• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Mama & Kind Zonnebrand voor kinderen

Natuurlijke zonnebrand voor kinderen

Met de beste zonnebrand voor baby en kind laat je je kind op een veilige manier genieten van de zon. Naast beschermende kleding en een hoedje geeft een kinder- of baby zonnebrand bescherming tegen schadelijke UV-straling. Laat geen witte waas achter en trekt goed in de huid. Waarom is zonnebrand voor kinderen belangrijk?

Zonnebrand voor kinderen is belangrijk omdat kinderen een hoger risico hebben op huidbeschadiging door blootstelling aan de zon, zoals zonverbranding. Kinderen hebben nog niet de volle bescherming van pigment in hun huid en hun huid is ook dunner dan die van volwassenen. Dit maakt dat hun huid gevoeliger is voor schade door UV-stralen. Niet alleen op de korte termijn, maar zeker ook op de lange termijn.

Daarnaast zijn kinderen over het algemeen veel vaker buiten tijdens de zonnige uren en zijn zij vaak minder geneigd om zichzelf regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème. Dit maakt dat kinderen meer blootstelling aan UV-stralen krijgen, wat kan leiden tot huidbeschadiging. Daarom is het ook belangrijk om je kind in de gaten te houden en zeker om het uur je kind in te smeren met een zonnebrand voor kinderen.

Kinderen en de zon: waarom extra bescherming noodzakelijk is

Het gebruik van zonnebrand voor kinderen kan helpen om de huid van je kind te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Het kan ook helpen om de ontwikkeling van zonneschade in de toekomst te voorkomen. Het is daarom belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken wanneer je kind buiten speelt, zelfs als de zon niet direct schijnt, want UV-stralen kunnen door wolken dringen.

Beste zonnebrand baby en kind

Al onze zonnebrand baby en kind is vrij van oxybenzone en avobenzone, wij kiezen uitsluitend voor de best geteste en veilig bevonden SPF-filters. De beste zonnebrand baby en kind geeft niet alleen bescherming tegen zonnestraling, maar voedt, verzorgt en hydrateert de huid meteen, waardoor het huidje niet rood wordt. De hoge beschermingsfactoren zorgen voor een daadkrachtige bescherming en de natuurlijke, actieve ingrediënten werken direct huidverbeterend en -verzorgend. Een rustige huid die optimaal is beschermd tegen UV-straling.

Er zijn chemische en minerale zonnebrand voor kinderen: wat is het verschil?

Er zijn twee hoofdtypen zonnebrandcrème voor kinderen: chemische en minerale.

Chemische zonnebrandcrème werkt door de de crème door de huid te laten absorberen en de UV-stralen te veranderen in warmte. Deze verandering van UV-stralen in warmte helpt de huid te beschermen tegen schade. Chemische zonnebrandcrème bevat vaak ingrediënten zoals oxybenzone en avobenzone. Deze stoffen kunnen irritatie veroorzaken bij sommige kinderen, vooral als zij een gevoelige huid hebben. Deze vind je niet bij ons. De chemische filters, van bijvoorbeeld Apivita, zijn van de nieuwste generatie en veroorzaken geen irritatie en zijn ook niet schadelijk voor het koraal.

Minerale zonnebrandcrème daarentegen, bevat ingrediënten zoals titaniumdioxide en zinkoxide. Deze ingrediënten werken door de huid te reflecteren en de UV-stralen te weerkaatsen. Hierdoor bieden minerale zonnebrandcrèmes een fysieke bescherming tegen de zon. Deze producten zijn minder irriterend dan de chemische varianten en kunnen daarom beter geschikt zijn voor kinderen met een gevoelige huid. Heeft je kind een gevoelige huid? Gebruik dan de Apivita zonnebrandcrème voor kinderen op basis van nanovrije titaniumdioxide.

Natuurlijke zonnebrand voor kinderen: hoe kies je de juiste?

Het is belangrijk om te onthouden dat zowel chemische als minerale zonnebrandcrème kunnen helpen om de huid van je kind te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Het is aan te raden om producten te kiezen die geschikt zijn voor kinderen en die bevatten SPF waarden die aangepast zijn aan de huidtype van je kind en de hoeveelheid zonneschijn die je kind zal ontvangen. Er bestaat geen 'natuurlijke afweer' tegen UV-schade, dus MetOlijf.nl raadt aan om altijd zonnebrand voor kinderen te gebruiken.

Naast SPF ook natuurlijke actieve werkstoffen

Naast de SPF-filters bevatten de natuurlijke zonnebrand voor baby's en kinderen ook huidverbeterende, kalmerende, beschermende en hydraterende actieve werkstoffen. Zo wordt de huid dus op meerdere manieren beschermd tegen zonnestraling en milieuvervuiling. Met de baby en kind zonnebrand geef je de huid extra hydratatie om uitdroging door de zon te voorkomen. Hierdoor blijft de huid babyzacht en effectief beschermd. De milde geuren in de baby en kinder zonnebrand zijn op basis van 100% natuurlijke aroma's, waardoor je geen last krijgt van irritatie.

Hoe breng ik de baby en kinder zonnebrand aan?

Breng een ruime hoeveelheid baby en kinder zonnebrand aan op het gezicht en lichaam van je kindje. Breng het een kwartiertje voordat je de zon ingaat aan, zodat de SPF-filters het beste hun werk kunnen doen. De beschermende, kalmerende en hydraterende ingrediënten zorgen voor een frisse huid en verminderen jeuk of roodheid door de zon. Breng minstens om het uur aan, maar ook direct na het zwemmen. Ga niet de directe zon in op piekuren (tussen 11u en 15u) en laat je kindje altijd beschermende kleding dragen, zoals een t-shirt en een zonnehoed.

Heb je vragen over de producten of wil je een persoonlijk productadvies? Spreek ons aan op de chat; wij hebben antwoord op al je vragen. Ook voor de beste baby- en kinder zonnebrand ben je aan het juiste adres!