• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Gezicht Treatments Exfoliant

Natuurlijke exfoliant

Met een natuurlijke exfoliant maak je jouw huid nóg mooier. Milder dan een scrub, maar nóg effectiever. Met een natuurlijke exfoliant ontdoe je de huid van dode huidcellen, zodat je direct een glanzende, stralende huid krijgt. Herhaal dit proces twee tot drie keer per week en krijg een aanzienlijk jonger ogende huid.



Wat zijn exfolianten en waarom zijn ze belangrijk?

Exfolianten worden al eeuwenlang gebruikt in de huidverzorging. Oude beschavingen zoals de Egyptenaren gebruikten zand en gemalen edelstenen om de huid te exfoliëren. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten exfolianten op de markt, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: het verwijderen van dode huidcellen en het bevorderen van de celvernieuwing.

Je gebruikt een exfoliant voor verschillende huidproblemen. Denk hierbij aan een extreem droge huid, maar ook voor acne, huidirritatie, pigmentvlekken, (rokers-)lijntjes en rimpels. Doordat de zuren in een (natuurlijke) exfoliant de dode huidcellen verweken van de huid, worden niet alleen daadkrachtig deze huidproblemen aangepakt, maar wordt ook de collageenproductie in de dieper gelegen huidlagen gestimuleerd.

Hierdoor gaat de huid zich ook mettertijd jeugdiger gedragen, waardoor deze steviger aanvoelt, lijntjes verdwijnen en de huid een gladdere uitstraling krijgt.

Een exfoliant of een peeling; wat is het verschil?

De termen komen wellicht al vaker voorbij in je online zoektocht naar een goede opfrisser voor de huid: exfoliant, scrub, peeling, peel - maar wat is eigenlijk het verschil? Technisch gezien valt het wel mee: een scrub of peeling ontdoet dode huidcellen, om zo een meer stralende huid te verkrijgen. Maar wat is het verschil tussen peelen, scrubben en exfoliëren?

  • Fysieke exfolianten, zoals scrubs, werken door middel van wrijving om de dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen. Ze bevatten meestal kleine deeltjes zoals gemalen noten, suiker of zout, die de huid zachtjes schuren. Hoewel fysieke exfolianten effectief kunnen zijn in het verwijderen van dode huidcellen, kunnen ze ook de huid beschadigen als ze te hard worden gebruikt. Te veel wrijving kan de huid irriteren en uitdrogen, wat kan leiden tot roodheid en schilfering. Let daarom op dat je altijd op een zeer rustige, gecontroleerde manier de huid scrubt.

  • Chemische exfolianten, zoals AHA en BHA, werken daarentegen door middel van chemische reacties om de dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen. AHA's, zoals glycolzuur en melkzuur, werken door de verbindingen tussen de huidcellen af te breken, waardoor de dode huidcellen gemakkelijker loskomen. BHA, zoals salicylzuur, werkt door diep in de poriën te dringen en de ophoping van talg en dode huidcellen te verminderen. Dit maakt salicylzuur ook de meest toegankelijke exfoliant voor mensen met acne. Chemische exfolianten zijn over het algemeen zachter voor de huid dan fysieke exfolianten en kunnen effectief zijn bij het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van acne en mee-eters.

  • een peeling kan verschillende dingen betekenen: een maskertje dat je afpelt, een hogere concentratie fruitzuren in een masker of een professionele gezichtsbehandeling die je bij de huidtherapeut of cosmetisch arts uit laat voeren. Dan heb je het over concentraties glycolzuur van 70% of het intense TCA-zuur dat tot concentraties van 35% wordt aangebracht. Een peeling bij een arts of huidtherapeut is voor meer hardnekkige anti-aging.

Onze selectie van natuurlijke exfolianten met biologische actieve ingrediënten

Dus of je nu een exfoliant of een peeling zoekt; bij MetOlijf.nl vind je de allerbeste peel voor thuis. Zeer veilig, zeer effectief en met direct resultaat. En het fijne; als je de exfoliant of peeling twee tot drie keer per week gebruikt als een soort workout voor je huid, geniet je van intense huidverbetering en wordt de huid na elke keer gebruik weer een beetje mooier.

Verschillende soorten exfolianten voor een gezonde huid

We verkopen verschillende soorten - en types - exfolianten om je huid zo goed mogelijk te verzorgen. Deze kan je onderverdelen in een exfoliant per huidtype, maar aangezien zo’n fruitzuurpeeling elk huidtype goed doet, kan je beter kijken naar de ingrediënten van je nieuwe favoriete exfoliant, om zo tot de juiste beslissing te komen.

We sommen hier onze soorten exfolianten op en vertellen je meteen de benefits. Mocht je toch nog twijfelen tussen sommige producten? Neem dan contact op met Mark, de beauty-expert van MetOlijf.nl. Je kan hem vinden via de chat, rechts onderaan de website. Zijn we niet aanwezig? Laat dan je bericht achter en we komen er binnen enkele uren op terug.

Een exfoliant met glycolzuur

Glycolzuur is de heilige graal op het gebied van huidverzorging. Het is heerlijk mild, werkt voor alle soorten huidtypes en heeft een duurzame, langdurige werking. Oorspronkelijk komt glycolzuur uit suikerriet en is het een natuurlijk ingrediënt, al wordt het tegenwoordig in het laboratorium gemaakt omdat je natuurlijk zelf de sterkte wil bepalen.

Glycolzuur is ideaal voor lijntjes, rimpeltjes, pigmentvlekken, een doffe huid en een huid die aangedaan is door de elementen, zoals beschadiging door roken, slechte huidverzorging en zonneschade. Het is daarmee ook een ideale exfoliant voor de droge en gevoelige huid. Het glycolzuurmasker van Youth Lab is aangevuld met zink, limoen en paddenstoelenextract voor diepe anti-aging, rijke verzorging, een aanpak van roodheid én het werkt fantastisch tegen pigmentvlekken, rimpeltjes en een vale teint.

Een natuurlijke exfoliant voor acne met salicylzuur

Salicylzuur ken je vast wel; het het is het hoofdbestanddeel van aspirine. Het zal je daarom ook niets verbazen dat salicylzuur een helende werking heeft op ontstekingen, zoals de ontsteking van een puistje. Daarnaast is salicylzuur vetoplosbaar en dringt het dus dóór talg heen, waardoor het in de basis van je puistjes komt te zitten.
Er komt zuurstof bij het puistje, waar de acnebacterie niet tegenkan, en je kan op een natuurlijke en razendsnelle manier je huid verzorgen, verbeteren, egaliseren en verzachten. De exfoliant voor de vette huid met salicylzuur en klei van Youth Lab is een scrub, exfoliant en masker en daarmee een complete facial voor de vette en onzuivere huid. Gebruik gerust drie keer per week en geniet snel weer van een meer stralende en egale huid.

Ook heel fijn; een natuurlijke exfoliant

Het kiezen voor een natuurlijke exfoliant, zoals pompoenenzymen, biedt voordelen voor je huid. Deze enzymen verwijderen op milde wijze dode huidcellen, wat kan leiden tot een frissere teint. In tegenstelling tot agressieve chemische exfolianten minimaliseren natuurlijke enzymen het risico op irritatie. Bovendien bevatten ze vaak voedingsstoffen die de huid voeden en hydrateren. Een natuurlijke exfoliant kan dus zorgen voor een gezondere, stralende huid.

Een exfoliant voor het gezicht, hetzelfde als een lichaamsexfoliant?

MetOlijf.nl verkoopt exfolianten die je zowel voor het gezicht als het lichaam kan gebruiken. Ideaal voor bijvoorbeeld je nek en decolleté, of als je last hebt van acne. De exfolianten zijn zeer veelzijdig en daarom ook zowel geschikt voor het gezicht als het lichaam.

En wist je dat niet alleen de fruitzuren een exfoliant zijn? Ook ureum in hoge concentratie, zoals in de Cracked Skin Cream, werkt als een exfoliant. Het weekt eelt los en zorgt ervoor dat de lijmlaag tussen de huidcellen in de ‘nieuwe’ huid wordt verbeterd, waardoor je eeltvorming vermindert en kloofjes aanpakt. Maar ook van die vervelende plekken als droge ellebogen en schilferige schenen. De ideale exfoliant voor het lichaam, dus!

Let op: eerst exfoliëren, daarna SPF

Het is van essentieel belang dat je, als je je huid verwent met een thuispeeling, de huid de hele dag voedt met een moisturizer die een SPF bevat. UV-licht en de huid is sowieso geen goede match, maar hoewel je heel veel huidproblemen zoals zonneschade aanpakt met een thuispeeling, je huid wordt ook gevoelig voor zonlicht. Gebruik daarom altijd een crème met SPF.

De meest gestelde vragen over een exfoliant

Hoe gebruik je een exfoliant?

Elke exfoliant gebruik je op een andere manier, maar het uiteindelijke doel is om de dode huidcellen te verweken, waardoor een nieuwe, meer stralende huid tevoorschijn komt. Lees daarom goed de gebruiksaanwijzing voordat je aan de slag gaat met een thuispeeling.

Hoe breng je een exfoliant aan?

Breng je thuispeeling altijd aan op een gereinigde, schone huid. Doe altijd bij het eerste gebruik een patch-test: breng een beetje aan op de huid onder de pols en laat intrekken. Volg de instructies van de verpakking. Bekijk daarna in de loop van maximaal 48 uur of je huid op een slechte manier reageert (door excessieve roodheid, irritatie of jeuk). Let wel op dat een goede reactie van een exfoliant ook kan bestaan uit schilfertjes en tijdelijke roodheid. Roodheid gaat meestal binnen twintig minuten weg en schilfertjes ontstaan na één tot twee dagen na het aanbrengen.

Hoe vaak mag je een exfoliant aanbrengen?

Veel bedrijven suggereren dat je elke dag moet exfoliëren, maar dat is in principe helemaal niet nodig. Het kan (zeker een extreem gevoelige huid) op de lange termijn de huid uitputten en overbelasten. Om de dag is geen enkel probleem. Heb je een extreem gevoelige huid? Probeer dan een natuurlijke exfoliant met pompoen.

Is een exfoliant ook voor mannen?

Jazeker! Aangezien de mannenhuid wat vaker vettig is, raden we je aan om eens te kijken naar een exfoliant met salicylzuur, aangezien het de meest milde is en ook perfect geschikt is voor roodheid. Dus ook als je je nat scheert is het een prima exfoliant. Let er wel op dat je een exfoliant minimaal één dag ná nat scheren aanbrengt om irritatie te voorkomen.

Wat gebruik je na een exfoliant?

Nadat je de huid hebt geëxfolieerd gebruik je een goede toner om de huidbalans te herstellen en vervolg je met een heerlijke moisturizer. Overdag gebruik je te allen tijde een crème met een SPF.

Andere natuurlijke exfolianten kopen op MetOlijf.nl; voor jouw natuurlijke skincare routine

Niet alleen glycolzuur en salicylzuur worden ingezet als exfoliant, ook zoals aangegeven is ureum een topingrediënt. Maar wat dacht je van de enzymen uit pompoen voor een meer egale huid, azelaïne voor rosacea, papaya voor pigmentvlekjes en zelfs het natuurlijke glycolzuur uit slakkenslijm voor een gevoelige huid? MetOlijf.nl zou MetOlijf.nl niet zijn als we voor elke exfoliant meerdere natuurlijke opties hadden. Zo geef je je huid het allerbeste op de manier die jij wilt. Voor elke huid heeft MetOlijf.nl een passende, tot 100% natuurlijke exfoliant. Welke past het beste bij jou? Chat met Mark, de beauty-expert van MetOlijf.nl, rechtsonderaan de website. Wees klaar voor de mooiste huid van je leven en bestel vandaag nog een thuispeeling voor een onweerstaanbaar mooie huid.