• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Natuurlijke gezichtsverzorging: voorkom huidproblemen met deze tips!

Natuurlijke gezichtsverzorging: voorkom huidproblemen met deze tips!

Natuurlijke gezichtsverzorging: voorkom huidproblemen met deze tips!

De ultieme gids voor de beste natuurlijke gezichtsverzorging.

Een plens water over je gezicht, een beetje crème en voilà: we kunnen de dag weer door. Voor sommigen is het inderdaad een één-tweetje, maar 95% van de bevolking heeft een bepaalde vorm van huidproblematiek. Een droge, of juist vette huid, kan ervoor zorgen dat fijne rimpels sneller zichtbaar worden of puistjes opduiken. Een optimale huid begint met een simpel vier-stappenplan: wassen, exfoliëren, dagcrème aanbrengen en het aanbrengen van een UV-filter. Hieronder vind je de vier essentiële stappen naar een gezicht zonder oneffenheden, lijntjes en onzuiverheden. Op naar een stralende huid met deze gezichtsverzorgingstips! In dit eerste blog: het reinigen van je gezicht door middel van wassen met een reinigende face wash.

 

Je gezicht wassen: met zeep of met een face wash?

Moet het nu met warm, of juist met ijskoud water? Moet je de poriën openen, of juist sluiten? Nee, nee, nee en nee. Je poriën zijn geen sluizen die open en dicht kunnen, dus dat is - met alle excuus - nonsens. Ook je huid wassen met de heet of te koud water geeft een vervelende reactie: de huid kan juist meer uitdrogen of vetter worden. Als je de natuurlijke vetlaag van de huid haalt, komt die weer terug. Met een teveel aan talg, wordt er ook weer een teveel aan talg éxtra aangemaakt. 

Gezicht wassen 

Was je gezicht met lauwwarm water en een cleanser die pH-huidneutraal is. Onze Cleansing Face Foam is je ideale gezichtsverzorger om je dag mee te beginnen én te eindigen. Dit rijkelijke gezichtsschuim heeft een diep reinigende werking dankzij melkzuur. Dit zuur zit bijvoorbeeld ook in bepaalde acne-crèmes, aangezien het dode huidcellen verwijdert, waardoor ophopingen, zoals puistjes, openen. Dode huidcellen worden losgeweekt, worden zodoende verwijderd en de nieuwe, gezonde huid komt sterker op. Ook heeft melkzuur een antibacteriële werking, waardoor puistjes geen kans meer krijgen. Het exfoliërende effect van het melkzuur zorgt er ook nog eens voor dat je puistjes sneller weggaan. Daarom kan met de Face Foam de uitbraak in het begin wat erger lijken, maar dit betekent niets anders dan dat de onzuiverheden weggaan. En bij onzuiverheden telt maar één ding: door de (melk)zure appel heen bijten. Wil je een ander zuur uitproberen, zoals het salicylzuur? Probeer dan de Liquid Soap op basis van olijfolie en salicylzuur.

Wil je weten welke reiniger het beste bij je past? Bel gerust onze klantenservice op werkdagen op telefoonnummer (023) 583 1985. Zij hebben antwoord op al je vragen.

 

Tips voor een goede gezichtsverzorgende face wash routine:

  • Gebruik het liefst je handen of een microvezeldoekje (duizenddingendoekje). Dat is zacht voor je huid. Vergeet niet om deze na elke wasbeurt in de was te doen. Je wilt geen bacteriën de kans geven. 
  • Gebruik lauw water. Niet te warm, niet te koud. Probeer dus rond je eigen lichaamstemperatuur te blijven. Maak je gezicht vochtig en verge
  • et ook niet (vooral in de ochtend) om je ogen ook schoon te maken. In de avond let je er natuurlijk op dat je geen make-upresten achterlaat (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een make-upremover). 
  • Breng in cirkelende bewegingen, beginnend vanaf de kin, de face cleanser aan. De organische olijfolie geeft een boost aan antioxidanten, waardoor de huid vitaler wordt. Ook zorgt olijfolie ervoor dat vet, sebum en vuil beter weggaan. Panthenol geeft je huid vocht en hydratatie, terwijl aloë vera huidontstekingen remt en de huid kalmeert. Een ultieme vitamineshake voor je gezicht!
  • Was na dertig seconden de gezichtsreiniger weer van je gezicht. Dep droog met een schone doek. 
  Mark van MetOlijf.nl     01-02-2015 18:18     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.