• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Gezicht Zonbescherming

Natuurlijke zonnebrand gezicht 

Veilig in de zon met een natuurlijke zonnebrandcrème voor het gezicht. De natuurlijke zonnebrand voor het gezicht beschermt met veilige zonnebrandfilters tegen UV-A, UV-B en infrarood - en sommige filters zelfs tegen blauw licht. Naast stabiele filters die geen witte waas achterlaten en niet plakkerig of vet aanvoelen, dragen de talloze toegevoegde antioxidanten, natuurlijke moisturizers en plantextracten bij aan een sneller huidherstel en zorgen ervoor dat de zongebruinde teint langer aanblijft. De natuurlijke zonnebrandcrèmes bevatten géén parabenen en oxybenzone. Onze zonnebrandproducten zijn veilig voor het gebruik, hebben een vederlichte formule, laten geen witte waas achter en zorgen voor continue bescherming van de huid. Ideaal als dagcrème.Natuurlijke zonnebrand gezicht

Veilig in de zon met een natuurlijke zonnebrandcrème voor het gezicht. De natuurlijke zonnebrandproducten beschermen met veilige zonnebrandfilters tegen UV-A, UV-B en infrarood - en sommige filters zelfs tegen blauw licht. Naast stabiele filters die geen witte waas achterlaten en niet plakkerig of vet aanvoelen, dragen de talloze toegevoegde antioxidanten, natuurlijke moisturizers en plantextracten bij aan een sneller huidherstel en zorgen ervoor dat de zongebruinde teint langer aanblijft. De natuurlijke zonnebrandcrèmes bevatten géén parabenen en oxybenzone. Onze zonnebrandproducten zijn veilig voor het gebruik, hebben een vederlichte formule, laten geen witte waas achter en zorgen voor continue bescherming van de huid. Ook ideaal geschikt als dagcrème.

Waarom is een aparte zonnebrand voor het gezicht belangrijk?

Ben je op zoek naar een natuurlijke zonnebrandcrème die je huid niet alleen beschermt met de beste (veilige) filters, maar ook je huid een langdurige hydratatie biedt en droogtelijntjes vermindert? Dan is het belangrijk om een aparte zonnebrand voor het gezicht te gebruiken. Naast de beste SPF-filters en natuurlijke en organische ingrediënten die de huid voeden, beschermen, kalmeren en hydrateren, is de formule vederlicht. Een natuurlijke gezichtscrème met SPF-filter voelt niet zwaar of vet aan en laat geen witte waas achter. Je draagt de zonnebrandcrème gewoon als dagcrème: eenvoudig aan te brengen en met de juiste kalmerende, hydraterende en beschermende ingrediënten voor de mooiste huid van je leven. En onze tip? Gebruik gewoon élke dag een gezichtscrème met een hoge SPF: het biedt effectief bescherming tegen UV-schade. En zo voorkom je vroegtijdige huidveroudering, diepe zonnerimpels, pigmentvlekken en een grauwe, doffe huid. Oh; en je huid blijft in topconditie en beter beschermd tegen gevaarlijke UV-straling.

Zonbescherming voor de donkere huid

Het is een veelvoorkomende misvatting dat mensen met een donkere huid geen zonbescherming nodig hebben. Hoewel de melanine in de huid van mensen met een donkere huidskleur enige bescherming biedt tegen de schadelijke effecten van UV-straling, is het nog steeds belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon.

Ten eerste kan overmatige blootstelling aan de zon leiden tot huidveroudering, zoals rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekken, ongeacht de huidskleur. Ten tweede kunnen de schadelijke effecten van UV-straling bijdragen aan het ontstaan van huidkanker, ongeacht je huidskleur. Bij mensen van kleur wordt huidkanker vaak pas in een later stadium gediagnosticeerd, wat de kans op complicaties kan verhogen. Smeer je daarom altijd in - of je nu een lichte, getinte of donkere huidskleur hebt.

Bovendien hebben mensen met een donkere huidskleur vaak te maken met huidproblemen zoals hyperpigmentatie, waarbij delen van de huid donkerder worden dan de rest van de huid. Overmatige blootstelling aan de zon kan dit probleem verergeren en het herstel ervan vertragen.

Het is dus belangrijk dat als je een donkere huidskleur hebt, jezelf goed beschermt tegen de zon door het dragen van beschermende kleding, zoals een hoed en zonnebril, en het regelmatig aanbrengen van een breed spectrum zonnebrandmiddel met minimaal SPF 30, ook op dagen dat de zon minder fel lijkt. Hiermee kan de huid gezond blijven en huidveroudering en -kanker worden voorkomen.

Zonnebrand; vergeet ook je lippen niet in te smeren

Natuurlijk is het niet heel erg prettig om zonnebrand op je lippen te smeren. Daarom is het wel fijn om een zonnebrand lippenbalsem te gebruiken. Onze zonnebrand lippenbalsems hebben wel filters die tot factor 20 beschermen. Perfect als je snel last hebt van koortslippen die getriggerd worden door zonlicht. Al onze zonnebrand lippenbalsems vind je hier

Wil je een kleurtje? Probeer dan eens een getinte zonnebrandcrème

Als je elke dag van een zomers kleurtje wil genieten, is een getinte dagcrème ook een perfecte optie. Zo geniet je direct van een zomerse gloed, zonder dat je de huid hoeft uit te putten of te beschadigen. Hierdoor krijg je alle benefits van een mooie zomerse, gekleurde teint - alsof je lekker op het terras hebt gezeten. En het fijnste? Je wast het in de avond gewoon af, dus je hebt geen gedoe met vlekken, scrubben en huidschade. Hier vind je alle getinte dagcrèmes.

De meest gestelde vragen over zonnebrand in het gezicht

Kan zonnebrand in het gezicht onder make up?

Juist! Maar let wel op dat ook je make-up dan een SPF-filter bevat. Een zonnebrandproduct moet je namelijk altijd als laatste onderdeel van je routine gebruiken, anders kan de werking van een SPF achteruitgaan.

Kan zonnebrand ik zonnebrand gebruiken tijdens zwangerschap?

Een zonnebrand voor het gezicht tijdens zwangerschap raden we je ontzettend aan, omdat veel vrouwen last krijgen van zwangerschapsmasker, melasma. Om dat zoveel mogelijk tegen te gaan is het dagelijks gebruiken van een product met SPF essentieel om de huid zo goed mogelijk te beschermen.

Hoeveel zonnebrand moet ik op mijn gezicht smeren?

Om de volledige effecten van je zonbeschermingscrème op het gezicht te waarborgen, dien je 2mg/cm2 te gebruiken. Dit komt neer op een halve theelepel van het product voor je gezicht.

Is dagelijks gebruik van zonnebrand in mijn gezicht schadelijk?

Er gaan heel veel spookverhalen de ronde over de gevaren van zonnebrand, maar het feit blijft dat het niet smeren van zonnebrandcrème schadelijk is.

Welke factor moet ik gebruiken in mijn gezicht?

De beste SPF-factor voor je gezicht is SPF 15 in de winter op bewolkte dagen en minimaal SPF 30 op zonnige dagen.

Welk verschil zit er in zonnebrand tussen je gezicht en je lichaam?

De SPF is precies hetzelfde in zowel een zonnebrand voor het gezicht als zonnebrand voor het lichaam, alleen is de compositie van een zonnebrand voor het lichaam voller.