• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 18u besteld, morgen in huis!
  • Gratis samples bij je bestelling
Home Body & Bad Deodorant

Natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorant met 100% natuurlijke werkstoffen - helemaal troepvrij; dat is waar MetOlijf.nl voor staat. Geen aluminium, geen parabenen, geen alcohol, geen schadelijke stoffen die ervoor zorgen dat je huid wordt aangetast. Hier vind je uitsluitend de allerbeste natuurlijke deodorant die nergens anders verkrijgbaar is. Uitvoerig dermatologisch en microbiologisch getest, helemaal dierproefvrij. Van stick tot roller, met of zonder geur en van aluin tot zink: wat je ook zoekt, wij hebben het. Onweerstaanbaar fris, want onze deo's werken tot wel 72 uur lang. 

Bezig met laden...

Wat is een natuurlijke deodorant?

Bij MetOlijf vind je natuurlijke deodorant op basis van een mineraal zout: aluinsteen. Dit kristal vind je in de natuur, dat ontstaat als verschillende mineralen in contact komen met elkaar en met lucht: er ontstaat een prachtig kristal dat toevallig hartstikke goed is in het bestrijden van vervelende zweetgeuren. Waarbij synthetische deodorant gebruik maakt van aluminium chloorhydraat, vind je bij ons uitsluitend natuurlijke deodorant zonder aluminium chloorhydraat en parabenen.

Deze controversiële ingrediënten werken door elektrolyten in zweet te laten binden waardoor je zweet een dikke gel wordt die de huid verstopt en poriën verkleint. Hierdoor kan je niet meer zweten, terwijl zweet juist ontzettend belangrijk is: het houdt onze lichaamstemperatuur stabiel en werkt als een ingebouwde airconditioning. Met een natuurlijke deodorant zonder aluminium chloorhydraat en parabenen blokkeer je niet de oksels, maar schakel je juist de bacterie uit die zorgt voor een vervelende lichaamsgeur. Dit houdt de normale flora onder de oksels in topconditie én is het absoluut niet schadelijk of verstoppend. Je huid kan gewoon blijven ademenen.

Waar komt de vervelende zweetgeur vandaan?

Op zich ruikt zweet niet. Maar de zweetgeur die onder je oksels vandaan komt, heeft meer te maken met de bacteriën die op de huid leven. De zweetklieren produceren zweet (tot wel een liter per dag) en het zweet onder de oksels bevatten veel proteïnen. Bacteriën op de huid breken die bacteriën af en zodoende komt er die typische zweetgeur vrij. Met een natuurlijke deodorant blokkeer je niet de zweetproductie, maar pak je juist de bacteriën aan die voor een vervelende zweetgeur zorgen.

Een natuurlijke deodorant met aluin bestrijdt de bacteriën die de nare luchtjes veroorzaken, zodat je niet de huid af hoeft te sluiten. Dit is vele malen gezonder dan het gebruik van een synthetische deodorant, en geniet je van intens frisse en heerlijk ruikende oksels. Wil je liever helemaal geen geur? Dat is geen probleem; we verkopen ook deodorant zonder parfum.

Een natuurlijke deodorant op basis van aluinsteen

Met een natuurlijke deodorant op basis van aluin heb je het beste van twee werelden: je kunt de huid verzorgen en laten ademen, terwijl je de vervelende lichaamsgeur verdrijft. Dit doe je niet door de lucht te maskeren, maar de bacteriën die voor de zweetgeur zorgen, te verslaan. Daarnaast bevat al onze natuurlijke deodorant kalmerende en huidherstellende ingrediënten die de huid verzorgen, voeden, beschermen, hydrateren en revitaliseren. Een natuurlijke deodorant gebruiken is dus niet alleen om vaarwel te zeggen tegen vervelende luchtjes, maar houd je ook de huid van je oksels in topconditie.

En het allergrootste voordeel: hoe langer je de natuurlijke deodorant gebruikt, hoe minder vaak je 'm nodig hebt! Begin met elke dag, maar bouw daarna gerust af tot één keer per twee of drie dagen. Je zult zien hoe lang je geen natuurlijke deodorant meer nodig hebt en tóch profijt hebt van de anti-odeur. Daarnaast is aluinsteen hartstikke veilig en wordt het zelfs in de keuken gebruikt. De natuurlijke deodorant van Macrovita, Olive-elia en HerbOlive is op basis van aluinsteen.

Natuurlijke deodorant op basis van zinc

Naast dat we de populaire natuurlijke deodorant met aluin en de bekende aluinsticks hebben, hebben we ook andere hoofdingrediënten die werken als een natuurlijke deodorant. Eén daarvan is zinc ricinoleate, afkomstig uit de vetzuren van castorolie. Je kent het misschien wel als 'wonderolie'. Castorolie heeft vele heilzame effecten - vooral de vetzuren in de castorolie. Uit die cetzuren van de castorolie is zinc ricinoleate gewonnen en dat ingrediënt blijkt uitstekende eigenschappen te hebben die werken als een natuurlijke deodorant. Zinc ricinoleate laat de huidflora intact en zorgt ervoor dat vervelende luchtjes verdwijenen. Hiermee laat je de huid met rust, verstop je geen zweetklieren (dat doet trouwens geen enkele van onze natuurlijke deodorant) en heb je tot wel 24 uur een zweetgeurneutraliserend effect.

Natuurlijke deodorant op basis van zeoliet

Een andere manier om te genieten van schone, frisse oksels, is met natuurlijke deodorant op basis van zeoliet, zoals de okseldeo's van Aphrodite. Daarnaast heeft Aphrodite ook een verfijnde deodorant, speciaal voor de voeten (ja, echt waar; we hebben zelfs een natuurlijke deodorant voor de voeten!). De natuurlijke deodorant van Aphrodite op basis van zeoliet werkt doordat zeoliet de zweetgeur neutraliseert. Het grootste voordeel is dat deze vorm van natuurlijke deodorant zelfs door de meest gevoelige huid wordt verdragen. Heb je dus last van een extreem gevoelige huid en wil je alleen de allerzachtste methode om zweetgeur tegen te gaan op een natuurlijke manier? Gebruik dan de deo's van Aphrodite. Je kunt deze hier vinden.

Hoe gebruik je een natuurlijke deodorant zonder aluminium chloorhydrate? 

De natuurlijke deodorant zonder aluminium chloorhydraat zorgt ervoor dat nare geurtjes verdwijnen in plaats van ze te maskeren. Uiteraard hebben we natuurlijke deo’s met een (natuurlijk) aroma, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen een zoutkristal deodorant te gebruiken. Onze natuurlijke deodorants zijn hypo-allergeen, natuurlijk en bijzonder effectief. Heb jij het al geprobeerd? Bestel nu en geniet morgen al van frisse, geurloze oksels!

Natuurlijke deodorant kopen

Weet wat je koopt; dat vinden wij het belangrijkste. Hoeveel websites zijn er wel niet die zeggen dat iets er niet in zit, terwijl dat er wel in zit? Daarom vind je bij elke natuurlijke deodorant precies wat er in zit. Van herstellende antioxidanten tot puur aluinsteen: we verbloemen de namen niet en noemen dingen ook niet anders dan dat ze zijn. Een natuurlijke deodorant kopen zonder aluminiumchloride doe je op MetOlijf: lekker transparant, duurzaam en voordelig. Wist je dat niet alleen onze natuurlijke cosmetica duurzaam is, maar ook de verzending? We verzenden zo CO2-neutraal mogelijk. Dat doen we onder andere door je bestelling te versturen met BIO-kartonnen doosjes en zelfs de vulling van je bestelling is 100% biologisch afbreekbaar met vulkorrels op basis van maïzena. Het kan gewoon bij het GFT-afval.

Natuurlijke deodorant voor mannen

Ook voor mannen hebben we de beste natuurlijke deodorant. Natuurlijk is elke natuurlijke deo te gebruiken, maar hebben we speciale deosticks en -sprays met een masculien aroma. Stoer, fris en voor langdurige bescherming tegen zweet. Hier vind je alle natuurlijke deodorant voor mannen.

Natuurlijke deodorant gebruiken

De deosticks, -rollers en -sprays op MetOlijf zijn allemaal superhandig in gebruik en veilig voor de huid. Sterker nog; naast de natuurlijke geurbescherming zijn er ook hydraterende plantextracten en antioxidanten toegevoegd, zodat je ook een deodorant voor de extreem gevoelige huid kunt gebruiken. Daarom is je natuurlijke deodorant veel meer dan een okselverfrisser: het beschermt, kalmeert, hydrateert én verzorgt je oksels. De huid wordt niet afgesloten, maar de bacterie die nare luchtjes veroorzaakt, wordt tijdelijk uitgeschakeld. Je huidflora wordt niet aangetast, maar je hebt wel tot 48 uur lang plezier van frisse, zijdezachte en heerlijk ruikende oksels. Geen ongemakkelijke situaties of nare luchtjes meer met de natuurlijke deodorant van MetOlijf.

Heb je vragen over natuurlijke deodorant of wil je alles weten over de werking van deodorant? Lees hier dan de complete gids 'Alles wat je moet weten over natuurlijke deodorant', geschreven door Mark, de cosmetica-expert van MetOlijf. Hier lees je alles over de zweetproductie, de verschillende soorten zweetklieren, het verschil tussen chemische en natuurlijke deodorant en je leert alles over de werking van natuurlijke deodorant met aluin. Heb je nog vragen? Spreek Mark gerust eens aan! Je kunt hem bereiken op de chat, deze vind je rechts onderaan de pagina van de website. Is hij niet aanwezig? Geen probleem: laat een bericht achter en hij neemt meteen contact met je op.