In de heuvels van Kamari, in het uiterste zuiden van de prachtige Peloponnesos In de heuvels van Kamaria, vind je imposante olijfboomgaard van Nikos en Jorja Kotsiris. Het heeft een eigen microklimaat, want door de ideale ligging in de heuvels aan zee hoeft de olijfgaard niet bespoten te worden en zorgen de struinende geitjes voor bemesting en kunnen ze er lekker grazen. Sommige bomen zijn zelfs al honderden jaren oud en geven de kleine, bijzonder smaakvolle Koroneiki-olijf: het ideale ingrediënt van deze pure, onbewerkte extra vergine olijfolie van Nikos en Jorja.
December en januari zijn de plukmaanden van de bijzondere, extra vergine olijfolie. De koudste maanden zorgen namelijk voor de zuiverste oliën van de vrucht, vlak nadat ze met de hand zijn geplukt. Om de twee dagen worden de verzamelde, met zorg in kratten bewaarde olijven naar de perserij gebracht om ze zo ongeschonden en zo puur en vers mogelijk koud worden geperst. Dit gebeurt nog op de traditionele manier: met twee enorme marmeren stenen worden de olijven vermalen en zorgt de langzame persing ervoor dat de temperatuur van de vrucht niet oploopt tot boven de 33 graden. Omdat de gaard van Nikos en Jorja Kotsiris slechts vijf hectare is, en daarmee er dus elk jaar een zeer geringe, exclusieve opbrengst is, kan de persing nog op de eeuwenoude methode worden gedaan. Dit vind je wereldwijd bijna nergens meer. Het resultaat van deze natuurlijke, eerlijke bereidingswijze is een pure, zuivere en uitgesproken olie met een zachte amandelsmaak. Bewaar op een donkere plek om zo de kwaliteit te bewaren. En gebruik het waarvoor je maar wilt; in je salades, over gegrilde groenten, als dip met een klein beetje (gerookt) zeezout, eventueel met wat verkruimelde groene kruiden, zoals oregano, rozemarijn, dille en tijm.
Bijzondere koudgeperste olijfolie uit Messinia, Griekenland met zuurgraad minder dan 0.4%. Gepresenteerd in ideale beugelfles. Olie op? Bewaar hem dan als waterfles. Leuk om op tafel te zetten bij het eten. Zero-waste genieten!
Smaakprofiel: zacht, verleidelijk, groen, met een hint van amandel
Filtering: ongefilterd
Zuurgraad: minder dan 0,4%
Locatie: Messinia (Methoni), Peloponnesos
Cultivar: Koroneiki
Voedingswaarden olijfolie per portie (15ml):
Energie:120kcal
Vet: 14g (verzadigd vet 2g, meervoudig onverzadigd vet 1.5g, enkelvoudig onverzadigd vet 10g), 21% ADH
Cholesterol 0mg
Koolhydraten: 0g
Sodium 0mg
Eiwitten 0g
Premium Extra Vergine Olijfolie
Natuurlijke ingrediënten: 100%
Vegan: Ja
500 ml / koudgeperste olijfolie
Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
* Biologisch
13 beoordelingen
Heerlijke olijfolie voor salades e.a.
Zeer smaakvolle olijfolie, pas het zelf toe in salades.
Heerlijke gezonde en smakelijke olijfolie! Lekker op de salade of gezond in je smoothie
Happy with the oil, we use it on salads, but also with some fresh break and salt &pepper . Easy to use bottle, and happy to re-use after it's empty - so it's sustainable
Fijne olie voor in het eten. Door salades of als toevoeging aan de babyprutjes.