• Gratis verzending vanaf €50,-
 • Voor 23:45 besteld, vandaag verzonden!
 • Kies zelf 2 gratis samples uit
Home Natuurlijke Cosmetica: alles wat je altijd al wilde weten over natuurlijke cosmetica.

Natuurlijke Cosmetica: alles wat je altijd al wilde weten over natuurlijke cosmetica.

Natuurlijke Cosmetica: alles wat je altijd al wilde weten over natuurlijke cosmetica. Natuurlijke cosmetica: alles wat je moet weten over natuurlijke cosmetica

Wat is natuurlijke cosmetica?

Natuurlijke cosmetica, wat is het eigenlijk? Iedereen zal er een ander antwoord op geven. Maar het belangrijkste aspect van natuurlijke cosmetica voor ons is dat de producten met eerbied voor mens en dier wordt gemaakt, zonder dierproeven, maar ook zonder onnodige synthetische toevoegingen. Zo natuurlijk mogelijk, zodat jij je natuurlijke schoonheid kunt accentueren. MetOlijf.nl hanteert de allerhoogste standaard als het gaat om natuurlijke cosmetica. Dit zijn onze pijlers:

 • Onze natuurlijke cosmetica is nóóit op dieren getest;

 • Natuurlijke cosmetica maakt zo min mogelijk gebruik van synthetische toevoegingen;

 • De basis is minimaal 80% natuurlijk én biologisch;

 • Onze natuurlijke cosmetica bevatten geen parabenen en zoveel mogelijk natuurlijke hulpstoffen om de producten zodoende te bewaren dat je altijd dezelfde, hoge standaard ervaart als je de producten gebruikt;

 • Natuurlijke cosmetica moet goed zijn voor de huid, haar en het gezicht;

 • We hebben een groot aanbod zero-waste producten en blijven innoveren om zo groen mogelijk te ondernemen;

 • Ook het verzendproces is zo CO2-neutraal mogelijk. Daarnaast zijn de verpakkingen van gerecycled, duurzaam karton en zijn de vulkorrels van maïzena: 100% afbreekbaar en kan gewoon bij het GFT. Ze zijn zelfs wateroplosbaar. Probeer het gerust eens uit met zo’n korrel: houd hem een paar seconden onder de kraan en het is opgelost. Dus ook het verzenden en verpakken is zo groen mogelijk!

Daarnaast kiezen wij voor de allerbeste persoonlijke service, maken we graag een persoonlijk huidadvies op maat en krijg je altijd gratis samples bij je bestelling. Natuurlijke cosmetica moet bij ons gewoon het allerbeste zijn, want wij streven continu naar perfectie. Dus of je nu ontzettend veel last hebt van een gevoelige huid, acne, psoriasis en eczeem, haarverlies, een extreem droge huid of je de rimpeltjes wil verzachten; bij ons heb je meer dan 1200 verschillende producten zodat jij je ultieme huidverzorgingsroutine kunt samenstellen.

Wat zit er níet in onze natuurlijke cosmetica?

 • Parabenen;

 • Synthetische parfums;

 • Onze haarverzorging bevat geen Sodium Lauryl Sulfate en de meeste bevatten zelfs geen enkele vorm van sulfaten. Klik hiervoor binnen de haarverzorging op het filter ‘sulfaatvrij’ en je ziet direct al onze sulfaatvrije shampoos;

 • Genetisch gemodificeerde plantextracten;

 • Chemische toevoegingen die bekend staan om hun irritatie;

 • Onze natuurlijke zonnebrand bevat geen avobenzone;

 • Onze deodorant bevat geen aluminium chloorhydraat;

 • Zowel de producten als ook de ingrediënten zijn 100% dierproefvrij;

Wil je de exacte ingrediënten zien per product? MetOlijf is eerlijk en transparant: je vindt alle ingrediënten onder de knop ‘ingrediënten’ bij de producten. Ook vind je op elke productpagina de belangrijkste effectieve werkstoffen tot in detail uitgelegd en zie je direct hoeveel procent organisch, BIO en natuurlijk is.

Wanneer is het wél natuurlijke cosmetica en wanneer is het géén natuurlijke cosmetica?

Dit is eigenlijk een gewetensvraag, maar hebben wel een antwoord waar we 100% achter kunnen staan: MetOlijf.nl zegt waar het op staat en dat zie je op elke productpagina in de ingrediëntenlijst. Op de productpagina zelf zie je het percentage van het gehalte natuurlijke ingrediënten in de natuurlijke cosmetica. Dat varieert tot 100% met een gemiddelde standaard van 94%. Maar jullie verkopen toch natuurlijke cosmetica? - ik hoor het je denken. Dat klopt! Dat doen we met hart en ziel. Maar een ingrediënt die eerst verwarmd heeft moeten worden om vervolgens de vitaminen vrij te laten komen, vinden wij niet natuurlijk meer. Een olie die zolang vermengd wordt totdat de enzymen eruit kunnen halen, noemen wij niet meer natuurlijk. Natuurlijke cosmetica percentages tellen alleen mee als het hele ingrediënt gebruikt wordt. De derivaten, of distillaten uit de kruiden of planten, scharen wij niet meer onder natuurlijk. Daarnaast doen wij geen claims over producten die er niet in zouden zitten. Parfum bijvoorbeeld. Ga maar naar je drogist en vraag om een parfumvrije crème. Vaak zul je dan zien dat er rozenolie in zit, of een melange aan essentiële oliën. Je raadt het al: gewoon parfum dus. Net zoals wij bij een bepaalde schuimvormer de officiële benaming noemen in plaats van kokosschuim. We willen gewoon openheid, transparantie en eerlijkheid, want er wordt nog veel te veel natuurlijke cosmetica verkocht met claims die gewoon niet kunnen kloppen. We benaderen elk actief ingrediënt met gepast onderzoek, en geven je een zo compleet mogelijk beeld van onze natuurlijke cosmetica. Wat we ook niet doen is mensen bang maken: hoe vaak je wel niet hoort dat je van deodorant kanker zou kunnen krijgen. Of haaruitval van SLS. We zullen ingrediënten die de huid dermate irriteren dat je last krijgt van rode plekjes ook niet toelaten in onze producten. Alle producten zijn zowel microbiologisch en dermatologisch getest en uitsluitend gemaakt met ingrediënten die door de EU zijn goedgekeurd onder de allerstrengste voorwaarden. Zo kun je met een gerust hart onze deodorant zonder chloorhydraat gebruiken of onze shampoos zonder sulfaten. Maar laat je alsjeblieft niet bang maken door bloggers of influencers: geniet van je natuurlijke cosmetica en gebruik het met je verstand. Mocht je bang zijn dat je toch bijvoorbeeld ergens een allergische reactie op zou kunnen hebben? Smeer dan een klein beetje van het product op je onderarm en laat dat enkele uren zitten. Als je niets voelt, zul je er hoogstwaarschijnlijk prima tegen kunnen. En heb je een bepaalde allergie voor een natuurlijk ingrediënt? Spreek ons dan aan op de chat: we zoeken graag naar passende producten zónder dat ene ingrediënt. Bij MetOlijf geen bangmakerij, maar gewoon persoonlijke service. Geef aan wat je wel en absoluut niet in je cosmetica wil zien en we zorgen voor een passend aanbod. 

Natuurlijke cosmetica bij MetOlijf: duurzaam, handgemaakt en in kleine batches

Je hebt veel merken die natuurlijke cosmetica verkopen en daar per product tienduizenden van laten maken. Dat is bij MetOlijf niet zo. Wij kopen enkel kleine batches in; de meeste producten worden met de hand gemaakt en per keer in een kleine oplage ontwikkeld. Zo kunnen wij altijd de ultieme versheid garanderen en gebruik je een product dat niet lang geleden is gemaakt; verser is de natuurlijke cosmetica niet verkrijgbaar. Onze natuurlijke deodorant wordt daarom ook maar per driehonderd stuks gemaakt; versere deodorant is er niet verkrijgbaar op de markt. Natuurlijke deodorant zónder aluminiumchloorhydraat, parabenen en alcohol vind je hier

Natuurlijke cosmetica ontwikkelen begint bij de bron

Wat voor product moet er komen voor welk type huid? Daar zijn de scheikundigen het hele jaar mee bezig. Neem nu bijvoorbeeld ons nummer één product: de Cracked Skin Cream. Ontwikkeld voor een extreem droge huid en voor mensen met psoriasis en eczeem. Eerst bepaalt de scheikundige de uitkomst: wat moet de natuurlijke cosmetica doen? In dit geval het direct verlichten van klachten als jeuk, irritatie, droogheid, eczemateuze plekken en irritatie. De scheikundige gaat dan aan de slag. Wat zijn nu de állerbeste ingrediënten die deze problemen allemaal aanpakken? En hoe zorg ik ervoor dat zoveel mogelijk van die ingrediënten biologisch, organisch of onbewerkt is? Dan wordt er getest, geëxperimenteerd en doorontwikkeld. Macrovita kwam er al snel achter dat ureum het allerbeste ingrediënt is voor deze problemen. En dan niet in een dosering van 2% tot 5% zoals bijna alle andere bedrijven doen. Nee, nu maken we écht een product dat al deze problemen aanpakt. Daarom bevat de crème 12% ureum. Maar om dáár nu de natuurlijke variant van te pakken? Nee; dat is niet handig. Dat wordt door ons eigen lichaam aangemaakt, het is een lichaamseigen stof dus, maar voor een constante kwaliteit wordt er ureum gebruikt die gestabiliseerd is. Een natuurlijk ingrediënt dat wordt bewerkt voor een gegarandeerde veiligheid en effectiviteit. Vervolgens wordt er gekeken hoe de huid nog meer geholpen kan worden met natuurlijke ingrediënten. Zodoende worden er oliën, plantextracten, kruiden, botanische werkstoffen en natuurlijke vitaminen toegevoegd. Zoveel dat je ver boven de tachtig procent zit.

Hoe kan het dat natuurlijke cosmetica zo lang vers blijft?

Maar hoe krijg je die natuurlijke ingrediënten gemengd tot een gladde emulsie die niet schift, een jaar lang houdbaar blijft en waarbij de werkstoffen gegarandeerd het beste resultaat geven. Daar heb je emulgatoren en bewaarmiddelen voor nodig. Veel natuurlijke merken gebruiken daar nog steeds parabenen voor: maar niet bij ons. Wij gebruiken in onze natuurlijke cosmetica vitamine E (tocopherol) als bewaarmiddel, vaak aangevuld met vitamine C (ascorbinezuur) en natuurlijke hars en gom. Zo blijven de ingrediënten ijzersterk, krijg je een gladde crème die direct intrekt en geniet je van een prachtige huid. .

 
Natuurlijke cosmetica biedt dus het beste van twee werelden: die van de natuur en die van de wetenschap. Natuurlijke cosmetica vermengt voornamelijk biologische, organische en natuurlijke werkstoffen, aangevuld met de best geteste, veilig bevonden natuurlijke bewaarmiddelen, zoals vitaminen en hars.  

Kleinschalige productie, gerund door gepassioneerde familiebedrijven

Wij kennen alle gezichten achter natuurlijke cosmeticamerken die je bij ons kunt vinden. Dat vinden we belangrijk. Daarom gaan we ook geregeld naar Athene om te kijken welke producten we kunnen laten maken, maar geven we ook alle feedback door die jullie ons geven. We zien er op toe dat de producten altijd zo natuurlijk mogelijk blijven en mochten we een natuurlijk ingrediënt kunnen toevoegen om zo het product nóg beter te maken, doen we er alles aan om dat te regelen. De merken die je bij ons vindt zijn allemaal uit het land van de natuurlijke schoonheid: Griekenland. De mensen werken er elke dag hard voor om de beste producten te ontwikkelen, verfijnen, verbeteren en optimaliseren. We kijken welke onnodige ingrediënten wegkunnen, maar kijken ook hoe we zoveel mogelijk plastic verpakkingen kunnen besparen. Wat opvalt bij de kleine familiebedrijven is de gezamenlijke passie voor natuurlijke cosmetica. Het is niet alleen een shampoo of een crème. Het is niet alleen een product: het is een filosofie. De beste producten in een kleine oplage voor de beste houdbaarheid. Veel nieuwe batches en elk jaar een complete update van de ingrediëntenlijst, omdat er elke dag weer nieuwe onderzoeken worden gepubliceerd over bepaalde ingrediënten. Zo hebben we bijvoorbeeld onze pigmentvlekkencrèmes nóg effectiever kunnen maken door de concentratie huidverlichtende ingrediénten en vitamine C te verhogen, waardoor je een stralende, gladde en egale huid binnen no-time bereikt. Wij kijken continu naar updates, samen met de scheikundige. Maar ook bepaalde geuren veranderen en zijn er trends op het gebied van natuurlijke cosmetica die we op de voet volgen. Heb je zelf een geursuggestie voor bijvoorbeeld een nieuwe body butter? Laat het ons weten; we kijken graag wat we kunnen doen.

Waar komen onze hoofdingrediënten voor de natuurlijke cosmetica vandaan?

je hebt bij natuurlijke cosmetica hoofd- en bij-ingrediënten. Eén hoofdingrediënt kun je al herleiden aan de naam: biologische olijfolie. Elk merk heeft zijn eigen supplier voor organische olijfolie. Macrovita krijgt de biologische olijfolie van een familiebedrijf uit Kreta, terwijl Rizes zijn eigen olijfgaarden heeft. Messinian Spa gebruikt de luxe PDO-gecertificeerde olijfolie uit Kalamáta, terwijl Mythos weer gebruikmaakt van olijfolie uit het Koroneiki-gebied. Aphrodite heeft wel een heel spectaculaire vorm van olijfolie: deze olijfolie wordt bewerkt tot microkristallen die diep in de huid kan trekken voor een betere opname van de actieve stoffen in de organische olijfolie.

Waarom olijfolie als natuurlijke cosmetica?

Waarom olijfoliecosmetica, zul je je afvragen. Het antwoord is simpel: er is geen betere olie die je in je natuurlijke cosmetica kunt gebruiken als olijfolie. De bijzonder hoge concentratie vetzuren, polyfenolen, flavanoïden, mineralen en vitaminen zorgen voor een exceptioneel huidverbeterende werking en als je het eenmaal eens geprobeerd hebt, wil je niet meer anders. Olijfolie heeft ook een talgregulerende werking: zo kun je als je bijvoorbeeld last hebt van een vette of acne-huid olijfcosmetica gebruiken om de talgproductie te remmen. Olijfolie heeft veel gelijkenissen met onze huideigen talg, waardoor de verstoorde talgproductie afneemt en je zodoende een gladdere en zachtere huid krijgt. Dit voordeel geldt trouwens ook voor de (extreem) droge huid: de huid wordt zachter en gladder en verbetert de talgproductie, zodat je ook een verbeterde productie krijgt om een zijdezachte huid te krijgen. Natuurlijke cosmetica breng je aan op de huid, maar werkt dus ook vanbinnen door. Door de huid te activeren krijg je een prachtige huidcomplexiteit en verfijnde aanraking. Probeer gerust eens een dagcrème op basis van biologische olijfolie en je zult het verschil zelf ervaren.

De werkzame bestanddelen in natuurlijke cosmetica

 • Witte en groene thee extracten zitten boordevol antiaging werkstoffen en herstellen en kalmeren een onrustige, droge, rode of geïrriteerde huid. Onze natuurlijke cosmetica bevat heel vaak een extract van witte of groene thee, die daarnaast bomvol antioxidanten zit, huidverzorgend werkt en zelfs zonneschade vermindert, waardoor je huid een jongere en egalere uitstraling krijgt. In de ingrediëntenlijst zie je het staan als cameillia sinensis. Je vindt witte thee onder andere in de Extra Strenght Cream; dé natuurlijke gezichtscrème voor de normale tot droge huid.  

 • Zoethoutwortelextract heeft huidherstellende eigenschappen en is ook een uitstekend ingrediënt om pigmentvlekken te verlichten en de teint te egaliseren, waardoor het huidoppervlak er gladder, zachter en egaler uitziet. De werkstof glabridine die van nature aanwezig is in zoethoutwortel vermindert roodheid in het gezicht, waardoor het ingrediënt ook goed is voor een zeer onrustige, gevoelige huid. Je vindt het ingrediënt in veel van de producten van onze natuurlijke cosmetica merken, waaronder Macrovita en Herbolive. Het populairste product met zoethoutwortelextract is het peel-off masker van Macrovita; de ideale oppepper voor je huid. Het vermindert onzuiverheden, geeft je huid een prachtige glow en verwijdert dode huidcellen. Ideaal als je een feestje hebt en je wil er stralend uitzien. 

 • Calendula herstelt, kalmeert, voedt en verzorgt een droge, ruwe, gevoelige huid. Ook vermindert het roodheid en zorgt ervoor dat jeuk minder wordt en tekenen van een atopische huid afnemen. Niet voor niets zit calendula in onze meest verkochte natuurlijke eczeem crème: het bevat zoveel waardevolle werkstoffen dat het als een powerhouse werkt tegen veel voorkomende huidklachten.

 • Aloë vera hydrateert, beschermt, kalmeert en verzorgt de huid. Ideaal als je last hebt van een (extreem) droge huid of snel last hebt van huidirritatie. Probeer eens een body butter met aloë vera; zoals onze populairste body butter Aura, met een heerlijk natuurlijk parfum dat doet denken aan duizend-en-één-nacht.

 • Biotine is een bewezen effectieve vitamine tegen haaruitval. Deze vitamine bevordert haargroei en stimuleert het natuurlijke haargroeiproces. Daarom vind je deze vitamine ook in onze natuurlijke shampoo tegen haaruitval. Daarnaast is ook niacinamide toegevoegd; dit verbetert de doorbloeding en verwijdt de bloedvaten, waardoor de voedingsstoffen van de haargroeibevorderende shampoo extra diep kunnen inwerken. 

 • Kamille kalmeert, herstelt, voedt, verzorgt en verzacht. Ideaal als je last hebt van een hele droge en gevoelige huid. Gebruik het bijvoorbeeld in een bodylotion voor een zachte, prachtige huid. Maar ook voor het haar is het een geweldig ingrediënt: het herstelt een geïrriteerde hoofdhuid. Probeer eens een shampoo bar met verse kamille en je wil niet anders meer. Weet je niet precies wat een shampoo bar met je haar doet? In deze online tutorial lees je echt álles wat je moet weten over shampoo bars.

 • Tarweproteïnen zijn een waardevolle aanvulling op je dagelijkse gezichtsverzorging. Tarweproteïnen kalmeren en verzorgen de huid. Roodheid vermindert en irritaties, maar ook ontstekingen verzachten. Zoals in onze Deep Cleansing Liquid Soap van Macrovita: ideaal voor de vette en onrustige huid.

 • Arganolie uit de gebergten in Marokko zit prachtige bouwstoffen voor een fantastische haardos. Polyfenolen, vetzuren en vitaminen die broos en pluizig haar verlevendigen. Ken je die prachtige coupes die je op de rode loper ziet? Grote kans dat de VIPs haarverzorging met arganolie gebruiken. Word zelf een VIP en geef je haar de joie de vivre die het verdient met natuurlijke haarverzorging met arganolie, zoals in onze luxelijn Olive & Argan.

 • Olijfolie, de grondstof waar heel MetOlijf.nl is gebouwd. En wel de Griekse olijfolie, welteverstaan. Boordevol polyfenolen, vitaminen, natuurlijke vetzuren en huidverjongende eigenschappen. Het zit in bijna elk product, maar mocht je een hele droge of extreem droge huid hebben, dan kunnen we je de Cracked Skin Cream van harte aanbevelen. Of wat te denken van een traditionele olijfzeep? Gemaakt volgens eeuwenoud recept; extra vergine olijfolie en wat zout om te verzepen - niets meer, niets minder. 

Natuurlijke conserveringsmiddelen in natuurlijke cosmetica: geen plek meer voor troep

Natuurlijke conserveringsmiddelen zorgen ervoor dat onze natuurlijke cosmetica goed blijven. Dat is belangrijk, want bederf is niet alleen slecht voor het product, maar ook slecht voor je huid. Producten die 'vrij zijn van conserveringsmiddelen' mogen niet in Europa verkocht worden, dus als een bedrijf aangeeft dat ze dat niet doen, moet je toch echt even op de ingrediëntenlijst kijken. Hetzelfde geldt voor 'verse cosmetica'; pas op met kruisbesmettingen en bederf. Een heerlijk ruikend, vers product is heel fijn, maar let altijd op hoe je huid reageert. Onze natuurlijke cosmetica wordt geconserveerd met natuurlijke conserveringsmiddelen zoals citroenzuur, vitamine E, vitamine C en plantenoliën. Op deze manier werkt het product huidverbeterend, huidverjongend én blijft je product een jaar lang houdbaar. Natuurlijke cosmetica die altijd op de toppen van zijn kunnen presteert. Dat merk je aan je huid, al vanaf het eerste gebruik. 

Een greep uit onze natuurlijke cosmetica merken

Onze natuurlijke cosmetica merken zijn met zorg geselecteerd. We kennen alle bedrijven persoonlijk en bezoeken de fabrikanten regelmatig. Hun passie is onze passie: de beste natuurlijke cosmetica merken zijn kleinschalig, gebaseerd op effectieve huidverzorging, haarverzorging en gezichtsverzorging. Onze cosmetica merken komen daarnaast allemaal uit Griekenland; het land van de eeuwige schoonheid. De band die de Grieken hebben met hun natuurlijke cosmetica merken voel je terug bij elke keer dat je de producten gebruikt. Passie, gevoel, kunde en kennis vormen de schakel van al onze natuurlijke cosmetica merken: de prachtigste natuurlijke cosmetica merken zonder chemische toevoegingen en onnodige ingrediënten. Puur natuur, heel natuurlijk; helemaal voor jou.
Mythos natuurlijke cosmetica is een van de oudste natuurlijke cosmetica merken uit Griekenland. De filosofie is al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw hetzelfde: het accentueren van je eigen natuurlijke schoonheid door middel van natuurlijke, biologische olijfolie uit het Kaloneri-gebied, dat strekt van de randen van Athene tot diep in de Pelopenessos. De naam is te danken uit de Griekse legenden; mythes die van generatie op generatie worden doorgegeven. Het Griekse hart merk je ook in alle producten terug. Van Griekse bergkruiden en verse kamille in de douchegel (je waant je zelfs in de gebergten van Kreta als je het aanbrengt – probeer deze gerust!) tot verse vijgen in de body butter. De lengte- en breedtegraden die je ziet op de verpakkingen van Mythos zijn de exacte graden waar de olijfolie vandaan komt. Puur van de bron! Mythos is het oudste cosmeticamerk dat we verkopen en staat nog steeds elk jaar bekend om zijn pure innovatie en prachtige producten. Naast de natuurlijke cosmetica verkoopt Mythos ook natuurlijke, hand gedoken Griekse sponzen en gedroogde loofah. Ideaal als natuurlijke peeling. Zo zorg je ervoor dat andere producten beter en dieper worden opgenomen door de huid en je zodoende veel sneller effect bereikt met je producten.  
MACROVITA natuurlijke cosmetica is stiekem eigenlijk onze grootste trots. Hiermee is het voor ons bij MetOlijf.nl allemaal begonnen in 2014. We verkochten slechts enkele producten omdat we gek waren op de natuurlijke cosmetica van Macrovita, die bestaat uit drie natuurlijke cosmetica merken: Olive-elia, Macrovita en Olive & Argan. En je kent het vast wel als je weleens in Griekenland of op één van de 1500 bewoonde eilanden bent geweest: Macrovita is op meer dan 2500 locaties in Griekenland te vinden. Begonnen door de familie Vasillikakis in 1984 en ze staan nog steeds aan het roer van dit prachtige natuurlijke bedrijf. Sterker nog; de hele familie werkt er. De scheikundige maakt de beste composities voor de producten en elk jaar komen er nieuwe producten bij en worden de oudere producten vernieuwd. Recentelijk is er nog een hele nieuwe lijn bijgekomen: Hippo – natuurlijke cosmeticaproducten voor baby’s en kleine kinderen, zoals een milde shampoo en douchegel en een verbluffend effectieve luizenshampoo die ook preventief door het hele gezin gebruikt kan worden. Irriterende werkstoffen zijn uit den boze en ze gaan alleen voor de allerhoogste kwaliteit. Het absolute topporoduct is de Cracked Skin Cream, maar ook de Moisturizing Relief Cream en de Time Repair Cream zijn grote favorieten bij onze klanten. Waarom? Een consequente kwaliteit, resultaatgerichte producten en milde composities die zelfs de meest gevoelige en geïrriteerde huid kalmeren, verzorgen, verzachten, hydrateren en herstellen.
Messinian Spa natuurlijke cosmetica is een redelijk nieuw merk in de wereld van natuurlijke cosmetica merken, maar blinkt uit in haar effectiviteit en ruime aanbod aan wellness-producten. Vooral de natuurlijke aroma’s zijn bestsellers: probeer eens een van hun bodymists uit en je wilt niets anders meer. Ook heeft Messinian Spa een tweetal luxe lijnen; één met verse zwarte truffel uit de Peloponessos en een glitterlijn: ideaal voor de feestdagen of voor een avondje uit. De haarverzorging is zeer uitgebreid en we hebben een drietal dagcrèmes met een milde vorm van retinol: retinyl palmitate. Dit ingrediënt wakkert het huidherstel aan en versnelt het huidvernieuwingsproces. Dat is vooral handig als je last hebt van een grove huidtextuur en een doffe, grauwe uitstraling. Door twee keer per dag de retinol gezichtscrème te gebruiken wordt de celvernieuwing gestimuleerd, waardoor dode, oude huidcellen versneld afschilferen en de nieuwe huid sneller naar het huidoppervlak komt. Hierdoor geniet je van een zichtbaar stralende, egalere en verfijnde huid. Het vermindert de aanblik van vergrote poriën en geeft de huid een natuurlijke gloed.
Rizes natuurlijke cosmetica ken je van onze handgemaakte zeepjes met heerlijke aroma’s. Ze hebben hun eigen olijfgaarden waar ze verse olijfolie maken en die direct verzepen tot een handgemaakte zeep. Rizes vind je op Kreta; ook wel het eiland met een van de beste olijfoliën ter wereld. Daarnaast heeft Rizes als een van de weinige natuurlijke cosmetica merken ook olijfhouten accessoires, zoals zeephouders en zeepbakjes. Deze worden met de hand gemaakt van hun eigen olijfhout. Ideaal als bewaarplankje voor je zero-waste shampoo bar.
Aphrodite natuurlijke cosmetica combineert de laatste wetenschappelijke onderzoeken met natuurlijke cosmetica, die resulteert in prachtige producten voor doelgerichte en uiterst effectieve huid-, gezichts- en haarverzorging. Vooral de haarverzorging is geroemd: het bevat geen sulfaten, geen siliconen, maar zit boordevol plantaardige proteïnen, vitaminen en luxueuze oliën. Vooral de Moisture & Shine en Color Protect-lijnen zijn onovertroffen. Je vindt hier echt de beste natuurlijke haarverzorging voor haar dat wat extra aandacht verdient. Alle producten zijn heel mild in hun compositie, gebruiken (net zoals al onze andere natuurlijke cosmetica merken) de beste natuurlijke parfums in zeer lage concentratie, zodat je wel een heerlijk spa-gevoel krijgt en je huid en haar ultiem verzorgd worden. Daarnaast heeft Aphrodite ook een luxelijn met ezelinnenmelkproducten van ezels uit die vrij in de natuur rondlopen. De ezelinnenmelk bestaat net als olijfolie al duizenden jaren bekend als natuurlijke cosmetica en zorgt ervoor dat de huid zijdezacht wordt. De proteïnen in de melk hydrateren, verstevigen en verbeteren de huidkwaliteit, terwijl het in natuurlijke mate aanwezige melkzuur de huid zeer licht exfolieert. Dit betekent dat de huid zijdezacht wordt, roodheid en irritatie afnemen en de huid een stralende gloed krijgt. Heerlijk als je jezelf écht even wil verwennen. Van onze natuurlijke cosmetica merken is Aphrodite zeker een lijn die je eens moet uitproberen. Vraag gerust eens wat gratis samples aan bij je volgende bestelling; we voegen deze graag toe!
HerbOlive natuurlijke cosmetica is onze budgetlijn; maar wel een budgetlijn met alleen de beste biologische ingrediënten. Als je voordelig kennis wil maken met natuurlijke cosmetica is dit dé lijn om te starten. De crèmes zijn zalig zacht en vooral de natuurlijke crème voor de extreem gevoelige huid werkt fantastisch tegen irritatie en roodheid. Dit komt omdat het derde ingrediënt niacinamide is, kortweg vitamine PP. Dit helpt tegen couperose, rosacea, eczeem, maar ook tegen gewone droogteplekjes en roodheid en irritatie in het gezicht. Het werkt haast direct en trekt diep in de huid. Aangevuld met kalmerende bestanddelen wordt de huid egaler van kleur, wordt de huid tot in diepte verzorgd en gaat de huid zichzelf herstellen. Het resultaat is een kalme, egale en verfijnde huid die er perfect uitziet.
Aromaesti natuurlijke cosmetica maakt alles in zeer kleine batches met de hand. De bekendste en populairste producten zijn de shampoo bars die in oplages van 120 per keer worden gemaakt. Shampoo bars zijn dé trend in natuurlijke cosmetica: zero waste, zonder plastic en water, zonder siliconen, zonder SLS of SLES, zonder palmolie en zonder alcohol. Ze worden speciaal voor MetOlijf gemaakt en bevatten alles wat je haar écht nodig heeft. Geen opsmuk als glitters of extreme kleuren, maar een spectaculaire mix aan talloze oliën, vitaminen en plantextracten die het wassen van je haar een complete wellnessbeleving maken. En ook zeer goed voor je portemonnee trouwens; de shampoo bars gaan maar liefst 80 keer mee! Je hoeft de shampoo bar enkel twee keer door je haar te strijken en je krijgt een rijkelijk schuimende shampoo bar (met milde schuimvormer op basis van kokosolie met een extra groot molecuul, zodat het de huid niet kan irriteren) die effectief je haar verbetert en haarproblemen verhelpt. Hier lees je alles wat je moet weten over shampoo bars. Heb je trouwens zelf een idee voor onze ‘Alles wat je wilde weten…’-serie? Stuur ons dan even een bericht in de chat, deze vind je rechts onderaan de pagina.

Natuurlijke cosmetica webshop

MetOlijf is de grootste natuurlijke cosmetica webshop van de Benelux. Met meer dan 1200 verschillende, natuurlijke producten die niet alleen duurzaam zijn voor je huid, maar ook voor je portemonnee. Ons duurste product is 55 euro; probeer maar eens een prijsbewuste, biologische crème te vinden bij de drogist. Nee, bij ons geen gigantische marketingkosten, maar fijne prijzen omdat we erin geloven dat natuurlijke cosmetica het allerbeste marketinginstrument is: probeer het zelf en overtuig jezelf. MetOlijf is daarnaast als enige natuurlijke cosmetica webshop aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg: zo shop je veilig en vertrouwd. Ook heeft MetOlijf natuurlijke cosmetica webshop een 9.4 uit meer dan 1300 reviews op Kiyoh; het onafhankelijke reviewsysteem van MetOlijf. Daarnaast gaat het bij ons niet alleen om duurzame cosmetica, maar vinden we duurzaam verzenden ook héél belangrijk. Daarom zijn alle bestellingen verpakt in verpakkingen van gerecycled karton, wordt er zo CO2-neutraal mogelijk verzonden en is de vulling van je bestelling gemaakt van 100% biologisch afbreekbare vulkorrels. Deze vulkorrels zijn gemaakt van maïzena en helemaal bio. Ze lossen zelfs op in water als je ze onder de kraan houdt. Duurzame cosmetica, duurzaam verzonden: alleen bij MetOlijf.nl, jouw natuurlijke cosmetica webshop.

Natuurlijke cosmetica koop je op MetOlijf.nl; de meest persoonlijke beauty-webshop

MetOlijf.nl is geboren met het idee om alleen de állerbeste, betaalbare natuurlijke cosmetica aan te bieden. Natuurlijke cosmetica waar niet mee gerommeld is. Natuurlijke cosmetica die de natuurlijke huidbalans respecteert, huidvernieuwing activeert en huidherstel genereert. Natuurlijke cosmetica zoals natuurlijke cosmetica bedoeld is. We kennen de mensen achter de bedrijven allemaal persoonlijk: het zijn stuk voor stuk familiebedrijven die van generatie op generatie de geheimen van natuurlijke schoonheid meenemen en alleen de beste producten creëren. Natuurlijke cosmetica zonder troep, zonder dierproeven en zonder SLS: natuurlijke cosmetica waar je blij van wordt! Mark is de productspecialist van MetOlijf: hij kent de werkzaamheid van elk ingrediënt en geeft een professioneel en kundig advies, gebaseerd op jarenlange studie en ervaring. Geen uitdaging is hem te gek; stel hem je vragen over natuurlijke cosmetica of laat een persoonlijk huidplan aanmeten: gratis en voor niets. Welkom op MetOlijf; jouw specialist in natuurlijke cosmetica.

 
  Mark van MetOlijf.nl     04-04-2019 20:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.