• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Body & Bad Voetverzorging Eeltbehandeling

Natuurlijke eeltbehandeling

Eelt is een hardnekkige laag huid die zich vormt op de voeten en kan leiden tot kloven, pijn en ongemak. Het is een veel voorkomend probleem, vooral bij mensen met diabetes of een verminderde bloedcirculatie. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om eelt te verwijderen en de voeten weer zacht en soepel te maken. MetOlijf.nl heeft de allerbeste producten om eelt op een natuurlijke wijze aan te pakken.


Ureum als natuurlijke eeltbehandeling

Een van de meest effectieve natuurlijke manieren om eelt te verwijderen is door het gebruik van ureum. Ureum is een natuurlijk voorkomend stof die de huid hydrateert en helpt bij het verwijderen van dode huidcellen. Het kan worden gevonden in veel natuurlijke huidverzorgingsproducten, zoals lotions en crèmes.

Voetenbad bij eelt

Een andere natuurlijke methode voor het verwijderen van eelt is het gebruik van een voetenbad, zoals het 100% natuurlijke voetenbadzout van Aromaesti. Het zout en de rozemarijn helpt om de dode huidcellen op de voeten te verwijderen. Voeg een kwart kopje badzout toe aan een voetenbad met warm water en laat de voeten ongeveer 15 minuten weken.

Hoe werkt het gebruik van voetbadzout bij het oplossen van eelt?

Een voetenbad met natriumchloride, ook wel bekend als zout, kan helpen bij het verwijderen van eelt door de huid te exfoliëren en de dode huidcellen op te lossen. Het kan ook de bloedcirculatie in de voeten stimuleren en helpen bij het verminderen van irritaties.

Het belang van scrubben bij eelt

Het is ook belangrijk om de voeten regelmatig te scrubben met een zachte voetenscrub. Dit helpt om dode huidcellen te verwijderen en stimuleert de bloedcirculatie. Een natuurlijke voetenscrub kan uitkomst bieden, maar heb je ook al eens aan een puimsteen gedacht?

Puimsteen als natuurlijke eeltbehandeling

Een puimsteen is een natuurlijk product dat wordt gebruikt om eelt te verwijderen. Het is gemaakt van een soort steen, zoals vulkanisch basalt, en heeft een ruwe, schurende oppervlakte. Puimsteen wordt vaak gebruikt door pedicures voor het verwijderen van eelt en het gladmaken van de huid van de voeten.

Het gebruik van een puimsteen om eelt te verwijderen is een natuurlijke manier om de huid van de voeten glad te maken en te exfoliëren. Het werkt door het verwijderen van de bovenste laag dode huidcellen en eelt, waardoor de huid zachter en gladder aanvoelt.

Het is belangrijk om een puimsteen te gebruiken op een vochtige huid, bijvoorbeeld na een voetenbad met rozemarijn. Gebruik de puimsteen in cirkelvormige bewegingen om de eelt te verwijderen en de huid glad te maken. Wees voorzichtig bij het gebruik van een puimsteen, om te voorkomen dat je teveel huid verwijdert of de huid beschadigt. Het is ook aan te raden om een voetencrème of lotion te gebruiken na het gebruik van de puimsteen om de huid te hydrateren.

Houd er rekening mee dat puimsteen niet geschikt is voor iedereen, zoals mensen met diabetes of andere aandoeningen die de bloedcirculatie beïnvloeden. Het is ook aan te raden om een pedicure te raadplegen als je twijfelt of de puimsteen geschikt is voor jouw huidtype of als je hardnekkige eelt hebt.

Eelt op je handen? Ook dat komt vaak voor.

Eelt op de handen is een minder voorkomend probleem dan eelt op de voeten. Het kan ontstaan door constante druk of wrijving op de handen, zoals van het dragen van strakke handschoenen, het werken met gereedschap of het uitvoeren van bepaalde handelingen. Veel mensen die bijvoorbeeld aan Crossfit, fitness of gewichtheffen doen, krijgen last van eelt. Het kan leiden tot ongemak of pijn, en kan soms kloven of scheurtjes veroorzaken.

Net als eelt op de voeten, kan een scrub met een natuurlijke scrub of puimsteen, gebruik van een hydraterende lotion of uremcrème helpen bij het verwijderen van eelt en het verminderen van ongemak. Gebruik daarnaast ook altijd na het verrichten van je handelingen of fitness-goals een voedende handcrème om eelt te voorkomen of verminderen.

De huid hydrateren na een eeltbehandeling

Het is ook belangrijk om de voeten goed te hydrateren om eelt te voorkomen. Gebruik een voetencrème of -lotion die rijk is aan hydraterende ingrediënten zoals olijfolie, sheabutter of kokosolie. Dit helpt om de huid zacht en soepel te houden.

Is het goed om eelt weg te halen?

Eelt is een natuurlijk proces dat helpt om de voeten (en handen) te beschermen, maar als het te veel wordt kan het leiden tot pijn, ongemak of zelfs kloven die kunnen barsten en bloeden. Hardnekkige eelt kan een teken zijn van een onderliggend probleem zoals diabetes of slechte bloedcirculatie, dus het is aan te raden om een arts te raadplegen als je (plotseling) hardnekkige eelt hebt.

Hoe ontstaat eelt?

Eelt ontstaat doordat de huid van de voeten wordt blootgesteld aan druk of wrijving, waardoor de huid harder wordt en dode huidcellen zich ophopen. Dit kan worden veroorzaakt door factoren zoals het dragen van strakke of ongemakkelijke schoenen, lopen op harde oppervlakken, of een verminderde bloedcirculatie.

Natuurlijke verzorgingsproducten tegen eelt vind je uiteraard op MetOlijf.nl

Op MetOlijf.nl zijn er verschillende natuurlijke verzorgingsproducten beschikbaar voor eelt op de handen en voeten:

  1. Natuurlijke hand- en voetencrèmes: deze producten zijn rijk aan hydraterende ingrediënten zoals plantextracten, vetzuren en natuurlijke extolianten die de huid zacht en soepel houden en helpen bij het verminderen van eelt.

  2. Scrub en puimsteen: natuurlijke scrubs zoals kunnen helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en eelt.

  3. Ureum: ureum is een natuurlijk voorkomend stof die de huid hydrateert en helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, het kan gevonden worden in veel natuurlijke huidverzorgingsproducten.

Houd er rekening mee dat de verzorging van eelt op de handen en voeten afhankelijk is van de oorzaak, en het is aan te raden om een arts te raadplegen als je twijfelt of de verzorging geschikt is voor jou.

In samenvatting, eelt is een hardnekkig probleem dat kan leiden tot ongemak en pijn. Er zijn echter natuurlijke manieren om eelt te verwijderen zoals gebruik van ureum, scrubben met een zachte voetenscrub en het hydrateren van de voeten met een voetencrème of lotion. Het is ook belangrijk om regelmatig de voeten te inspecteren en contact op te nemen met een arts als je diabetes hebt of andere onderliggende aandoeningen. Wil je een gratis en vrijblijvend productadvies? Spreek ons dan gerust aan op de chat, deze vind je rechts onderaan de pagina. Liever bellen? Geen probleem! We zijn elke werkdag bereikbaar op (023) 583 1985. Ook voor het vinden van de juiste - en door duizenden tevreden klanten gebruikte - verzorgingsproducten tegen eelt ben je bij MetOlijf.nl aan het juiste adres.