• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Op werkdagen voor 18u besteld, morgen in huis!
  • Gratis samples bij je bestelling
Home Griekse olijfolie

Griekse olijfolie

De beste olijfolie van de hele wereld komt uit Griekenland. De compleet verschillende microklimaten, de zuivere en pure verwerking en eeuwenoude methoden om met koude persing heerlijk zalvende, Griekse olijfolie te verkrijgen. Grassig, puur, vederlicht subtiel, maar toch rijk en expressief. En heel erg gezond: probeer onze Griekse olijfolie zelf en je wil nooit meer anders.
Bezig met laden...

Griekse olijfolie; volgens velen de beste ter wereld

Griekse olijfolie: één van de oudste en meest gerespecteerde oliën ter wereld. Niet voor niets, want de Griekse olijfolie wordt uitsluitend gemaakt van de allerbeste, lokaal geoogste olijven. In het geval van de Griekse olijfolie van Kotsiris op basis van Heilige Graal onder de Griekse olijfoliën; de koroneiki.

Griekse olijfolie: puur en onbewerkt

Klein en rond, met een prachtige, donkergroene kleur. Het wordt niet voor niets beschouwd als één van de beste olijfsoorten om olie van te maken, vanwege de hoge opbrengst uit de olijf en de complexe smaak.

De beste Griekse olijfolie vind je bij MetOlijf.nl

Wij zijn dol op de echte, authentieke Griekse olijfolie op basis van de koroneiki-olijf. Volgens velen de beste Griekse olijfolie ter wereld, en niet voor niets: het unieke klimaat en de zeer droge en arme grond zorgen ervoor dat de olijven bijzonder hard hun best moeten doen om te rijpen en dat zorgt niet alleen voor talloze voedingsstoffen, maar ook voor een heerlijke, milde smaak.

De beste Griekse olijfolie shop je op MetOlijf.nl

De beste Griekse olijfolie heeft een klein tikje kruidigheid, wat weer prachtig overeenkomt met het grassige karakter van de extra vierge Griekse olijfolie. Mild, maar met een geweldig karakter, waarmee je jezelf en je dinergasten verbaast met de fantastische kwaliteit van dit heerlijke product.

De Griekse olijfolie op MetOlijf.nl is écht kleinschalig, onbewerkt en puur

MetOlijf.nl is bijzonder trots op de samenwerking met de familie Kotsiris. Want zij hebben in onze ogen echt de állerbeste extra vierge Griekse olijfolie. In een schitterend heuvellandschap in de Pelopennesos ligt de olijfgaard van Nikos en Jorja waar de geiten nog grazen en voor de natuurlijke bemesting zorgen. Hierdoor is bijmesten niet eens nodig. Sommige bomen zijn al honderden jaren oud en produceren de kleine Koroneiki-olijf, die alleen in de koudste periode van het jaar met de hand wordt geplukt. 

De olijven worden direct verwerkt tot extra vergine, Griekse olijfolie

Elke twee dagen worden de olijven geperst. En dat gebeurt met de Griekse olijfolie van de familie Kotsiris niet met moderne machines, maar met twee oude marmeren stenen. Als olijfolie machinaal wordt verwerkt ontstaat er warmte door de wrijving en krijgt de olie een wrange smaak – en gaan de goede stoffen verloren.

Het eeuwenoude proces waarmee de Griekse olijfolie wordt gemaakt

Door de koude marmeren stenen wordt de olie nooit warmer dan 33 graden, waardoor die een exclusief karakter krijgt, de voedingsstoffen behouden blijft en je met recht kan spreken van de beste Griekse olijfolie die er verkrijgbaar is.

Extra rijping in amfora’s voor een ongekende smaak

Alle oliën die je hier ziet zijn puur en onbewerkt, dus is het belangrijk om droesem en bezinksel zoveel mogelijk weg te filteren. Dat gebeurt met een hele eenvoudige methode: door de olie enkele weken te laten rijpen in amfora’s zakt het bezinksel naar de bodem, waardoor je bij het bottelen een zeer zuivere, maar toch onbewerkte olie krijgt.

Waarom is Griekse olijfolie toch zo lekker?

Het gekke is dat, als je een écht goede Griekse olijfolie proeft, je het kenmerkende karakter van vers gemaaid gras ontdekt. Iets wat je vaker hoort over goede olijfoliën, maar bij Griekse olijfolie komt dat het sterkste naar voren. Dat komt omdat de lage zuurgraad (vaak zelfs onder de 0.5%) het ware karakter van Griekse olijfolie niet verbloemt. Hierdoor komen alle karakteristieken prachtig voor het voetlicht en ervaar je een schitterende smaakbeleving die bij elk gerecht past.

Waarom extra vierge Griekse olijfolie?

In de meeste winkels en supermarkten zie je blends van verschillende Europese olijven. Die worden net als met goedkope wijnen en hun druiven overal geplukt, verscheept, te heet geperst en in roestvrijstalen vaten bewaard. Dit komt de smaak en kwaliteit niet ten goede. Al onze olijfolie is zeer lokaal en in beperkte oplage gemaakt, waardoor je een uniek product hebt wat je nergens anders kunt vinden.

Is Griekse olijfolie gezond?

Ja, heel gezond! Al moet je niet meer dan een eetlepel per dag aan vetstof zoals extra vergine Griekse olijfolie tot je nemen, maar met mate is het een zeer goede toevoeging als macronutriënt. De combinatie aan antioxidanten, vitaminen en vetzuren maken het een zeer belangrijk voedingsprofiel.

Stel je voor: een druppel Griekse extra vierge olijfolie die op je tong danst en je smaakpapillen verrukt met een onvergetelijke ervaring. Griekse olijfolie staat bekend om zijn gedurfde en unieke smaakprofiel. Denk aan de levendige fruitigheid, de kruidige noten en dat kleine beetje pit dat je achterin je keel voelt.

Griekse olijfolie: ambacht in al haar eenvoud

Griekse olijfolie is niet zomaar een ingrediënt; het is een reis door de tijd naar de traditionele Griekse keuken. Het is als een knipoog naar de oude Griekse beschaving, waar olijfolie een rol speelde in zowel maaltijden als rituelen. Nu kun jij die verbinding herstellen en een stukje Griekenland in je eigen keuken brengen.

Of je nu aan het bakken, braden, grillen of simpelweg een salade aankleedt, Griekse olijfolie voegt diepgang en karakter toe aan elk gerecht.

Dus, waar wacht je nog op? Haal die fles Griekse extra vierge olijfolie in huis en laat je smaakpapillen dansen op een Griekse melodie van smaken en tradities. Proef het verleden, geniet van het heden en creëer smaakvolle herinneringen voor de toekomst!"

Vervang boter, margarine en andere vetten voor extra vergine Griekse olijfolie en je krijgt alle waardevolle stoffen tot je. Lekker én gezond! Ontdek zelf de schitterende Griekse olijfolie van de familie Kotsirsis en verrijk elk gerecht met een smakelijke, volle en gezonde olijfolie – zonder poespas, zonder toevoegingen, maar puur en onbewerkt.