• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Body & Bad Zon Tanning olie

Natuurlijke tanning oil voor een zongebruinde kleur

Beschermd de zon in en tóch een schitterende, zongebruinde kleur? Met de natuurlijke tanning olie van MetOlijf.nl geniet je veilig van de zon. Dankzij natuurlijke kleuracceleratoren, SPF-filters en extracten uit bijvoorbeeld wortelolie ben je beschermd tegen de zon, terwijl het huidoppervlak een mooie glow krijgt. Ontdek het zelf, geniet veilig van de zon en geniet van een mooie, zongebruinde kleur met een verfijnde tanning oil.

Bezig met laden...

Snel en veilig bruin met een natuurlijke tanning oil

Met een tanning oil word je sneller bruin, dankzij de activerende ingrediënten in de tanning oils. Ingrediënten als wortelolie hebben een van nature oranje gloed, waardoor je huidskleur vanzelf een zongebruinde complexiteit krijgt. Daarnaast werkt een tanning olie ook net wat anders dan bijvoorbeeld een gewone zonnebrandspray. Oliën trekken UV-straling aan, waardoor je net wat sneller bruint.

Geniet sneller - en veilig - van een zongebruinde kleur met mooie, diepe tan met een natuurlijke tanning oil

Met een tanning olie geniet dus je sneller van een stralende, egale glow. Gebruik regelmatig en smeer je het liefst om het anderhalf uur in (bij tanning oil met een lagere SPF filter smeer je jezelf vaker in, zo'n één keer per halfuur). Als je je zonnebrand wil boosten, gebruik je de tan oil zonder SPF ónder je zonnebrandcrème voor het beste resultaat.

Dankzij bruinversnellende ingrediënten een dieper bruine huid met een tanning oil

Tanning oil is een speciaal samengestelde olie die is ontworpen om de natuurlijke bruining van de huid te versnellen wanneer deze wordt blootgesteld aan zonlicht. Het geheim achter de werking van tanning oil ligt in de ingrediënten. Veel van deze oliën bevatten componenten zoals tyrosine (die je in de aftersun van Youth Lab vindt) en carotenoïden (zoals in onze biologische, microplasticvrije tanning oil), die de melanineproductie in de huid stimuleren. Melanine is het pigment dat de huid beschermt tegen de schadelijke effecten van UV-straling en ook verantwoordelijk is voor het bruinen van de huid.

Bovendien bevatten tanning oliën vaak hydraterende ingrediënten, zoals aloë vera en kokosolie, die de huid gehydrateerd houden en een gezonde uitstraling bevorderen. Sommige tanning oliën kunnen ook een lichte SPF (zonbeschermingsfactor) bevatten om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Maar werkt een tanning oil ook écht?

Ja. Tanning oil werkt effectief omdat het de natuurlijke bruiningsprocessen van de huid versnelt. Door de melanineproductie te stimuleren, helpt het je sneller en dieper te bruinen dan wanneer je zonder olie zou zonnen. De hydraterende ingrediënten dragen bij aan een gladdere huid, wat resulteert in een gelijkmatigere en stralendere teint.

Bovendien zorgt het gebruik van tanning oil voor een zintuiglijke ervaring, waardoor zonnen nog aangenamer wordt. De oliën kunnen een heerlijke geur hebben en je huid zijdezacht laten aanvoelen.

Tan oil als aanvulling op je SPF-producten

Wil je ultiem beschermd de zon in, maar toch werken aan een kleurtje? Dat kan. Je kan namelijk de tanning oil ook gebruiken ónder een SPF-product, zoals een zonnebrandspray met SPF 50 van Youth Lab. Het werkt heel eenvoudig: breng eerst de tanning oil aan en laat enkele minuten intrekken tot je geen residu meer voelt. Breng vervolgens de zonnebrandlotion aan. De oliën in een tanning oil trekken UV-straling aan, terwijl de SPF-filters ook beschermend werken. Hierdoor krijg je toch sneller een kleurtje, terwijl je beschermd bent. 

Tanning oil of spray voor een vlekkeloos en egaal resultaat zonder gedoe

We adviseren wel om altijd een tanning oil met SPF-filter te gebruiken aangezien zonnebaden zonder UV-bescherming tot veel problemen kan leiden. Zonneschade kent vele gedaanten en daarom is voorkomen altijd beter dan genezen. De tanning oil zonder SPF kun je gebruiken als bodymist ná het zonnen, bijvoorbeeld op een zomerse avond, want deze zorgt voor een intense herleving van de zongebruinde kleur. Ook kun je deze als booster onder je normale natuurlijke zonnebrand aanbrengen voor extra effect. Gebruik een tanning oil zonder SPF filter nooit zonder aanvullende SPF-bescherming.

Een tan oil zorgt nooit voor volledige bescherming

Ook is het belangrijk dat je, hoe lager de SPF is, hoe vaker je de tanning oil opnieuw aanbrengt. Dus een tanning oil met SPF 30 of 50 breng je om het uur aan (of na contact met water), terwijl je een tanning oil met SPF 6 wel uiterlijk elk half uur opnieuw aan moet brengen. Dus ideaal als je even tijdens je lunchpauze in de zon wil zitten en bescherming zoekt. Lees hier meer over de veiligheid van tanning oils en een verstandig gebruik van dergelijke zonneproducten.

Hoe werkt een tanning oil?

Met een tan oil geniet je sneller van een zongebruinde kleur, omdat het de melanine-aanmaak stimuleert en je zodoende sneller een bruine, egale kleur krijgt. Wij adviseren altijd om een tanning oil met SPF-filter te gebruiken, aangezien je dan ook bruin wordt, maar ook beschermd bent tegen UV-straling. We bieden ook enkele tanning oils aan zonder SPF-filters, welke perfect geschikt zijn als natuurlijke aftersun, omdat ze je zongebruinde kleur zullen laten stralen.

Welke tanning oil is geschikt voor mij?

Het ligt helemaal aan jouw persoonlijke smaak wat betreft de textuur van een tanning oil of spray en aan je huidtype. We adviseren altijd een zo hoog mogelijke SPF-filter, aangezien je met een tanning oil toch een zongebruinde kleur krijgt, maar je wel je lichaam beschermt met belangrijke SPF-filters en aanvullende antioxidanten. Let wel op dat je een tanning oil, net als elk ander zonnebrandproduct, altijd ruim aanbrengt en regelmatig opnieuw opsmeert.

De beste tanning oil vind je op MetOlijf.nl

De beste tanning olie vind je op MetOlijf.nl. Heb je vragen over de tanning olie, of wil je een persoonlijk productadvies? Chat dan met Mark, de chat vind je rechts onderaan. Hij heeft antwoord op al je vragen en helpt je graag. Ook een natuurlijke tanning oil vind je uiteraard op MetOlijf.nl - want de mooiste huid van je leven begint hier.