• Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
 • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home De voordelen van een Sulfaatvrije Shampoo

De voordelen van een Sulfaatvrije Shampoo

De voordelen van een Sulfaatvrije Shampoo

Sulfaatvrije shampoo

Sulfaten zijn ‘surfactants’; moleculen die zowel vet als water aantrekken. Deze handige moleculen maken het haar vetvrij, zorgen voor een schoon kapsel en verwijderen een overmatige talgproductie aan de hoofdhuid. De ene kant van de molecuul zorgt ervoor dat vet ‘vastplakt’, terwijl het uiteinde van de molecuul water aantrekt. Zo wordt het vet verwijderd en wordt water gemakkelijker verdeeld door het haar. Sulfaten zorgen er dus voor dat het haar sneller en dieper gereinigd kan worden. Op zich helemaal niets mis mee, als je maar oppast met SLS: Sodium Lauryl Sulfate, al vind je ook vaak in het Nederlands de afkorting NLS: Natrium Lauryl Sulfaat. Deze zie je vooral in veel ‘natuurlijke’ shampoo bars. Gelukkig niet bij ons; wij houden niet van agressieve schoonmaakmiddelen in onze natuurlijke shampoos.

Wil je alles weten over sulfaten, wat ze zijn en wat ze doen? Lees hier ons uitgebreide blog over sulfaten. Want bij MetOlijf.nl word jij zélf de beauty-expert. 

 

Sulfaatvrije shampoo voor een schoon resultaat

SLS moet je trouwens niet verwarren met Sodium Laureth Sulfate: ook al heeft het dezelfde afkorting, dit ingrediënt heeft niets met Sodium Lauryl Sulfate (SLS) te maken. Begrijp je het nog? SLS – Sodium Lauryl Sulfate. SLES – Sodium Laureth Sulfate. Dit laatste is een milde reiniger die zeer effectief is voor mensen met een hele vette hoofdhuid, roos of vettig haar door bijvoorbeeld het gebruik van gel of wax. Het is niet schadelijk voor de gezondheid, je kunt het gerust dagelijks gebruiken en je geniet van een effectief schuimende shampoo. Maar uiteraard begrijpen we het als je liever helemaal geen sulfaten wil gebruiken: daarom introduceren we graag sulfaatvrije shampoos van MetOlijf.nl.

 

De 3 voordelen van een sulfaatvrije shampoo:

 1. Met een sulfaatvrije shampoo geef je je hoofdhuid rust

  Een shampoo met sulfaten kan een irriterende werking hebben op de hoofdhuid. Immers maakt een sulfaatrijke shampoo heel erg goed schoon. Prima als je normaal of vet haar hebt, maar bij een geïrriteerde of extreem droge hoofdhuid is het onhandig, want het kan juist huidirritatie aanwakkeren. Met een shampoo zónder sulfaten voed je de huid met extra oliën, vetzuren en plantextracten, waardoor de hoofdhuid ook weer in balans komt;

 2. Een sulfaatvrije shampoo maakt net zo goed schoon als een shampoo mét sulfaten

  Een niet-schuimende shampoo wast misschien op het oog anders, maar het maakt net zo goed schoon. Je haar wassen kan met en zonder schuim. Echter, een schuimende shampoo lijkt grondiger te reinigen, maar dat is niet waar. Schuim of geen schuim; met een shampoo kan je je haar wassen zonder dat je de vochtbalans, beschermende huidbarrière en haarvezels voeden. Geen sulfaten, meer ruimte voor actieve ingrediënten;

 3. De sulfaten vormen een groot gedeelte van de formule van een shampoo.

  Als je op de verpakking van je product kijkt, zie je een ingrediëntenlijst, de zogeheten INCI-lijst. Deze lees je van voren naar achteren: het eerste ingrediënt bevat het grootste aandeel van de formule, het laatste ingrediënt het minste. Sulfaten zijn altijd hoofdingrediënten in een shampoo. Door deze weg te laten houd je lekker veel ruimte over voor botanicals - dé hoofdbestanddelen van onze natuurlijke shampoos. 

 

Hoe werkt een sulfaatvrije shampoo van MetOlijf.nl?

Sulfaten staan er dus om bekend dat ze het haar reinigen, schoonmaken en vetvrij maken. Maar ook dat voor mensen met een hele gevoelige huid het net wat too much kan zijn. Daarom verkopen we graag sulfaatvrije shampoo. Deze sulfaatvrije shampoo bevat daarom geen sulfaten zoals SLS of SLES, maar maakt gebruik van grotere moleculen die vet aantrekken en deze op een ontzettend milde wijze verwijderen. Daarom heb je ook (bijna) geen schuim in deze sulfaatvrije shampoo, maar wel het effect van een goede reiniging. De moleculen in deze sulfaatvrije shampoo zijn ook groter, waardoor ze niet in de huid kunnen en daarom slechts aan de oppervlakte schoonmaken. Zo wordt de haarvezel niet aangetast. Naast de grotere moleculen bevatten de sulfaatvrije shampoos van Macrovita ook vele plantextracten en heilzame oliën, die het vuil en vet van het haar verwijderen, maar ook direct de juiste voeding en vitaliteit geven.

Probeer zelf ook een sulfaatvrije shampoo. Wellicht zal je in het begin moeten wennen aan deze schuimvrije shampoo, maar ervaar je dezelfde reiniging, alleen dan op een hele milde, huid- en haarvriendelijke manier. Je haar zal niet droog of trekkerig aanvoelen, maar intens gevoed, gehydrateerd en beschermd zijn. Zo heb je áltijd een prachtige coupe, zonder het haar of de hoofdhuid te belasten. Lekker schoon en lekker fris met een sulfaatvrije shampoo – vraag gerust meer info aan via de chat als je nog vragen hebt!


 
  Mark van MetOlijf.nl     18-10-2017 13:04     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.