• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Haar Haarverzorging Zonbescherming haar

Natuurlijke zonbescherming voor het haar

Zonnebrand voor je haar; is dat niet een beetje vreemd? Helemaal niet: UV-straling is de belangrijkste reden voor droog, dof en dun haar. Bescherm je coupe met zonnebrand voor je haar en zeg vaarwel tegen verkleurd of beschadigd haar. Natuurlijk is onze zonbescherming van de allerhoogste kwaliteit, zonder oxybenzone, parabenen en chemische toevoegingen. Uiteraard dierproefvrij.Zonbescherming voor haar

Als de zomer in aantocht is en de dagen weer langer worden, rijzen ook weer de zorgen over zonverbranding. Je denkt misschien snel aan verbranding van de huid, maar ook je haar kan beschadigd raken door de felle zon. Hoe voorkom je het, hoe pak je het aan? Met zonbescherming voor haar. We leggen het je allemaal uit.

Waarom zonbescherming voor je haar belangrijk is

Net als de huid, kan ook het haar beschadigd worden door UV-stralen. Wanneer het haar blootgesteld wordt aan de zon, kan het uitdrogen, dof worden en beschadigd raken. Dit kan leiden tot gespleten haarpunten, broos haar en zelfs verlies van haar. Bovendien kan de zon ook leiden tot verkleuring van het haar. Wanneer het haar blootgesteld wordt aan de zon, kan de kleur van het haar veranderen. Dit geldt vooral voor mensen met gekleurd haar, zoals highlights of verf.

Hoe je zonverbradning van je haar kunt voorkomen

Er zijn een aantal manieren om zonnebrand voor je haar te voorkomen:

  1. Gebruik een zonnebrand voor je haar: net als de huid, kun je ook je haar beschermen met een speciale haarspray met een SPF-filter. 
  2. Draag een hoed of pet: een hoed of pet biedt bescherming tegen de zon voor het haar. Dit is vooral handig als je veel buiten bent en je haar blootstelt aan de zon. Vermijd ook piekuren op zonnige dagen, om zo excessieve blootstelling te voorkomen.
  3. Was het haar minder vaak: wanneer je het haar vaak wast, kan het uitdrogen. Probeer daarom het haar minder vaak te wassen en gebruik een milde shampoo.
  4. Gebruik een conditioner: een conditioner kan helpen om het haar te beschermen tegen uitdroging door de zon. Het helpt om het haar te hydrateren en te versterken. Ook wordt, als het haar niet uitgeput raakt, het haar zachter en gehydrateerd. Dit voorkomt dat je gaat krabben en de hoofdhuid beschadigt. Een beschadigde hoofdhuid en zonverbranding kan leiden tot huidproblemen en is slecht voor de kwaliteit van de huid.
  5. Vermijd warmte-styling: het gebruik van warmte-styling tools, zoals föhns, stijltangen en krultangen, kan het haar beschadigen. Probeer het gebruik hiervan te beperken of gebruik een beschermingsspray.

Zonnebrand voor je haar

Door je haar te beschermen tegen de zon, kun je langer genieten van een gekleurde coupe en een verzorgde haardos. UV-straling vermindert de weerbaarheid van het haar, waardoor er sneller gespleten haarpunten kunnen ontstaan. Heb je last van futloos, piekerig, dof en beschadigd haar? Dan is de zonbescherming voor je haar een absolute must. De producten trekken direct in het haar en de wortel, waardoor het haar niet alleen beschermd is, maar ook gerevitaliseerd en gehydrateerd. Alle producten zijn vrij van parabenen en chemische toevoegingen. Zonnebrand voor je haar? Probeer nu!

Zonnebrand voor je haar: voor een prachtige coupe

Vind je het altijd zo vervelend dat je haar verkleurt als je op zonvakantie bent? Dat de kleur terugloopt of je net gekleurde haar er dof en vaal gaat uitzien? Probeer dan eens een zonnebrand voor je haar. De UV-filters beschermen het haar tegen verkleuring, uitdroging en een doffe uitstraling. De ultieme bescherming met de zonnebrand voor je haar - en voor een prachtige coupe, de hele zomer lang.

Hoe bescherm je je haar tegen de zon?

Naast dat het verstandig is om een beschermende hoed te dragen, is zonbescherming voor het haar met een UV-filter ook aan te raden; zeker als je je haar kleurt of als het snel uitdroogt. Zonbescherming voor je haar zorgt voor glans, bescherming en voeding.

Hoe vaak breng je zonnebrand voor je haar aan?

Hoewel je met een UV-filter voor je haar niet hetzelfde kan bereiken als een SPF voor het gezicht, is het raadzaam om zeker om het uur je haar te sprayen met zonnebrand voor het haar. Het heeft voedende oliën, zorgt voor een prachtige glans en extra bescherming tegen verkleuring, dode punten en droog haar.

Zonbescherming voor je haar; een absolute must

Zonnebrand voor je haar is een absolute must als je je haar goed wil beschermen. Bescherm het dan ook met de zonnebrand voor je haar en geniet de hele vakantie lang van een perfecte coupe. Naast UV-filters beschikt de zonnebrand voor je haar ook tal van antioxidanten, vitaminen en mineralen die de natuurlijke haargroei bevorderen, meer volume geven zonder het te verzwaren en zorgen voor een satijnzachte aanraking. Een absolute must voor op je zonvakantie dus! Heb je vragen over zonnebrand voor je haar of wil je een gedegen, persoonlijk productadvies? Spreek ons dan aan op de chat; deze vind je rechts onderaan de pagina. Zijn we even niet aanwezig? Laat dan een bericht achter en we komen er direct bij je op terug. Ook voor zonnebrand voor je haar kies je natuurlijk voor MetOlijf.nl.