• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
  • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Het gebruik van een gezichtstoner of tonic lotion voor het gezicht

Het gebruik van een gezichtstoner of tonic lotion voor het gezicht

Het gebruik van een gezichtstoner of tonic lotion voor het gezicht

Je huid reinigen is de allerbelangrijkste fase voor een betere, goed gevoede en beschermde huid. Nadat je je gezicht hebt gereinigd met een face wash is het tijd om de pH-waarde van je huid te neutraliseren. We gaan we op zoek naar de beste manier om je huid te kalmeren en voor te bereiden op het exfoliëren en het aanbrengen van dagverzorging. Met het tonen van je gezicht breng je de huid weer in balans. Maar eerst de hamvraag: wat is een gezichtstoner - en waar gebruik je het voor? 

Wat is een toner voor het gezicht en hoe gebruik ik het?

Een tonic voor het gezicht is voor mensen met een (erg) vette huid een must. Een tonic lotion werkt namelijk zuiverend, waardoor olie, maar ook resten sebum, vuil of make-up, verwijderd worden van het gelaat. Let wel op wat voor gezichtstoner je gebruikt: tonic lotions met alcohol kunnen de huid irriteren, waardoor de huid weer een tegenreactie geeft op de gezichtstoner. Een tonic voor het gezicht moet de huid zuiveren en overmatige talg verwijderen - niet de huid irriteren. 

Maar ook voor de droge en gevoelige huid is een gezichtstoner een waardevol product. Met een tonic verfris je de huid, zorg je voor extra hydratatie en vernevel je belangrijke antioxidanten, vitaminen, mineralen, vetzuren en botanische extracten in de huid. Dankzij de kleine moleculaire structuur trekt het snel en diep in de huid. Breng direct na het besprenkelen met de toner een voedende gezichtscrème aan en geef de huid direct extra hydratatie en voeding. 

Een goede dagelijkse gezichtsroutine draagt bij aan het verminderen van tekenen van huidveroudering. Bewezen effectieve cosmetica met actieve ingrediënten die de huid voeden, verstevigen en versterken helpen om de huid jong, strak en vitaal te houden. Op zoek naar een crème die bij je past, maar je zoekt nog advies? Neem direct contact met ons op!

Tonic voor het gezicht gebruiken

Nadat je je gezicht hebt gereinigd, is het tijd om de gezichtstoner aan te brengen.

- Spray de gezichtstoner op een wattenschijfje;
- Breng het product op het gezicht aan en geef het enkele seconden tijd om in te drogen;
- Is je huid erg vet? Neem dan een keer extra af met de gezichtstoner.

Een gezichtstoner beschermt de zuurgraad van de huid

De huid heeft een pH-waarde van 5,5. Dat betekent dat deze licht zuur is. Deze zuurgraad is een natuurlijk afweermechanisme, waardoor vuil, vrije radicalen, schadelijke stoffen in de lucht, zoveel mogelijk afgewend worden. Een neutrale pH-waarde is daarom van essentieel belang voor een gezonde en vitale huid. Zeep en gezichtsreinigers hebben regelmatig een hogere pH-waarde, waardoor deze weer geneutraliseerd moeten worden door een gezichtstoner. Niet alle gezichtsreinigers hebben trouwens een verhoogde pH-waarde: alle liquid reinigers van MetOlijf.nl hebben een neutrale pH-waarde, waardoor een gezichtstoner een extra boost kan geven aan de huid.

Heerlijk voor de huid: de Macrovita gezichtstoner voor elk huidtype

Deze toner van Macrovita heeft namelijk een hoog gehalte niacinamide, ofwel vitamine B3. Dit vitamine zorgt voor een intensieve hydratatie van de huid en levert veel antioxidanten, waardoor ook de weerbaarheid van de huid verhoogd wordt. Daarnaast zorgt olijfolie voor het verwijderen van vet en vuil op de huid, worden poriën extra gereinigd, waardoor zeepresten ook in de porie verwijderd worden.

Een toner gebruiken: ook voor jouw huid 

Een gezichtstoner is een handige aanvulling voor het gezicht, en belangrijk voor mensen met een vette huid. De pH-neutralisatie zorgt voor versterking van de huidbarrière en verzorgende actieve ingrediënten kunnen beter doordringen in de huid.

Lees ook: Stap één: het reinigen van je gezicht
  Mark van MetOlijf.nl     02-02-2015 22:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.