak om de huid zoveel mogelijk met rust te laten, de huid niet af te sluiten met zware verzorgingsproducten en een ingrediënt als tea tree olie of niacinamide te gebruiken in je cosmetica. Zuiverende, ontvettende en kalmerende ingrediënten zorgen voor optimaal huidherstel en het ontstoppen van de porie. En nog een extra, maar hele belangrijke tip: probeer ontstoken haarzakjes nooit uit te duwen! Er komt niets uit en je kan ervoor zorgen dat de ontsteking naar binnen slaat, met enorme bulten, irritatie en ontstekingen tot gevolg.

Wat te doen bij rode vlekken op je hoofd?

Hoofdhuidverzorging is er niet alleen voor jeuk en bultjes, ook rode vlekken op de hoofdhuid zijn een vorm van irritatie. Het kan betekenen dat je te warm doucht of dat de producten die je gebruikt te agressief zijn voor de huid. Daarom is het verstandig om je hoofdhuidverzorging niet te beperken tot een shampoo en conditioner, maar bijvoorbeeld door ook een serum of olie te gebruiken. Uiteraard is het ook verstandig om niet te lang en niet te warm te douchen.

De allerbeste hoofdhuidbescherming: zonnebrand voor je haar

Met zonbescherming verzorg, kalmeer en bescherm je de hoofdhuid. Ideaal als je je haar kleurt of snel last hebt van een geïrriteerde hoofdhuid. Bescherm en verzorg je hoofdhuid met de allerbeste producten voor, tijdens en na het wassen en geniet van een sterke, stabiele, goed gevoede en perfect gehydrateerde hoofdhuid. Dit resulteert in een zachtere huid, een verbeterde haargroei, een stralende coupe én een vermindering van jeuk, bultjes, roodheid, korstjes en irritatie. Verzorg en bescherm je hoofdhuid net zo als de rest van je lichaam en geniet van een zalig stralende huid.

Waarom hoofdhuidverzorging kopen bij MetOlijf.nl?

Je hoofdhuid verzorgen en beschermen doe je met de producten van MetOlijf.nl. Onze jarenlange kennis en expertise, de beste natuurproducten en uitstekende klantenservice zorgen ervoor dat MetOlijf.nl dé one-stop-shop is voor alle verzorgingsproducten voor je hoofdhuid.