In de heuvels van Kamari, in het uiterste zuiden van de prachtige Peloponnesos In de heuvels van Kamaria, vind je imposante olijfboomgaard van Nikos en Jorja Kotsiris. Het heeft een eigen microklimaat, want door de ideale ligging in de heuvels aan zee hoeft de olijfgaard niet bespoten te worden en zorgen de struinende geitjes voor bemesting en kunnen ze er lekker grazen. Sommige bomen zijn zelfs al honderden jaren oud en geven de kleine, bijzonder smaakvolle Koroneiki-olijf: het ideale ingrediënt van deze pure, onbewerkte extra vergine olijfolie van Nikos en Jorja.
December en januari zijn de plukmaanden van de bijzondere, extra vergine olijfolie. De koudste maanden zorgen namelijk voor de zuiverste oliën van de vrucht, vlak nadat ze met de hand zijn geplukt. Om de twee dagen worden de verzamelde, met zorg in kratten bewaarde olijven naar de perserij gebracht om ze zo ongeschonden en zo puur en vers mogelijk koud worden geperst. Dit gebeurt nog op de traditionele manier: met twee enorme marmeren stenen worden de olijven vermalen en zorgt de langzame persing ervoor dat de temperatuur van de vrucht niet oploopt tot boven de 33 graden. Omdat de gaard van Nikos en Jorja Kotsiris slechts vijf hectare is, en daarmee er dus elk jaar een zeer geringe, exclusieve opbrengst is, kan de persing nog op de eeuwenoude methode worden gedaan. Dit vind je wereldwijd bijna nergens meer. Het resultaat van deze natuurlijke, eerlijke bereidingswijze is een pure, zuivere en uitgesproken olie met een zachte amandelsmaak. Bewaar op een donkere plek om zo de kwaliteit te bewaren. En gebruik het waarvoor je maar wilt; in je salades, over gegrilde groenten, als dip met een klein beetje (gerookt) zeezout, eventueel met wat verkruimelde groene kruiden, zoals oregano, rozemarijn, dille en tijm.
Geniet nu zelf van deze koudgeperste olijfolie uit Messinia, Griekenland met zuurtegraad minder dan 0.4%. Voor een onweerstaanbaar zachte smaakbeleving die je voor even weer meevoert naar Griekenland.
Smaakprofiel: zacht, verleidelijk, groen, met een hint van amandel
Filtering: ongefilterd
Zuurtegraad: minder dan 0,4%
Locatie: Messinia (Methoni), Peloponnesos
Cultivar: Koroneiki
Voedingswaarden olijfolie per portie (15ml):
Energie:120kcal
Vet: 14g (verzadigd vet 2g, meervoudig onverzadigd vet 1.5g, enkelvoudig onverzadigd vet 10g), 21% ADH
Cholesterol 0mg
Koolhydraten: 0g
Sodium 0mg
Eiwitten 0g
Premium Extra Vergine Olijfolie
Natuurlijke ingrediënten: 100%
Vegan: Ja
5 liter / koudgeperste olijfolie
16 beoordelingen
Heerlijke olijfolie, fijn voor bakken, braden, marineren en ook zeker fijn door de salade of gewoon dippen met een broodje en een beetje zout
Zeer snelle levering. Betrouwbare partner.
Ik had een fout gemaakt in mijn adresgegevens. Ik belde op en de fout werd hersteld zodat ik mijn bestelling op het juiste adres kreeg.
Geen meuk olie, met als gevolg dat ik dit zonder zorgen kan gebruiken in de keuken. Het maakt voor mij veel verschil hoe mijn lijf op olie reageert en deze mooie olijfolie wordt herkent als voeding. Dankbaar dat ik deze olie kan kopen
Jullie hebben een hele goede serves verleend
En de olie is HEERLIJK
Heerlijke olijfolie, prima kwaliteit!